Nyt flyselskab får base i Aalborg: Billige direkte ruter til fede byer

Skrevet af: Michael Qureshi
Great Dane Airlines kommer til at flyve til lækre Nice i Sydfrankrig
Great Dane Airlines kommer til at flyve til lækre Nice i Sydfrankrig

På et pressemøde i Aalborg Lufthavn er det netop blevet bekræftet, at Danmark får et helt nyt flyselskab.

Ikke nok med det så får flyselskabet Great Dane Airlines base i Aalborg og bliver med nordjysk ledelse.

Planerne blev afsløret på pressemødet, og der er ingen tvivl om, at Great Dane Airlines vil bidrage med nye spændende ruter direkte fra Aalborg.

Der bliver således direkte ruter til Nice, Dublin og Edinburgh fra Aalborg Lufthavn til et prisniveau, som de fleste kan være med på.

Billetpriserne starter ved 499 kroner for en enkeltbillet fra Aalborg til Nice, mens billigste enkeltbillet til Dublin og Edinburgh bliver på 599 kroner.

Det bliver fra Uge 25, at man starter flyvningerne til Edinburg og Dublin og fra Uge 26 at man starter med flyvning til Nice.

Står også for charterflyvninger

Derudover kommer Great Dane Airlines til stå for charterflyvninger for Bravo Tours. Her indsætter de direkte fly fra Aalborg til;

  • Mallorca
  • Kreta
  • Varna (på Bulgariens sortehavskyst)

Nordjyske rejsende har længe haft et ønske om flere direkte flyruter, og det ønske bliver nu opfyldt af Great Dane Airlines, der er et nyetableret flyselskab med base i Aalborg Lufthavn.

“Hos Great Dane Airlines vil vi fokusere på behovet for charterselskaberne og være hurtige og omstillingsparate i forhold til ønsker og behov.

Vores kendskab og tætte samarbejde med lufthavnen sikrer, at vi altid har fingeren på pulsen og kan handle på de muligheder, der opstår,” siger CEO Thomas Hugo Møller, som er Aalborg-dreng og blandt andet er søn af direktør for Ruths Hotel Peter Christian Jensen.

Til at bakke op om projektet har Nilles Rejser garanteret et vist antal sæder per afgang, så man har nogle stærke samarbejdspartnere.

Great Dane Airlines er stiftet af Duc Huy Nguyen og Thomas Hugo Møller, der er henholdsvis CFO og CEO i virksomheden.

Thomas Hugo Møller, Thomas Kastrup Larsen og Duc Huy Nguyen

Fantastisk med flyselskab i Aalborg

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen var også tilstede på pressemødet og er stolt over, at Aalborg får et flyselskab.

“Dagen i dag er en fantastisk dag. Det er ikke hver dag, at Aalborg og Nordjylland får et helt nyt flyselskab. Jeg tror det er helt rigtigt set i forretningsmodellen, at man flyver direkte til mindre og spændende destinationer,” sagde Aalborgs borgmester.

Thomas Kastrup-Larsen sidder derudover i bestyrelsen i Aalborg Lufthavn, og han håber, at endnu flere vil bruge lufthavnen.

“Fra Aalborg Lufthavns side vil vi gøre vores bedste for at bakke op med at være fleksible og skabe en god infrastruktur. Vi får blandt andet jernbanen, hvor folk fra Århus kan komme herop på kort tid og så flyve direkte ud i verden,” sagde Thomas Kastrup-Larsen.

Billetsalget fra Aalborg til Skotland, Irland og Frankrig starter 5. marts på www.greatdaneairlines.dk

Charterflyvningerne udbydes af Nilles Rejser og Bravo Tours.

Great Dane Airlines får salgskontor i Aalborg Lufthavn.

Vi har manglet nogle muligheder ud fra Aalborg Lufthavn. Det perfekte match, perfekt koncept og flystørrelsen er helt perfekt til os med 118 personer.

Det er dansk og nordjysk hele vejen igennem. Det er ikke tilfældigt, at vi sidder her på Valentines Dag. Vi vil rigtig gerne Nordjylland,” siger Torben K. Simonsen fra Bravo Tours.

