Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guf & Kugler afslører: Her er den nye ejer

Af Stine Kjølby Christensen

For få dage siden afslørede Guf & Kugler, at de nu havde fået solgt butikken til en ny ejer. Og endda én, der var kæmpe stor fan af isbutikken og alt, hvad den står for.

Ismutter og Isfatter afslørede også, at de begge to var blevet ansat som … Ja, lige præcis, hvad de er.

Nu er parret, der gennem 10 år har opbygget Guf & Kugler, klar til at afsløre, hvem der skal føre konceptet videre.

Og det er ikke Hr. hvem-som-helst.

Fra parcelhuse til kræmmerhuse

Faktisk er det en herre, der endda deler efternavn med selv samme personer, som han har købt konceptet af.

Jeppe Korsholm Mikkelsen.

“Det er jo min søn,” siger Ismutter, da hun skal afsløre den nye ejer overfor MigogAalborg.

At den nye ejer er en, der er stor fan af konceptet, var altså ikke en løgn.

Jeppe har nemlig haft sin gang i isbutikken i samtlige 10 år, den har eksisteret. Og i skrivende stund også som helt almindelig ansat bag disken.

Det lå dog ikke lige til højrebenet, at det skulle være ham, der blev den nye Is… søn.

“Jeg var jo godt på vej til at blive ejendomsmægler, men da jeg stod og skulle vælge mellem parcelhuse og kræmmerhuse, blev jeg nødt til at gå en anden vej. Det er mit kald i livet,” siger Jeppe til MigogAalborg.

Guf & Kugler afslører: Her er den nye ejer

Bankede bare på døren ved forældrene

Men hvordan breaker man lige det for sine forældre? Der endda var godt i gang med indledende forhandlinger med flere andre interesserede købere.

“I januar gik jeg såmænd bare ned og bankede på døren ved de gamle i Nibe, og spurgte, om jeg ikke måtte købe den,” siger Jeppe med et grin.

“Min drøm har altid været at have noget med salg og mennesker at gøre, og det får man jo på daglig basis i ishuset,” forklarer han.

Faktisk havde Jeppe længe haft en drøm om, at isbutikken kunne gå i arv til ham, men med flere andre søskende, skulle alt selvfølgelig foregå ordentligt. Derfor har Jeppe også købt butikken “helt efter bogen”.

“Jeg er blevet mere moden med alderen, og har oplevet ting, der har bekræftet mig i, at livet er kort, så man skal bare springe ud i nogle ting, selvom det er vildt.

De gamle klager jo over ondt i knæ og fødder, men jeg er kun 25 år og ung og rørig, så det er jeg slet ikke bekymret for,” siger Jeppe med et grin.

De perfekte sparringspartnere bliver ansat

Ét af Jeppes krav i forbindelse med køb af isbutikken var, at Ismutter og Isfatter skulle fortsætte som ansatte. På den måde var han sikret de helt perfekte sparringspartnere, der med tiden kan overdrage alle opgaver til ham – med ro i maven.

“Den første tid skal gå med at suge til mig fra Ismutters finurlige, kreative hjerne, som jeg heldigvis har arvet en del af.

Og så er min force jo at snakke med mennesker, så det bliver sådan, jeg skal videreudvikle både personalet og konceptet,” siger han, og slår fast, at konceptet forbliver det samme med fokus på is-oplevelser og god service.

Ifølge Ismutter er det en drøm, at det lige er Jeppe, der skal overtage. Og ikke mindst, at han ønskede Ismutter og Isfatter som ansatte i isbutikken.

Alligevel var det ikke helt uden tøven, at det blev overdraget til ham.

“Vi har snakket meget om, om han nu var heeeelt sikker. Mange gange! Men samtidig ved jeg, at Jeppe ved, hvad han siger ja til.

Guf & Kugler har jo været nærmest det eneste samtaleemne hjemme hos os, så han ved, hvad det kræver at køre sådan en biks,” forklarer Ismutter.

“Det værdisæt, som vi brænder for i virksomheden, har han fået tudet ørene fulde af med modermælken. Derfor har jeg meget ro i det.”

Guf & Kugler afslører: Her er den nye ejer

Er det slut med de skøre idéer?

Apropos Ismutters “finurlige hjerne”, så er der nok mange, der gennem tiden har rystet på hovedet af hendes sjove og skøre påfund.

Men hvad så nu, når Jeppe er “in charge” og er ham, der træffer beslutningerne?

“Ja, jeg har jo fået nogle vilde idéer engang i mellem, som mange ikke har flere enige i … Men så har jeg været viljestærk og gjort det alligevel.

Og det ønsker jeg også for Jeppe, at han gør,” slår Ismutter fast.

Jeppe supplerer:

“Jeg er nok også mere realistisk af natur. Jeg har også ind i mellem tænkt, at Ismutter var rablende vanvittig med hendes idéer, men hun har gang på gang modbevist mig.

Så jeg suger virkelig til mig af hendes erfaring.”

Selvom Ismutter og Isfatter knæ og hofter værker, så er ilden langt fra slukket. Derfor glæder de sig også kun over, at de kan følges med Jeppe indtil pensionsalderen indhenter dem – og længere endnu.

“Jeg vil jo altid være der for Jeppe med sparring – også uden at være ansat,” slutter Ismutter med stolthed i stemmen.

Jeppe Korsholm Mikkelsen overtager officielt Guf & Kugler fra 1. januar 2024.

Del artikel

Andre læser også