Grønne biler til skarpe priser: Rørbæk Biler åbner ny afdeling i Aalborg

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hyundai er et danskernes foretrukne bilmærker.

Det er bl.a. deres fokus på veludstyrede, grønne biler til konkurrencedygtige priser, der tiltaler mange, når de skal investere i en ny bil.

Derfor vil det glæde mange i Aalborg og omegn, at Hyundai-forhandleren Rørbæk Biler er kommet til byen.

Bilforhandleren åbnede den 1. juni på Amalienborgvej 29 i Nørresundby, men selvom de er nye i byen, er det en meget erfaren spiller, som slår dørene op.

”Vi har 28 års erfaring med Hyundai, så du finder ikke nogen med mere erfaring på dansk grund,” fortæller Daniel Rørbæk, der er indehaver af den nyeste Rørbæk butik.

Dækker hele Nordjylland

Rørbæk Biler blev startet i Hjørring i 1988 af Søren Rørbæk og åbnede siden hen en afdeling i Frederikshavn i 1997.

Nu er det så tid til tredje skud på stammen for familieforetagendet.

”Vi har længe haft en vision om at komme til Aalborg og dermed dække hele Nordjylland,” forklarer Daniel Rørbæk.

Synergien mellem de tre butikker betyder, at kunder vil være dækket ind i hele Nordjylland, når det kommer til service – også efter de har købt bilen.

”Vi er tætte i alle tre butikker og lægger vægt på god service og tryghed,” supplerer Patrick Mølbach Visse, der er salgsansvarlig for den aalborgensiske afdeling.

”Alle skal have den samme gode behandling uanset, hvilken butik man vælger og uanset, om man køber en bil til 600.000 eller 80.000 kr.”

Stor ombygning på vej

Rørbæk Biler Nørresundby tilbyder det nyeste på markedet af Hyundais modeller, men man kan også besøge dem, hvis man er på markedet efter en brugt bil.

”Vi har 150 brugte biler på lageret og forventer at udvide til 200 efter vores ombygning,” siger Patrick Mølbach Visse.

Den store ombygning af lokalerne på Amalienborgvej løber af stablen inden for kort tid; det er dog ikke noget, der skal stoppe folk fra at besøge butikken.

”Butikken holder selvfølgelig stadig åben,” understreger Daniel Rørbæk.

Når ombygningen er færdig, og afspejler Hyundais høje standarder, vil Rørbæk Biler invitere alle til åbent hus med gode tilbud og noget godt til ganen.

Man kan løbende holde sig opdateret omkring åbent hus på Rørbæk Bilers Facebook-side.

Grønt fokus

Én ting, der især kendetegner Hyundai og som selvfølgelig også gør sig gældende hos Rørbæk Biler, er 5 års garanti på alle nye biler uden nogen kilometerbegrænsning samt fokusset på miljørigtige biler.

”Hyundai er ét af de bilmærker, der er aller længst fremme, når det kommer til grønne biler,” siger Patrick Mølbach Visse.

”Du kan både få elbiler og hybridbiler, og det er til priser, alle kan være med på.”

Faktisk var en tredjedel af alle elbiler, der blev solgt i 2019, som bar Hyundais ikoniske logo.

Om du er interesseret i en elbil eller noget helt andet fra Hyundais store udvalg, har du lige nu mulighed for at gøre dig en rigtig god handel.

Rørbæk Biler tilbyder nemlig et hotelophold på fem nætter for to personer på et valgfrit Comwell hotel i Danmark, hvis du køber en af deres udvalgte kampagnemodeller.

Læs mere om kampagnetilbuddet samt om Rørbæk Biler her.

Bubble Waffles og Social Dining: 5 ting du skal smage i Fårup Sommerland i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Solen skinner igen, og de største ferieuger er på vej. Rigtig mange har valgt at holde sommerferien hjemme i Danmark, og det betyder, at for mange er kursen sat mod Fårup Sommerland.

Sommerlandet har da også noget for enhver: de yngste, de ældste, de laveste, de højeste, de frygtløse, vandhundene – og ikke mindst de sultne.

Uden mad og drikke, duer helten som bekendt ikke – så det gælder altså om at få fyldt depoterne op, hvis du skal kunne gennemføre en hel dag i forlystelsesparken.

MigogAalborg tog en velfortjent “fridag” i Fårup, og spiste os her igennem fem forskellige måltider, som er et must try, når den lille eller store sult melder sig.

