Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hjemmelavet is og lækre nyheder: I dag genåbner Guf & Kugler

Af Stine Kjølby Christensen

Is-sæsonen er allerede så småt skudt i gang i Aalborg.

ParadIS genåbnede for kort tid siden, mens Isværftet på Stjernepladsen som de eneste har holdt åbent over vinteren.

Men ingen is-sæson uden byens nok største isdronninger: nemlig Guf & Kugler, der holder til i Slotsgade.

Hos Guf & Kugler slår man sig på upassende vendinger forklædt som en god, gammeldags vaffel fyldt til randen med store, søde kugler i alle regnbuens farver og selvfølgelig imødekommende service, hvor du altid (… når der altså ikke er Corona…) kan få lov at smage, før du vælger.

I dag, den 18. marts, er man igen klar til at forkæle byens is-nydere, og det bliver naturligvis en åbning med den helt store pomp og pragt.

Hjemmelavet is og lækre nyheder: I dag genåbner Guf & Kugler

Guf & Kugler slår dørene op kl. 13 og står klar til at servicere alle, der slår vejen forbi. Og selvfølgelig bliver der også med masser af nyheder at sætte tænderne i.

Eksempelvis en såkaldt “jydehat”, som Ismutter har fået specialproduceret til lige netop hendes nordjyske is-butik.

Jydehatten ligner til forveksling den kop, man sætter på sin trailers anhængertræk, og det er også “cirka” idéen med den sprøde udgave hos Guf & Kugler.

“Lige til at montere på isen!” siger Charlotte Korsholm aka Ismutter med sit velkendte og smittende grin.

Hjemmelavet is og lækre nyheder: I dag genåbner Guf & Kugler
Privatfoto af den nye jydehat.

Hjemmelavet is i montren

Udover de nye is-hat har Ismutter også andre nye tiltag på menuen – og den største er vel nok, at vi i år kan nyde godt af is, der både er udviklet og produceret af Guf & Kugler selv.

“Vi har været glade for vores samarbejde med Kastberg, men tiden var også kommet til, at vi skulle i gang med noget selv.

Det er vi kommet nu, og fremover laves langt størstedelen af vores is-udvalg i vores egne lokaler i Nibe – på vores helt egne opskrifter,” siger Ismutter stolt.

Ismutter og Isfatter har forud for at udvikle deres egen is været på gelato-kursus i Italien – og så er det vel svært at finde nogen, der i forvejen havde mere erfaring med at servere gourmet-is end netop de to.

“Vi er meget, meget stolte af vores is, der virkelig oser af “gourmet”.

Vi bruger økologisk sødmælk og fløde i selve isen, vi koger selv de bær, vi tilsætter, og laver bare generelt alt fra bunden. Og dét kan smages!

Vi lavede en langsom udskiftning til vores egne varianter, og de løb altså også hurtigt som bestsellerne. Derfor er det meget naturligt for os, at vi nu selv har overtaget produktionen af vores kugle-is,” siger hun.

Hjemmelavet is og lækre nyheder: I dag genåbner Guf & Kugler

Verdens bedste softice

Generelt går Ismutter Charlotte meget op i, at Guf & Kugler kun serverer det bedste af det bedste – uanset hvem der har lavet det.

“Vores softice er stadig fra Vebbestrup, for det er de altså bare bedst til. Derudover har vi en eksklusiv aftale med Ryå om at sælge deres prisvindende Choko/orange-softice, så vi altid er sikre på, at vi kan tilbyde vores is-nydere det bedste af det bedste”.

Isbutikken i Slotsgade åbner som sagt i dag den 18. marts med åbningstider 13.00-17.30, tirsdag-lørdag.

“Åbningstiderne udvides i takt med at vejret bliver lunere, og så kommer vi til at lancere endnu flere lækre nyheder, som vi glæder os til at dele,” siger Ismutter.

I Nibe åbner man den 25. marts i de store lokaler på havnen, hvor du før (eller efter) en is også kan nyde en vaskeægte gourmet-hotdog.