Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Juleklip og pebernøddebagning: Kom til hyggelig julestue i weekenden

Af Stine Kjølby Christensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Det kommer til at ose af vaskeægte julestemning i weekenden, når Nordjyske Museer slår dørene op til deres stemningsfulde julestue.

Her er der er jul som i de gode, gamle dage, hvor julestress, trængsel og alarm ikke findes.

Her kan du og resten af familien nemlig samles om det julen handler allermest om: Hygge!

I kan klippe gammeldags julestads og flette julehjerter, som I enten kan tage med hjem og pynte jeres eget træ med, eller donere til museets juletræ.

Museet har materialer og skabeloner klar, så I kan flette hjerter, klippe kræmmerhuse, folde stjerner, samle guirlander og andet julepynt.

Julen er også den tid på året, hvor nisserne er fremme, og I kan også lave sjove træ-nissemænd med vatskæg.

Pebernøddebagning og havregrynskugler

Foruden juleklip er der også mulighed for at bage pebernødder, lave kagefigurer og trille havregrynskugler, og der er julehistorier om nisser og jul i gamle dage i den hyggelige aalborgstue, der stammer fra 1602.

Man kan også skrive ønskesedler på gammeldags skrivemaskine eller med pen og blæk med et rigtigt laksegl på – så er de klar til at sende afsted til julemanden (eller farmor og mormor).

Juleklip og pebernøddebagning: Kom til hyggelig julestue i weekenden

Mød cigarmagerne

Skulle du være nysgerrig på, hvordan en god nytårscigar rulles, så kan du kigge med fra kl. 12-15, når pensionerede cigarmagere fra C. W. Obels gamle Tobaksfabrik sætter sig til rette ved de gamle værkstedsborde, som normalt er en del af udstillingen på Aalborg Historiske Museum.

Her rulles cigarer som i gamle dage, og cigarmagerne fortæller anekdoter fra tiden på fabrikken, hvor de var op mod 200 cigarrullere og var en af Aalborgs største arbejdspladser.

Smag renæssance-gløgg

Traditionen tro byder museet også på gratis smagsprøver på Lutendranck, som er en frisk og krydret gløgglignende drik fra renæssancen, som kan serveres varm eller kold.

Ordet Lutendranck stammer oprindeligt fra plattysk og betyder afsiet, krydret vin.

Opskriften på denne juledrik har sin oprindelse fra middelalderen, og den indeholder et af datidens meget populære krydderier, nemlig paradiskorn.

Det stammer fra Vestafrika, og drikken var derfor ganske eksotisk og kun for det bedre borgerskab – og nu altså for dem, der besøger Aalborg Historiske Museum denne lørdag.

Det er helt gratis at deltage i julestuen.

Del artikel

Andre læser også