ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kreativiteten blomstrer: FOKUS lancerer gratis online foredrag om at dyrke sin passion

Af Stine Kjølby Christensen

Så sundt er det at dyrke din passion – FOKUS lancerer gratis online foredrag

Hvis der er noget, som nedlukningen har haft en positiv effekt på, så må det næsten være den ekstra tid, vi har fået tildelt i hverdagen – til ting, som vi ikke før har prioriteret.

De ekstra timer derhjemme har skabt rum til at fordybe sig i håndarbejde og håndværk – måske på måder, som vi ikke engang har overvejet før. Og måske også noget, vi har nydt så overraskende meget, at lysten til at fortsætte med det på den anden side vil bestå.

Hos FOKUS i Aalborg har man alle dage haft fokus på det kreative; lige fra keramik til strik til møbelpolstring. Det bliver der også masser af, når nedlukningen en dag er lagt bag os og et nyt (og måske bedre?) liv kan begynde.

Sundt at dyrke sine passioner

Inden vi kommer til dét, så har FOKUS et forrygende tilbud klar til dig.

I morgen d. 25. februar kl. 20 kan du nemlig komme med til et gratis online foredrag, der netop sætter fokus på dét at dyrke håndarbejde eller håndværk, også kaldet craft, og ikke mindst hvor fordelagtigt det er for din mentale sundhed.

Psykolog, ph.d., kunsthåndværker og håndarbejdslærer Anne Kirketerp toner i morgen aften frem på din skærm, hvor du kan høre mere om fænomenet Craft-psykologi: De gevinster, vi oplever, når vi kaster os ud i at arbejde med hænderne.

Kreativiteten blomstrer: FOKUS lancerer gratis online foredrag om at dyrke sin passion

Faktisk er craft mange ting lige fra at smøre cykelbremser til at bygge en terrasse. Måske kender du allerede følelsen af, at tiden flyver afsted, mens du er fordybet?

Nu kan du så også blive klogere på, hvorfor craft faktisk sænker dit blodtryk og reducerer risikoen for stress og ligefrem for demens. Så har du en god undskyldning, hvis der ryger for mange timer med din passion.

Det er nemlig sundt for dig, og Anne Kirketerp fortæller både hvorfor og hvordan.

Stigende interesse for det kreative håndværk

Foredraget er fra FOKUS’ side ment som en opvarmning til, når de igen må åbne aftenskolen og ikke mindst en bred vifte af kreative tilbud inden for håndarbejde og håndværk, som kan hjælpe flere tilbage til meningsfulde fællesskaber.

“Der er desværre mange, der går rundt med en følelse af nedtrykthed under Corona.

Samtidigt mærker vi i aftenskolen en stor interesse for vores kreative kurser, og det giver Annes foredrag en god forklaring på.

Kreativiteten blomstrer: FOKUS lancerer gratis online foredrag om at dyrke sin passion

Flere er begyndt at strikke eller renovere hjemmet og vil gerne blive bedre og lære mere på et kursus. For eksempel til selv at ompolstre en stol.

Vi er så klar til at tage imod dem, når vi må genåbne FOKUS,” fortæller Julie Keldorff, udviklingskonsulent i FOKUS.

Helt nyt keramikværksted venter

I FOKUS håber man, at både kursister og interesserede vil tage godt imod det gratis online foredrag, men også imod de mange tilbud inden for møbelpolstring, strik, syning, hækling og nyeste skud på stammen:

En vifte af keramikkurser, som skal foregå i et spritnyt keramikværksted på Badehusvej 17B overfor huset FOKUS på Strandvejen.

”KERAMIKKEN er noget af det, vi virkelig glæder os til ved en genåbning.

Det er et lyst og lækkert workspace med alt, hvad man skal bruge til masser af hyggelige timer fordybet i ler og nye teknikker. Vores undervisere tripper for at komme i arbejdstøjet,” fortæller hun, og fortsætter:

“Bygningen har sjæl fra tiden som del af CW. Obels Tobaksfabrik og siden backstage til Skråen.

De gule klinker er bevaret, og vi vil gå så langt som til at kalde det Vestbyens nye State OF The Art værksted.”

Kreativiteten blomstrer: FOKUS lancerer gratis online foredrag om at dyrke sin passion

Liv og ler fra morgen til aften

I værkstedet KERAMIKKEN er der også plads til at lave sine egne smykker i sølvværkstedet på 1. sal. Der er med andre ord kridtet op til craft, fællesskab og øget velvære, når man igen må åbne dørene til de mange aftenskoletilbud.

Her vil der også blive gensyn med populære arrangementer såsom “Vin og Ler”, hvor amatører og øvede kan mødes over vin, pizza og hænderne fulde af ler.

Planen er, at der skal være liv og ler fra morgen til aften. Derfor kan du også tage baby med til keramik i dagtimerne og nyde et par timers mor – eller fartid, uden at baby skal passes imens.

Masser af muligheder

Hvis keramik (endnu?) ikke er noget for dig, så kan du jo i stedet springe på enten strik, hækling, syning eller møbelpolstring.

Kun fantasien (og troen på dine egne evner) sætter grænserne – og nu er det forhåbentlig også kun et spørgsmål om tid, før vi ikke længere er begrænset inden for hjemmets fire vægge.

Indtil da kan du som tidligere beskrevet høre om alle de gode fordele ved at dyrke sine passioner, når Anne Kirketerp inviterer indenfor på FOKUS’ YouTube-kanal.

Vil du være med, så skriv dig op her – af denne vej vil du få linket tilsendt direkte til din maiboks.

Du kan også se en oversigt over alle kurser i håndarbejde og håndværk hos FOKUS.

Kursernes start – og slutdato reguleres, når FOKUS genåbner. Derfor kan du roligt melde dig til allerede nu, hvis du vil sikre dig en plads.

Del artikel

Andre læser også