Fårupsommerland

Oasen – Social Dining

Et af de hotteste trends på de bedste restauranter rundt omkring i landet er Social Dining. Konceptet er populært sagt, delemad.

Den bølge er Fårups restaurant Oasen hoppet med på, og vi kan lige så godt sige det med det samme. Det er vanvittigt lækkert.

Konceptet er enkelt.

Man får udleveret en laaaaaang seddel med alle mulige livretter. Vi snakker alt fra Cæsarsalat, Crispy Drumsticks, rødspættefilet, mini forårsruller, indbagte rejer, røget laks, kyllingespyd, mini-burgere i alle mulige variationer, fritter, sweet potato fries.

Der er sundt, greasy, snasket, vegetar – stort set alt.

Okay – der er også dessert med på kortet. Valnøddekage, Creme Brulée og chokolademousse.

Når man har krydset alle familiens livretter af, så afleverer man sedlen og betaler ved kassen. Der udleveres en bipper, og når maden er færdig, bippes man, og henter det på store planker.

Så kan man sidde og hapse alle sine favoritter og deles om maden. Vi var 5 personer afsted, og alle var mætte og glade, da vi forlod stedet.

Du finder Oasen lige ved den store legeplads

Hotdog Hytten

Selv om vi nærmest trillede rundt efterfølgende, så er man ikke for fin til en hotdog. Og da slet ikke en gourmet hotdog.

Hotdog Hytten er placeret tæt ved Fårups grill-område. Her serveres den klassiske hotdogs i nye former og farver.

Inspirationen til sammensætningerne er hentet fra flere af verdens lande, blandt andre Grækenland, Mexico og Italien – og selvfølgelig gode, gamle Danmark.

Menuen byder på fem forskellige og opdaterede versioner af den klassiske udgave og er i selskab med velsmagende gourmetpølser, lækkert brød bagt på surdej og durumhvede, hvortil de anrettes med toppings.

Du kan læse mere om Hotdog Hytten her.

Bubble Waffle

Selvom maverne var ved at være fyldte, er man vel aldrig for mæt til en Bubble Waffle?!

Vi hoppede i hvert fald glædeligt ombord i en omgang Oreo.

Det var faktisk i Fårup Sommerland, at den gigapopulære vaffel fik danmarkspremiere i 2017.

Siden fulgte den københavnske isbutik Munchies trop, og i dag er den lækre dessert at finde mange steder i hele landet.

Fårup Sommerlands udgave kommer i flere smagsvarianter, men består altså alle af en god portion iskold soft ice, toppings og en valgfri sauce.

Boden findes tæt ved indgangen, ved siden af Slush Ice. 

 

 

Churros

De er lange, tykke og sprøde. Vi taler naturligvis om de spanske lækkerier, churros, der serveres på ægte street food manér i Fårup Sommerland.

Du får dem i boderne lige ved siden af ved siden af Spisekammeret ved hovedindgangen.

Når du bestiller dine Churros kan du frit vælge mellem choko-sauce, syltetøj, ekstra sukker, softice og meget mere.

Og spørger du os, så findes der altså næsten ikke noget bedre end at dyppe den varme, dybstegte kagedej i iskold og cremet softice. Bare et tip!

Du finder Swirl tæt ved indgangen, ved siden af Spisekammeret. 

Swirl is

Det må da være lige så vigtigt at lægge en god top – som en god bund?

I hvert fald er vi nået til guidens sidste spisested, som mærkeligt nok også blev vores favorit; hvilket er noget af en præstation, taget dagens indtag i betragtning.

Konceptet med Swirl kender du måske fra McDonalds’ McFlurry, hvor blød soft ice “swirles” sammen med eksempelvis Daim.

I Fårup Sommerland findes denne i en opgraderet udgave, hvor du kan vælge hele fem forskellige slags toppings: dit yndlingsslik, krymmel og frisk frugt.

Det hele mixes sammen med isen, og herefter kan du altså bare glæde dig til en række søde overraskelser, når du swirler dig gennem din “hjemmelavede” isdessert.

Du finder Swirl tæt ved indgangen, ved siden af Spisekammeret. 

Læs om de helt nye retningslinjer i Fårup Sommerland – hvor nu alle forlystelser er på fuld kapacitet. Men de fem største forlystelser kræver mundbind, som kan købes i Fårup. Læs vores artikel om det her

Stort talent afviser AaB-kontrakt: Nu er han på vej til AGF

Skrevet af: Redaktionen
Foto: AaB Sport
Foto: AaB Sport

AaB meldte her fredag eftermiddag ud, at deres veje skilles med stortalentet Søren Tengstedt.

