Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kajakture og legeland: Her får du gratis sommeroplevelser i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

At holde sommerferie kan hurtigt blive en dyr affære, når ugerne går langsomt, ungerne keder sig og pengene derfor flyver ud af lommerne.

Heldigvis er der også masser af aktiviteter i Aalborg og omegn, der ikke koster en krone – og så er der jo de flere kroner, der kan bruges på is!

Summer in the City

En tur ind til Aalborg midtby bliver sjældent gratis, da mange nok tager et kig ind i byens butikker, hvor Summer Sale er i fuld gang.

Kajakture og legeland: Her får du gratis sommeroplevelser i Aalborg

Men faktisk er der også masser at se og opleve i centrum, der ikke koster en rød reje. I år har Aalborg City nemlig gjort ekstra meget ud af sommerens aktivitetsprogram – og så er det hele gratis.

Du kan blandt andet møde op til Sommerbio på C.W. Obels Plads, der i samarbejde med Nordisk Film Biografer viser hele fem film i juli.

Når der ikke vises film, er der til gengæld en kæmpe sandkasse, du kan rulle dig rundt i og tænke dig til, at du er på en lækker sandstrand sydpå.

Derudover er der rundt omkring i byen flere gratis sportsaktiviteter, såsom street- og bordfodbold, petanquebaner og kæmpeskak.

Du finder hele Summer in the City-programmet her.

Kajakture og legeland: Her får du gratis sommeroplevelser i Aalborg
Foto: Aalborg Citys Facebookside

Aalborg Bibliotekerne

Det kommer nok ikke bag på nogen, at en tur på biblioteket er gratis.

Her kan du som altid sikre dig feriens sommerlæsning uden at betale en krone (medmindre du glemmer at aflevere den igen, doh!), men biblioteket byder også på andre gratis events.

Den 24. juli kan du for eksempel komme med til Brætspilshygge fra 13-16, hvor personalet sørger for brætspil – lige fra klassikere som Monopoly og Scrabble til moderne favoritter som Settlers of Catan og Ticket to Ride – og du sørger for at iføre dig din tab-og-vind-med-samme-sind-hat.

Er du én af de heldige, der skal underholde dit barn hele sommeren, så har Aalborg Bibliotekerne altså også et helt eminent område til de yngste.

Her er der både bøger til alle aldersgrupper, MODU byggelegetøj, skummåtter og en lang række andre sjove opgaver og tiltag. Det hele er naturligvis gratis, og man kan besøge det i hele bibliotekets åbningstid.

Legeland i Shoppen

Børnefamilierne skreg nærmest af glæde, da Shoppen i City Syd annoncerede, at de havde opført et gratis legeland.

Alle hverdage frakl. 10-19 og i weekenderne kl. 10-16 kan du droppe forbi og lade ungerne gå bananasplit i alt fra at hoppe i boldbassin, hygge i LEGO-område og nusse ved kreabordene, hvor der både kan males på krus, laves perlekæder, perleplader, hårbånd og meget mere.

Legelandet henvender sig til børn i de fleste aldre, og kan som nævnt frit benyttes i hele centerets åbningstid.

Har man endnu yngre børn med, har Shoppen også indrettet en helt ny babylounge på førstesal.

Her er der fred og ro for mødre og fædre både at amme, varme flaske, pusle, og slappe af i loungemøbler – også free of charge.

Kajakture og legeland: Her får du gratis sommeroplevelser i Aalborg
Foto: Shoppen

Troldejagt på Egholm

Hvis du har en gummibåd, badevinger eller kan gå på vandet, så kan Troldejagt på Egholm faktisk også kategoriseres som en gratis aktivitet i sommerlandet (og ellers koster en færgebillet altså kun 18 kr.).

På øen i Limfjorden venter nemlig trolden Pil Tusindtunge, der er skabt af kunstneren Thomas Dambo.

Udover at Pil er fantastisk smuk at se på, så er turen ud til hende også noget af et eventyr.

