Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Grønt lys: Ny stor musikfestival rykker ind tre dage i Kildeparken til sommer

Af Michael Qureshi

Aalborg får en helt ny musikfestival til sommer.

Det er musikfestivalen Colorz Festival, der skal afvikles over tre dage midt i Aalborg. Den skal afholdes i Kildeparken i perioden torsdag 30. juli, fredag d. 31. juli og lørdag d. 1. august.

Præcis som Odense Kommune har støttet Tinderbox økonomisk, så bakker Aalborg Kommune også op økonomisk om den nye festival.

Der er afsat i alt 1,8 mio. kr. fordelt på 600.000 kr. årligt.

Aalborg Kommune har også sikret sig hos Ankestyrelsen, at det falder inden for rammerne af kommunalfuldmagten, at man støtter musikfestivalen økonomisk.

Har samarbejde med internationale og danske artister

Colorz Festival har arrangeret store- og mellemstore koncerter og festivaler siden 2000 og har lavet events med en række danske og internationale kunstnere.

Man må derfor formode, at det bliver en stribe større navne, som præsenteres på scenen i de tre dage.

På Colourz’ hjemmeside fremhæver de bl.a. samarbejde med Snoop Dog, Ice Cube, Xzibit af internationale navne og USO og Wafande på den danske side.

Uden det dog er sikkert, at det bliver nogen af disse navne, som kommer til Dobbelt A. Deres line-up præsenteres først i løbet af de kommende måneder.

I dag kom der så grønt lys fra Miljø- og Energiforvaltningen til, at man får dispensation til at afholde Colourz Festival i Kildeparken.

Har fået dispensation

I vedtægterne er der kun godkendt maksimalt seks arrangementer årligt af 4 timers varighed i Kildeparken, men onsdag kom der dispensation.

Det bekræfter Rådmand for Miljø- og Energiforvaltning Lasse PN Olsen over for MigogAalborg.

“Vi har givet en dispensation i forhold til den gældende foreskrift.

Vi har besluttet at gå ud fra alternativ 2 i forslaget, som gør, at der tillades musik torsdag mellem 14-22 og så fra klokken 12 til midnat både fredag og lørdag,” forklarer Lasse PN Olsen.

Han erkender, at det kan give gener til de omkring 335 boliger i nærområdet, men valget faldt altså på at give tilladelse til musik af 12 timers varighed både fredag og lørdag, mens der skal slukkes forholdsvis tidligt torsdag aften.

“Der er en masse hensyn, vi skal tage i denne forbindelse. Men der er fra politisk side givet opbakning til at denne musikfestival skal have en chance for at blive et årligt tilbagevendende event, og der har vi så fundet, hvad vi vurderer, er en fin løsning,” forklarer han.

Vi Elsker 90’erne blev afvist

Tidligere på året var der meget larm på politisk plan, da Vi Elsker 90’erne forsøgte at få dispensation til at afvikle deres endags festival i Mølleparken eller Kildeparken.

Men her fik det store event afslag på begge lokationer.

I stedet endte man med et kompromis på Dyrskuepladsen i Skalborg ved Agrii Nord.

“Jeg er ikke nok inde i den konkrete sag til at jeg kan kommentere på, hvorfor Vi Elsker 90’erne ikke fik lov til at være i Kildeparken,” forklarer Lasse PN Olsen.

Colorz Festival har bl.a. stået bag festival i Aarhus og mange større endags-arrangementer, hvor bl.a. Johnson, Kesi og Gilli har spillet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra direktør i Colorz Festival, Oscar Abrahamsson.

Del artikel

Andre læser også