Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Afslører åbningsdato: Nu genåbner Guf & Kugler snart

Af Aske Bisgaard Pedersen

De tog sidste år titlen som Danmarks bedste ishus.

Nu har Guf & Kugler afsløret datoen for, hvornår ishungrende aalborgensere kan få stillet lækkersulten.

Det kan man, når det hæderkronede ishus kickstarter sæsonen fredag den 17. marts med hjemmelavet is og guf i massevis.

Alle klassikerne og flere nyheder

Har du gået og savnet Guf & Kuglers klassiske smage, såsom lakrids, solbærdrøm eller myntechokolade?

Så frygt ej!

For nok snorker isfatter lidt endnu i isrummet, men snart bliver han vækket, og så går han ellers i gang med at lave alle de lækre klassikere – naturligvis ledsaget af rigelige mængder hjemmelavet vanilje- eller lakridsguf.

“Vi glæder os så meget til at præsentere vores nogle isnyheder. Men vigtigst af alt kan man se frem til vores lækre klassikere, hvor det bliver same procedure as last year.

Der er jo ikke noget værre, end hvis man elsker andesteg til jul, og så får man serveret en kogt pølse,” fortæller ismutter hos Guf & Kugler, Charlotte Kjeldsen Korsholm, med et smil.

Selvom alle klassikerne igen vil være at finde i ismontren, kan ismutter dog godt løfte sløret for en af de spændende isnyheder:

“Påsken falder jo ret tidligt i år, som vi åbner ret tæt på. Så der har været en påskehare i gang med nogle påskelækkerier.

Så hvis man lederefter en undskyldning for at spise is, så har vi en påskeis,” forklarer Charlotte, der snart skal i gang med at fylde lageret op inden åbningen:

“Vi går i gang i starten af marts med at lave is, så vores store fryserum bliver fyldt op med lækkerier.”

Officielt åbner Guf & Kugler kl. 12 fredag den 17. marts, men ismutter indrømmer, at de nok får svært ved at vente så længe og muligvis åbner lidt tidligere på dagen.

Guf & Kugler stadig til salg

Det kom lidt som et chok, da ismutter, Charlotte Korsholm, og isfatter, Hans Kjeldsen, der er indehavere af Guf & Kugler, i oktober sidste år satte deres forretning til salg.

Altså blot et halvt års tid efter kåringen som Danmarks bedste ishus.

Men der er nu en ganske god og simpel grund til det – og det har intet med inflation, krise eller andre økonomiske årsager at gøre.

“Vi kom ud med et flot regnskab og en helt fantastisk sæson i 2022.

Afslører åbningsdato: Nu genåbner Guf & Kugler snart

Så det er vigtigt at understrege, at det intet har med økonomi at gøre,” siger Charlotte og forklarer den egentlige årsag:

“Derimod handler det om, at vi desværre kun er 25 år i vores hoveder. Men vi kan ikke længere løbe fra, at vi er kommet op i alderen rent fysisk, og det fører skavanker med sig.

Isfatter er 64 år, og han er ingen vårhare længere,” griner Ismutter Charlotte i snakken med MigogAalborg.

Der har været fin aktivitet i forbindelse med et eventuelt salg, og det har da også affødt flere tilbud fra interesserede købere.

Men den rigtige har endnu ikke meldt sig på banen:

“Der er masser krudt i os endnu, og vi har god tid. Det er vigtigt for os, at der stadig skal ligge Guf & Kugler i Aalborg og Nibe.

Derfor har vi takket nej til flere tilbud, hvor køber eksempelvis ønsker at lukke den ene eller i stedet åbne konceptet i Aarhus,” forklarer Charlotte, der bestemt ikke er udbrændt og er klar til at servicere issultne aalborgensere og nibeboer, indtil den helt rigtige køber byder sig.

Så hvis man går med en iskold drøm i maven og synes, det ville være rent guf at eje sin egen isbutik, er det ikke for sent at slå til.

Del artikel

Andre læser også