Trods mange forsøg er man ikke blevet enige om en ny kontrakt. Men der er en helt særlig grund til, at Tengstedt ikke forlænger med AaB. Han underskriver nemlig snart en 4-årig kontrakt med AGF.

Det skriver Ekstra Bladet.

AaB skriver ikke noget om AGF i pressemeddelelsen, men Søren Tengstedt lægger ikke skjul på i et citat, at han er frisk på et eventyr i en ny klub.

“For mig handler det udelukkende om, at jeg gerne vil prøve noget nyt, og derfor har jeg valgt at finde en anden klub fra den kommende sæson, men jeg vil gerne takke alle i AaB for mine syv år i klubben,” lyder det fra den 20-årige offensivspiller, der står noteret for 15 officielle kampe og to scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Ser stort potentiale i Tengstedt

AaBs sportschef Inge André Olsen ærgrer sig over bruddet med spilleren, der har vist lovende takter, når han har spillet i AaB-trøjen.

“Vi ser et potentiale i Søren og ville gerne have haft ham med videre, og derfor er vi selvfølgelig også ærgerlige over hans valg, men det må vi respektere, og Søren ønskes fra vores side al mulig held og lykke i fremtiden,” siger Inge André Olsen.

Efter at have overstået en korsbåndsskade blev Søren Tengstedt sidste sommer rykket op i Superligatruppen fra AaB Talent.

Forinden havde Tengstedt i de tidlige ungdomsår optrådt hos partnerklubberne Nibe Boldklub og Aalborg Freja.

Lys forude i vejarbejde-kaos: Central vej i Aalborg åbner det ene spor

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune

Hvis du ofte befinder dig rundt omkring i Aalborg og omegn, så har du nok bemærket, at der er meget vejarbejde for tiden. Faktisk rigtig meget.

Aalborg Kommune har valgt at skrue ekstra op for blusset på planlagte projekter både i Corona-perioden, og så er det typisk, at man i sommerferie-perioder giver den en tand ekstra.

Derfor føles det nærmest som et stort kaos med vejarbejde lige nu i Aalborg. Men der også lidt lys forude.

Således åbner det ene spor på den centrale Jyllandsgade allerede i morgen lørdag d. 11. juli.

Det skriver Aalborg Kommune fredag formiddag.

“Jyllandsgade åbner for trafik i det sydlige spor.

I løbet af lørdag 11. juli er det atter muligt for bilister og cyklister at køre på Jyllandsgade i retningen fra Dag Hammarskjølds Gade til krydset ved Sønderbro.

I det nordlige spor arbejdes der fortsat med forberedelserne til den nye Plusbus-rute, og denne strækning på Jyllandsgade åbner først i løbet af efteråret.”

Kulturbroen lukkes

Men ellers er det småt med gode nyheder. I onsdags kom det frem, at Kulturbroen lukkes fra næste uge og en måned frem på grund af et Jernbane Danmark-arbejde.

Det betyder, at cyklende og gående over Limfjorden skal søge alternativer, og Limfjordsbroen er også hårdt ramt af vejarbejde.

Fra i dag spærres Viaduktvej i Nørresundby, som også er en meget befærdet strækning.

Aalborg Kommune har udsendt en mini-guide til, hvordan du lettest kommer forskellige steder hen.

𝗛𝘃𝗶𝘀 𝗱𝘂 𝘀𝗼𝗺 𝗻𝗼𝗿𝗱𝗴𝗮̊𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗸𝗮𝗻𝘁 𝘀𝗸𝗮𝗹 𝘁𝗶𝗹

Nørresundby: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Limfjordstunnellen.

Sauers Plads: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Dag Hammarskjølds Gade.

Nytorv (Salling, Magasin, Friis m.m.): Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle, Sønderbro, Karolinelundsvej og Nyhavnsgade.

𝗛𝘃𝗶𝘀 𝗱𝘂 𝘀𝗼𝗺 𝘀𝘆𝗱𝗴𝗮̊𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗸𝗮𝗻𝘁 𝘀𝗸𝗮𝗹 𝘁𝗶𝗹

City Syd: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle, Sønderbro og Over Kæret.

Sauers Plads: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Dag Hammarskjølds Gade.

Nytorv (Salling, Magasin, Friis m.m.): Så opfordrer vi dig til at benytte Gammel Strandvej og Nyhavnsgade.