Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sommernyt: Aalborg-butik inviterer til gratis intimkoncerter i hyggelige omgivelser

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Lange Keramik
Foto: Lange Keramik

Lange Kunsthåndværk – eller Lange Keramik – ligger som en lille kunstoase i Aalborgs travle centrum og er et af de steder, man bliver nødt til at opleve, ligesom resten af Hjelmerstald-gaden.

Alt handler dog ikke om keramik hos familievirksomheden.

Familien Lange elsker også musik og inviterer til gratis intimkoncerter i butikkens gård hver torsdag i juni; en tradition de har holdt fast i de seneste 15 år.

Den første koncert er den 2. juni, hvor Mari og Astma optræder klokken 16.00. Den unge duo er kendt for at bringe lytterne ind i et tryllebindende univers, så der er noget at se frem til.

Sommernyt: Aalborg-butik inviterer til gratis intimkoncerter i hyggelige omgivelser
Billede fra en tidligere koncert. Foto: Lange Keramik

Unge musikere med noget på hjertet

Familievirksomheden, der består af far Peter Lange, mor Lisbeth Lange og datter Louise Lange, har eksisteret siden 1968 og er blevet både lands- og verdenskendte pga. deres unika keramik og glas.

De kan bl.a. prale af at få New York Times journalisten Sebastian Modak til at tabe kæben, da han besøgte værkstedet for få uger siden – det er samme Modak, der akkurat har skrevet en blændende artikel om Aalborg.

Det er kendetegnede for Langes kunst, at der kun findes én udgave af hver enkelt genstand og er den først solgt, får du ikke fingrene i den igen.

Kunderne befinder sig som regel i den ældre aldersgruppe, men Langes vil gerne tiltrække et yngre publikum, bl.a. ved at invitere kunstnere som Mari og Astma, Cort Lunde og Hivemind.

Musikernes stilarter varierer fra jazz til pop og blues, men fælles for dem er, at de er dygtige og skriver deres egen musik.

Program:

  • 2. juni – Mari og Astma

Med ASTMAs fortællinger fra hjertet bringer hun sine lyttere ind i et tryllebindende univers.

Melodiske, klassiske og stringente klaverkompositioner fusioneres med en alternativ, luftig vokal, som formidler de dansksprogede tekster. Bag projektet ASTMA er sanger, pianist og cellist Astrid Matthesen

Med sin hjemsøgende vokal og minimalistiske sange med rødder i folkemusikkens verden er Marí i besiddelse af en naturkraft, hvor roen og råstyrken går hånd i hånd. Sangene kredser sig om ærlige personlige beretninger og tilståelser om det at være ufuldkomment menneske, der danner sine egne poetisk sandheder.

  • 9. juni – Cort Lunde

Cort Lunde er en duo bestående af Erik Lunde Michaelsen og Thomas Cortes. De eksperimenterer med nyskabende og fremadtænkende musik, som har et budskab. Deres  udtryk er både alsidigt og komplekst – en slags absurd elevatormusik.

Flora Electronica er Cort Lundes debutalbum. Alle kompositioner er dedikeret til en specifik plante eller blomst og skal betragtes som et lydmaleri af netop denne plante. Det er en hyldest til den danske natur og dens planteliv.

  • 16. juni – Margrete Graru og Michael Sunding

Til denne koncert bliver Margrete Grarup og Michael Sundings kærlighed til deres fælles musikalske udgangspunkt med dybe rødder i gammel spirituals, gospel og blues levet ud.

Michael Sundings sprudlende klaverspil rummer hele spektret fra det storswingende til det skrøbelige og lægger op til deres imponerende vokaler, der løbende slanger sig ind og ud mellem hinanden og smelter sammen til en intens fælles historie.

  • 23. juni – Hivemind

Hivemind er et moderne take på en energisk, ung og progressiv instrumental kvartet direkte fra det spirende nordjyske musikmiljø.

Der drages inspirationer fra medlemmernes liv om det så er fra de helt små hverdagssituationer, mødet med fremmede kulturer, glæden ved at blive far, hunden der sover på gulvtæppet eller drømmen om at rejse til en fjern galakse.

Hivemind samler disse inspirationer og udtrykker dem igennem musikken.

Læs mere om intimkoncerterne her.

Hvad: Gratis intimkoncerter
Hvor: Lange Keramik, Hjelmerstald 15
Hvornår: Hver torsdag i juni fra klokken 16.00

Del artikel

Andre læser også