“Det betyder rigtig meget for Aalborg Lufthavn at få et dansk flyselskab ind. Der er så meget potentiale for den her type jetfly, som kan fyldes op og flyve til spændende destinationer. Så jeg er rigtig glad for det her nye selskab,” siger direktør i Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen.

To nye Street Art malerier bliver til i denne uge: Her kan du se dem

Skrevet af: Michael Qureshi
Duoen Telmo Miel arbejder på gavlmaleri i Berlin
Duoen Telmo Miel arbejder på gavlmaleri i Berlin

Den smukke Street Art kunst rundt omkring i Aalborgs gader og stræder er noget, de fleste af os værdsætter i høj grad.

Nu er der nye smukke gavlmalerier på vej i bybilledet. I løbet af 2019 vil KIRK Gallery igangsætte flere nye med nogle af verdens bedste Street Art Kunstnere.

De to første bliver malet og præsenteret i denne uge, hvor de vises frem på lørdag d. 27. april.

Men kunstnerne er allerede i fuld gang to forskellige steder i Aalborg med deres kunst på bygninger.

Se dem arbejde løbende og tag en snak med dem

Den hollandske duo Telmo Miel samt Joram Roukes starter i dag tirsdag d. 23. april på to store gavlmalerier i henholdsvis Bispensgade 8-10 og Hjulmagervej 55 (Gabriel A/S) i Aalborg. Kan ses tydeligt fra broen på Øster Allé i Aalborg.

Man vil her kunne se kunstnerne arbejde, og der vil samtidig være mulighed for at få en snak med dem, når de begge afslutter deres ophold med hver især at åbne en soloudstilling i galleriet lørdag d. 27. april kl. 12-14.

De tre kunstnere udstiller derudover anden kunst i KIRK Gallery i Danmarksgade 8.

Af Joram Roukes har beboerne i Gedsted samtidig været heldig at få nedenstående gavlmaleri, hvor vi nu også vil se hans arbejde udfoldet i Aalborg.

 

1600 kvm. med fede mærker: Danmarks største børnetøjs-outlet åbner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Foråret er over os, og snart kommer de varme sommermåneder buldrende.

Det betyder også, at det er tid til at udvide sommergarderoben til børnene.

Kan du ikke lige overskue udskrivningen, på alt det der skal købes til børnene, så kommer den her nyhed som sendt fra himlen.

Danmarks største børnetøjsoutlet kommer nemlig atter til Aalborg. Denne gang i en ny forbedret og ikke mindst større udgave.

Spar op til 80% på lækre brands

Fra 2. maj kan man glæde sig til shopping-paradis på børnetøj med alle de fede mærker på gigantiske 1600 kvadratmeter i City Syd.

Der er mindst 50% at spare på alle varer og helt op til 80%, så pludselig bliver det overskueligt at få købt alt det lækre til sommeren ind.

Det er Outletland, der står bag det store set-up, hvor de netop har deres ekspertise i at rykke ind i de større danske byer med masser af varer fra fede brands.

Man kan i den grad godt glæde sig til, at de vender retur til Aalborg.

Over 4000 har allerede markeret sig interesseret på Facebook, og lige nu kan man deltage i en konkurrence om børnetøj for 10.000 kr. ved at klikke deltager/interesseret lige her

“Vi udvider butikken med 700m2 i forhold til sidst og kommer kun med NYE sæsonvarer i ALLE størrelser,” skriver Outletland i en pressemeddelelse.

Over 100.000 varer fra over 35 forskellige mærker

Outletland kommer til at køre i stort set hele maj i Aalborg fra 2. maj til og med den 26. maj. Her finder du over 100.000 varer fra over 35 forskellige brands. Med alt i tøj, overtøj og tilbehør!

Her er et udpluk;

Noa Noa Miniature (60.000 stk. i alle størrelser)
Popupshop (30.000 stk. i alle størrelser)
Mini A Ture (15.000 stk. i alle størrelser)
Color kids (20.000 stk. i alle størrelser)
Småfolk (10.000 stk. i alle størrelser)
Minymo (20.000 stk. i alle størrelser)
Me Too (10.000 stk. i alle størrelser)
CeLavi (5.000 stk. i alle størrelser)
Mala (5.000 stk. i alle størrelser)

“Vi har gjort plads til mere shopping, men vigtigst af alt, så har vi lyttet til kunderne og skiftet hele sortimentet ud!

