Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

God nyhed til ny bydel: Grøn Arena på vej i forvandlet Aalborg-område

Af Christine Luca Hornemann

Aalborg Øst er i disse år inde i en byfornyelsesproces med både nybyggerier og aktiviteter for byens borgere.

Nu er endnu en nyhed på vej, som kan glæde borgerne i bydelen.

Realdania og Lokale- og Anlægsfonden har netop besluttet at bevillige Himmerland Boligforenings projekt “Den grønne arena i Kildeparken, Aalborg Øst – til fremme af fysisk, social og mental sundhed” op til 200.000 kroner fra puljen “Fælles Rum”.

Kildeparken bliver et grønt byrum

Projektet “Fælles Rum” fokus er på at skabe gode initiativer til mødesteder og fritidsfaciliteter, der kan skabe større sammenhængskraft og social balance i, eller omkring, udsatte boligområder eller områder, der er i risiko for at blive det.

”Visionen er at skabe et grønt byrum centralt i Kildeparken (det nye Kildeparken i Aalborg Øst,red.) med faciliteter både i bygninger og i det fri, som kan tiltrække alle aldersgrupper om aktiviteter, der kan fremme beboernes fysiske, sociale og mentale sundhed.

Det er hensigten, at bygninger og landskab skal udformes som fleksible rammer for skiftende og midlertidige aktiviteter som leg, spil, motion, gåture, hygge, events og meget mere. ”Den grønne arena” skal have appel til brugerne både sommer og vinter, i dag- og aftentimerne og til hverdag og i weekenden,” fortæller Ole Nielsen, der er direktør for Himmerland Boligforening i en pressemeddelelse.

Han ser et betydeligt potentiale i projektet, da det er blandt kun 11 forslag, der af Realdania og Lokale- og Anlægsfonden er blevet udvalgt til at modtage udviklingsstøtte:

”I løbet af det kommende år får vi og de 10 øvrige projekter rundt om i landet mulighed for at søge om støtte til realiseringen og det er Realdania forventning, at mellem tre og syv projekter vil blive udvalgt i denne del af ”Fælles Rum”-puljen.

De vil hver især få fem-syv millioner kroner til arbejdet – og det er selvfølgelig det mål, vi sigter efter.”

I den indledende fase, som Lokale- og Anlægsfonden og Realdania har bevilget midler til, handler det om at udvikle et design for bygninger, overdækninger og uderum, som giver de mest fleksible rammer for udfoldelse og aktivitet.

Eksempelvis er tanken, at der i bygningerne, som Himmerland Boligforening forestiller sig opført som ”kolde haller”, etableres gulvbelægninger af forskellige karakter, hårdhed og robusthed, der giver færrest mulige begrænsninger for brugen af dem.

Et savnet mødested

Projektet er udviklet i samarbejde med Aalborg Kommunes Sundheds- og Kulturforvaltning.

Kulturrådmand Mads Duedahl ser også et stort potentiale for “Den grønne Arena”, og et godt sammenspil mellem den, Trekanten og Astrupstien.

“Det er et super spændende projekt. Området med Den grønne arena, Trekanten og Astrupstien bliver et kultur-smeltedigel hvor kultur og fritidsaktiviteter mødes.

Jeg er glad for at man kommer videre med projektet, og har modtaget støtte fra flere fonde,” fortæller rådmand Mads Duedahl til MigogAalborg.

Denne grønne arena bliver til en multifunktion-arena, men hvad den helt præcis skal benyttes til er endnu ikke slået fast.

“Den grønne arena kommer til at ligge et godt sted, og bliver til gavn for hele bydelen. Hvilke aktiviteter arenaen skal rumme er endnu ikke besluttet, men den bliver oplagt til blive benyttet sport, fællesskab og bevægelse.

Det bliver en multifunktion-arena, som bliver et godt mødested for borgerne i Aalborg Øst. Sådan et mødested har været savnet,” slutter Mads Duedahl.

Den primære målgruppe for ”Den grønne arena” er cirka 4.000 almene- og 1.000 private boliger i Kildeparken med omkring 12.000 beboere. De findes ikke mindst i Himmerland Boligforenings afdelinger på Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

God nyhed til ny bydel: Grøn Arena på vej i forvandlet Aalborg-område

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Del artikel

Andre læser også