Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis is, stor børnefestival og havefestival : Det kan du lave i Aalborg i dag

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Aabybro Mejeri
Foto: Aabybro Mejeri

Det gearer op til at blive endnu en solrig dag i det danske land – til glæde for alle undtagen landmændene.

Heldigvis er der masser af udendørs aktiviteter, som du kan bruge din lørdag på.

Med gratis is, børnefestival, havefestival, verdensfestival (mange festivaller!) og frivilligmarked er der noget for enhver smag.

Vi har samlet alle aktiviteterne og arrangementerne her.

Gratis Ryå-is på Isens Dag

De fleste nordjyske is-elskere er nok bekendt med det legendariske Ryå-is, der fremstilles på Aabybro Mejeri en kort køretur fra Aalborg.

I dag inviterer Ryå-is til “Isens Dag”, der blandt andet inkluderer gratis is samt et hav af sjove aktiviteter for både store og små.

Udover gratis is, er der som sagt også en masse aktiviteter omkring mejeriet.

En af de mest populære attraktioner er helikopterturene, der giver deltagerne mulighed for at se det hele fra oven. Her skal man dog selv punge et beskedent beløb ud for turen.

Isens Dag varer fra kl. 13.00-16.00, og for, at det bliver den bedst mulige oplevelse for alle, opfordrer mejeriejeren folk til at udvise tålmodighed i forbindelse med et besøg.

Læs mere om Isens Dag her.

Kæmpe børnefestival

Danmarks største børnefestival indtager i dag Aalborg.

Helt konkret afholdes BørnefestiBAL kl. 12.00-16.00 i Østre Anlæg.

Der er garanti for underholdning til alle, og man kan se frem til sjove aktiviteter som forhindringsbaner, hoppepuder, slik i lange baner og så naturligvis underholdning fra den store scene.

BørnefestiBAL 2023 annoncerer løbende årets optrædende, og indtil videre er følgende navne offentliggjort: Bluey & Bingo Show, MGP Show, HIPSOMHAP, Karla og Sne & Frække Rikke.

Billetter koster 115 kr. + gebyr for alle, der er fyldt 1 år. Voksne skal også købe billet.

Læs mere om børnefestivalen her.

Oplev smukke haver til Havefestival

Denne weekend åbner hundredvis af private haveejere over hele landet lågen til Haveselskabets havefestival og inviterer andre haveinteresserede indenfor, så de kan gå på opdagelse og lade sig inspirere af forskellige måder at dyrke have på. 

Det kan virke grænseoverskridende at gå ind i en fremmed have, men de åbne haver er netop en invitation om at komme indenfor, og det er en ganske unik mulighed for at få inspiration og dele erfaringer om alt fra georginer og rododendron til højbede og køkkenhave. 

I Aalborg kan du blandt andet besøge haver i Hasseris, nær centrum, i kolonihaveforeningen Fjordglimt og ved Gigantium.

Læs mere om havefestivalen her.

Frivilligmarked på Gammeltorv

Der findes utallige måder at være frivillig på og utallige foreninger og organisationer, der har brug for hjælp, men det kan være svært at overskue de mange muligheder.

Nu kan du blive klogere på, hvordan frivilligt socialt arbejde og fællesskaber gør en forskel. Du kan møde de frivillige sociale foreninger til Frivilligmarked i dag, lørdag den 10. juni, kl. 11.00-15.00.

Her sætter De Frivilliges Hus i Aalborg fokus på frivilligheden sammen med 35 lokale foreninger til Frivilligmarked på Gammeltorv.

Markedspladsen på Gammeltorv åbner kl. 11.00 og byder udover indblikket i frivilligheden på et gratis stykke kage og en kop kaffe.

Læs mere om frivilligmarkedet her.

Mad, dans og musik til Verdensfestival

I dag danner Kildeparken i Aalborg ramme om en ny festival, der sætter fokus på rigdommen af kulturer i Aalborg Kommune.

På dagen for Verdensfestivalen kan alle interesserede se frem til at opleve mad, dans og musik fra hele verden, ligesom de kan få inspiration til, hvordan Aalborg bliver et godt sted at bo. For alle. 

Festivalgæsterne kan blandt andet opleve sang fra Palæstina og dans fra Latinamerika, Syrien, Ukraine og Bosnien.

Dansepladsen bliver omgivet af 23 stande, der viser kunsthåndværk fra forskellige kulturer og uddeler lækre smagsprøver fra alverdens udenlandske køkkener.

Festivalen er åben mellem kl. 11.00 og 17.00, og der er gratis entre for alle

Læs mere om Verdensfestivalen her.

Del artikel

Andre læser også