Du kan derfor glæde dig til at gå på opdagelse i et kæmpe udvalg af de helt rigtige brands – og i alle størrelser fra 0mdr.-16 år!,” skriver Outletland i pressemeddelelsen.

Hvad: Danmarks største børnetøjsoutlet
Hvor: Stenbukken 10, City Syd
Hvornår:

Åbningstider:
2-3. maj: 10.00-19.00
4-5. maj: 10.00-16.00
9-10. maj: 10.00-19.00
11-12. maj: 10.00-16.00
16-17. maj: 10.00-19.00
18-19. maj: 10.00-16.00
23-24. maj: 10.00-19.00
25-26. maj: 10.00-16.00

 

Børnekarneval større end nogensinde: Så meget sker der på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Jakob Kildehave
Foto: Jakob Kildehave

I over 30 år har Aalborg Karneval inviteret børn og barnlige sjæle til at deltage i det årlige Børnekarneval, som nu er et af Danmarks største arrangementer på børnenes præmisser.

For mens glade og feststemte voksne slår sig løs lørdag den 25. maj, har børnenes deres helt eget karneval den 18. maj, når Kildeparken indrettes til en fortryllende verden, hvor børn i alle aldre kan blive underholdt

“Vi har brugt hele efteråret på at etablere store lokale samarbejder med andre kulturinstitutioner, så de kombinerer det bedste af det bedste i børnehøjde.

Eksempelvis genopliver Kunsten ”Kunsten To-Go”, som får deres hele eget område blandt musiktræerne, og Det hemmelige teater har skrevet en hele bog, hvor man selv kan spille helten,” forklarer formand for Aalborg Karneval, Mette Bugge.

Foto: Aalborg Karneval

Så meget sker der på dagen

Børnekarnevallet starter traditionen tro kl. 10 på Gabels Torv med en både sjov og festlig parade gennem byen, hvor børnene kan få vist deres flotte og fantasifulde kostumer frem.

Kildeparken åbner også allerede kl. 10, og her vil festen fortsætte hele dagen med alverdens aktiviteter.

Børn og barnlige sjæle kan blandt andet glæde sig til, at Funcenter Aalborg stiller en masse sjove aktiviteter op, mens Søspejderne tilbyder, at man kan sejle en tur i åen eller riste skumfiduser.

Derudover kan børnene prøve kræfter med en forhindringsbane eller den speciallavede parkour-bane.

Derudover vil der også være bordfodbold, Cirkus Klubben, ansigtsmaling og hoppeborge.

Foto: Aalborg Karneval

Alt lige fra Paw Patrol til Djämes Braun og Albert Dyrlund

Til de mindre børn kommer Paw Patrol og giver et fantastisk show, hvor de flankeres af  et kuffertcirkus, som styrer Store Scene hele dagen.

I 2018 startede Aalborg Karneval et samarbejde med musikskolerne, hvor udvalgte skolebands fik plads på deres helt egen scene i Kildeparken.

I 2019 får disse skolebands plads på Store Scene, hvor i alt 8 skolebands får mulighed for at spille i et professionelt setup flankeret af kendte kunstnere som Djämes Braun og Albert Dyrlund, der også vil underholde med deres eget musik.

“Vi glæder os helt vildt til en dag i børnenes tegn, hvor der er fokus på sjov, musik og leg for alle aldersgrupper,” siger Mette Bugge

Hvad: Børnekarneval
Hvor: Kildeparken (Optog starter ved Gabels Torv)
Hvornår: Lørdag den 18. maj fra kl. 10

Kildeparken åbner kl 10 og man må gerne medbringe sin egen picnickurv, dog skal drikkevarer købes i barerne i Kildeparken.

Det koster 50 kr. at komme ind per person. Børn under 2 år er endda gratis.

Du finder mere info om Børnekarneval her.