Grønt lys til Gug Alper: De skal sælge de attraktive grunde

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborg Mægleren står for salget af det spændende Gug Alper
Aalborg Mægleren står for salget af det spændende Gug Alper

Mandag blev det afgjort i byrådet, at den nordjyske iværksætter Mads Peter Veiby og udviklingsvirksomheden TN Udvikling kan gå videre med byggeplanerne i Gug Alper.

Planen er, at det bliver en af Aalborgs mest attraktive områder, og allerede internationalt er Mads Peter Veibys kommende BIG-hus blevet omtalt. Det er verdens bedste arkitekt Bjarke Ingels, der har designet det specielle hus, hvor Veibys luksus-biler kan ses fra alle rum.

Men Gug Alper handler for Mads Peter Veiby ikke blot om hans eget hus. Han håber at skabe et spirende miljø med fokus på natur og skønne omgivelser.

Mads Veiby i Aalborg

Han kan også over for Migogaalborg.dk afsløre, hvem der har fået opgaven med at sælge de attraktive grunde. Det er en af byens lokale succesfulde mæglere, Aalborg Mægleren.

Hvad betyder det, at I nu er nået så langt, at I har overdraget projektet med salg af grundene til Aalborg Mægleren?

“Der har været rigtig mange, som har henvendt sig til mig med henblik på at købe en grund. Og jeg er jo ikke en typisk udvikler eller byggematador. Jeg gør det her for at skabe et fantastisk område i Gug og for at få nogle fantastiske omgivelser at bo i. Så det var oplagt at sætte en professionel mægler på sagen. Bo Lynge fra Aalborg Mægleren er lige som jeg selv en driftig iværksætter, og jeg har set flere i mit netværk, som har omtalt dem positivt på de sociale medier. Derfor faldt valget på dem.

Hvornår håber du, at du og familien kan flytte ind i det nye hus?

“På fredag, haha. Nej, hvis alt kører på skinner, så kan vi fejre jul 2017 i BIG villaen.”

Hvornår kan man forvente at kunne bo i Gug Alper, hvis man køber en grund?

“Vi skulle gerne være færdig med at byggemodne i starten af 2017, så afhængig af hvilket hus man bygger, så tager det vel 6-12 måneder at bygge et hus.”

Sådan ser den oprindelige tegning på Villa Gug af Bjarke Ingels ud
Sådan ser den oprindelige tegning på Villa Gug af Bjarke Ingels ud

Læs også: Huset bygges af verdens bedste arkitekt: Det handler om min kærlighed til Aalborg

Hos Aalborg Mægleren er indehaver Bo Lynge glad for at skulle varetage den spændende opgave med salg af de attraktive grunde.

“For os som virksomhed er det således en sand fornøjelse at få lov til at repræsentere så nyskabende og karakteristisk et område. En opgave vi har glædet os til at tage fat på længe,” siger Bo Lynge.

Han slår også fast, at det ikke kun bliver en lille eksklusiv skare, der kan købe en af grundene i Gug Alper.

“Det er vores klare forventning, at området vil appellere til alle typer af nybyggere lige fra den unge, klassiske børnefamilie i etableringsfasen, til tredje- og fjerdegangs nybyggeren over liebhaveren med de strenge krav til stil og størrelse til den alternative rækkehuskøber, som ønsker 150 kvm bolig på en mindre villagrund, som dog er væsentligt større end en rækkehusgrund. Det bør derfor være en rimelig forventning, at Gug Alper bliver et område for den brede køberskare og ikke alene et elitært, luksusområde med den ene 10 millioner kroners liebhavervilla efter den anden.”

Aalborg Mægler

Selve salgsprocessen bliver også lidt anderledes, end hvad man tidligere er vant til. Det glæder Bo Lynge og Aalborg Mægleren sig også til.

“Den hype der allerede har været omkring projektet og den specielle udbudsform som praktiseres i salget med en udbudsperiode og markedsføringsperiode på samlet 4 uger, hvorefter der kan indleveres købstilbud, bevirker formentlig, at vi får en intensiv og kort salgsproces, som er både nytænkende og sjov. Der er taget tiltag til at sikre en høj kvalitet på området lige fra opstarten af den politiske behandling, hvorved man har ramt en, i min optik, optimal lokalplan som sikrer en høj kvalitet og en ensartet overordnet ramme for byggeriet i Gug Alper. I tillæg hertil vil en byggepligt på grundene sikre en hurtig færdiggørelse af det samlede område, hvorved byggegener begrænses til at absolut minimum i tid.”

Fik du læst?

Guld værd: Det betyder disse prestige-projekter for Aalborg

Budolfi Aalborg
Fremtidens Budolfi Plads. Med forbehold for justeringer. Kilde: Kjaer & Richter

 

 

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.