Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Godt nyt for studerende: Få gratis entré til Kunsten i hele maj

Af Nathalia Hentze Nielsen

Hvis du er kulturinteresseret studerende i Aalborg kommune, er der nu fremragende nyt fra Kunsten.

Med et gyldigt studiekort får du nemlig gratis entré på museet i maj, hvor du blandt andet kan opleve arrangementer og kunstværker, der stiller skarpt på klima og miljø.

Tilbuddet er muliggjort af Spar Nord, der ønsker at sætte fokus på fællesskaber og bæredygtighed, skriver Kunsten i en pressemeddelelse.

“Kultur er noget, der udfordrer og udvikler os som mennesker, ligesom det er noget, der samler os og skaber fællesskaber. Kultur skal derfor deles for at opleves til fulde.

Af den årsag er vi meget glade for, at vi sammen med Kunsten kan invitere de nordjyske studerende indenfor i museets rammer til fordybelse og dialog, når Kunsten til maj slår dørene op til en udstilling med fokus på bæredygtighed og arternes overlevelse,” siger Ninna Holch, ESG Officer i Spar Nord.

Ninna Holch henviser her til udstillingen Offspring af én af verdens mest anerkendte, nulevende kunstnere, franske Pierre Huyghe. Udstillingen åbner 25. maj.

Klog på klima

I hele maj kan studerende også opleve den store jubilæumsudstilling MARMOR med værker af nogle af verdens mest kendte kunstnere, blandt andre Andy Warhol , Ai Weiwei, Jeff Koons og Marc Quinn.

I udstillingen kan de studerende også opleve kunstnergruppen SUPERFLEX’ to værker Interspecies Assembly og Vertical Migration. Værkerne rejser rundt i hele verden og har tidligere været udstillet ved FN’s hovedkvarter samt i Central Park, New York. At værkerne lige nu vises på Kunsten er muliggjort af Spar Nord Fonden.

Interspecies Assembly er en række skulpturer, mens Vertical Migration er en animationsvideo, hvor man kan komme helt tæt på en art, der lever langt nede under havets overflade, og som vi deler planeten med: en Siphonophore. Værkerne sætter fokus på behovet for, at alle klodens arter skal leve fredeligt side og side – og nødvendigheden af en fremtid, der er miljø- og klimamæssig holdbar.

Rasmus Nielsen fra SUPERFLEX besøger museet til en talk om bæredygtig fremtid den 11. maj, ligesom der generelt i maj er fokus på klima og miljø gennem flere arrangementer.

“Vi er meget taknemmelige for, at Spar Nord gør det muligt for os at stille endnu skarpere på bæredygtighed igennem kunst. Og vi håber selvfølgelig, at rigtig mange studerende vil benytte sig af tilbuddet. For uanset om man uddanner sig til tømrer eller teolog, så er der meget at komme efter på Kunsten i maj.

Trak flere yngre på museum

Eksempelvis den store MARMOR-udstilling kan man tilgå på mange forskellige måder: Man kan dykke ned i materialet eller håndværket – og man kan vælge at fordybe sig i, hvad værkerne siger om samfundet, historien eller dét at være menneske,” siger Lasse Andersson, direktør på Kunsten.

Kunsten gav også gratis entré til studerende i 2021, hvilket trak flere yngre på museum.

“Og mange blev så glade for besøget, at de købte årskort og kom igen, både til ti gange Kunsten Summer Lounge i parken hen over sommeren, men også på andre tidspunkter. Vi er glade for, at maj-initiativet gør, at flere, især unge, får øjnene op for, at Kunsten er et rart og uformelt sted at besøge for at blive inspireret, få ny viden eller bare hænge ud,” siger Lasse Andersson.