For at finde hende skal man nemlig benytte et online-skattekort, der indeholder ledetråde i naturen, der kan lede én frem til destinationen og det hemmelige gemmested.

Vi har tidligere testet turen her.

Kajakture og legeland: Her får du gratis sommeroplevelser i Aalborg

Kajaktur på fjorden

Drømmer du både om en tur på fjorden og samtidig gøre en god, grøn gerning, så burde du booke en tur med Green Kayak.

Her kan du nemlig helt gratis sejle ud på Limfjorden i to timer, hvis du altså samtidig har mod på at samle det affald, der har samlet sig i havnen.

Den grønne kajak har plads til to personer, og dens stabilitet gør, at tidligere kajakerfaring ikke er nødvendig. Samtidig er kajakken meget fleksibel, hvilket betyder, at du kan bevæge dig tæt på områder, der ellers er svære at komme ind i.

På kajakken er der placeret en affaldsspand, hvor passagererne med en gribetang kan smide det indsamlede skrald i løbende.

Når turen er færdig, kan du få vejet og registreret affaldet i Aalborg Cable Park.

Turen skal bookes på forhånd, og kan gøres lige her.

Kajakture og legeland: Her får du gratis sommeroplevelser i Aalborg

Street Art Tour i Aalborg

Aalborg er fuld af (og kendt for) smukke gavlmalerier, og de er naturligvis gratis at beundre alle dage – det ved vi.

Men vil du have en guidet tur rundt, så er der også gode nyheder. På søndag kan du nemlig være med, når Friis Shoppingcenter fejrer sit nye gavlmaleri med en gratis Street Art Tour rundt i byen.

For at komme med, skal du blot møde op ved indgangen til Friis, hvor turene starter hver time.

Første tour begynder kl. 11.00, og den sidste tour starter kl. 15.00.

De erfarne guider vil tage dig med på en en-times rundtur, hvor du får mulighed for at se og lære om nogle af de mest imponerende gavlmalerier og street art-værker i Aalborg.

Læs mere her.

Vestre Fjordpark

Er svømmehallen en lidt for dyr affære, og er vejret lunt og lækkert, så er der intet sted i verden, der er mere lækkert end Vestre Fjordpark (niks!).

Aalborgs fantastiske rekreative område, der rummer bassiner for både store og små, er helt oplagt som udflugtsmål i sommerferien.

Her er der både (vand)legeplads, trampoliner, rutsjebaner, beachvolley-baner, grillområde, udspringsvipper og en velbesøgt kiosk, der sælger is og andre godter.

gratis sommeroplevelser i KøbenhavnOmrådet omkring Vestre Fjordpark er ligeledes flot og værd at se sig omkring i, hvis badevandet ikke er helt varmt nok til flere timers badning.

Kajakture og legeland: Her får du gratis sommeroplevelser i Aalborg

Salling ROOFTOP

På toppen af byen kan du også få en helt gratis oplevelse – hvis du altså ikke er højdeskræk.

Salling ROOFTOP har siden sin åbning været noget af et trækplaster for aalborgenserne, der gerne vil se byen fra en lidt anden vinkel end ellers.

ROOFTOP er opdelt i to etager med panoramaudsigt over både by og fjord, og rummer intet mindre end 1400 kvadratmeter byrum.

Udover café, bar og god udsigt, kan du også tage et skridt ud på den nervepirrende skywalk, der med sine 30 meters højde nok kan give de modige et lille sus i maven.

Du kommer op på Salling ROOFTOP ved at tage op til øverste etage af stormagasinet, hvor der er både trapper og elevator, der fører dig videre op på toppen.

Kajakture og legeland: Her får du gratis sommeroplevelser i Aalborg
Foto: Destination Nord/Kjetil Løite

Kender du til et gratis sommerevent i byen, så tøv ikke med at sende det til os her, så vi kan tilføje det til listen.

Del artikel

Andre læser også