Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gentager succesen: Gratis festival vender tilbage til Kildeparken

Af Ane Johanne Damgaard
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Sommeren banker på døren og byder traditionen tro på en masse festligheder i Kildeparken.

Sidste år strømmede gæster til, da en ny gratis festival inviterede med på en rundrejse til den rigdom af kulturer, der findes i Aalborg.

Derfor gentager De etniske foreninger og Integrationsrådet i Aalborg Kommune i år succesen.

Lørdag den 8. juni fra kl. 11-17 vender Verdensfestivalen tilbage til Kildeparken, og i år er der skruet ekstra op for aktiviteterne. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

25 spændende lande er repræsenteret med hver sin stand, som kan gøre dig meget klogere – og måske give dig lokale rejsetips – ved at tage en rundrejse i Kildeparken.

Gentager succesen: Gratis festival vender tilbage til Kildeparken

Det stærke i mangfoldighed

Rådmand Nuuradiin S. Hussein kommer også i år og åbner festivalen. Han er stolt af at være politiker i en kommune, hvor så mange frivillige kræfter – fra 25 forskellige lande – byder ind i et fælles projekt.

“Når vi kigger ud i verden, er der desværre mange tegn på polarisering mellem befolkningsgrupper. Derfor er det vigtigt, at vi som en stor kommune kan vise en anden vej, hvor vi går sammen, på tværs af nationaliteter – om at bygge en stor festival, der handler om at fejre det stærke i mangfoldighed.”

Han ser Verdensfestivalen som et projekt, der kan bidrage med håb og inspiration.

“Vores tid kalder på meget mere dialog mellem mennesker. Både på det nære plan, mellem naboer i et lokalområde – og på samfundsplan. Verdensfestivalen tilbyder en ramme, hvor vi alle sammen kan bidrage til at mindske afstanden mellem mennesker, ved at gå på opdagelse hos hinanden.”

Gentager succesen: Gratis festival vender tilbage til Kildeparken

Stor opbakning fra borgerne

Formanden for Integrationsrådet i Aalborg Kommune, Anna Lynge, glæder sig stadig over den store opbakning til Verdensfestivalen sidste år. For Integrationsrådet var det en bekræftelse på, at Aalborg Kommunes borgere støtter ideen bag festivalen.

“Det var en fantastisk dag, som gav masser af motivation til at arbejde videre med at skabe en inkluderende kommune, hvor der er godt at bo for alle,” siger Anna Lynge.

Det er en glæde for hende at være en del af det store samarbejde, der ligger bag Verdensfestivalen. Med workshops og arbejdsgrupper, hvor frivillige fra de mange foreninger og grupper plus medlemmer fra Integrationsrådet mødes for at udvikle næste festival.

“Hele processen omkring festivalen er værdifuld for os i Integrationsrådet. Vi får vigtige erfaringer med samskabelse mellem mange kulturer og nationaliteter – erfaringer, vi gerne vil dele med andre kommuner,” siger Anna Lynge.

Gentager succesen: Gratis festival vender tilbage til Kildeparken

En verden af nysgerrighed

Festivalen har i år undertitlen ‘En verden af nysgerrighed’. Den ekstra titel signalerer, at standene vil gå all in for at vække gæsternes nysgerrighed, med kreativ formidling om deres lande.

F.eks. i form af overraskende fakta, sjove quizzer, sproglege og andre aktiviteter, også for børn. Plus lækre smagsprøver på traditionelle retter, modeopvisning, sang og dans.

Der bliver mulighed for at fylde alle sanser og komme hjem med ny viden og måske lyst til at vide endnu mere – om de andre – der også bor i din by.

Du kan følge programmet til Verdensfestivalen her.

Del artikel

Andre læser også