Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis entré: Springeren inviterer til populært sommermarked

Af Stine Kjølby Christensen

Solen står højt på himlen, og det betyder, at Springeren i Vestbyen er kommet i sommerhumør.

På Springeren – Maritimt Oplevelsescenter har man længe set frem til sommermarkedet, der afholdes i dag, den 15. juni.

År efter år er det bare blevet større og større, og i år er heller ingen undtagelse.

“Vi har næsten 30 forskellige udstillere, som stiller op ned gennem vores maritime udstilling og udenfor i vores hyggelige grønne område, og ved de mange boder bydes på alt fra lækkerier, kunsthåndværk, brugskunst, bøger, gaveartikler og meget andet godt, som man simpelthen ikke kan undvære.

Enten til en hyggestund på sommerterrassen eller som en gave til en god ven, eller hvis man bare vil forkæle sig selv,” fortæller souschef Susi Bolander, der har koordineret de mange aktiviteter.

Gratis entré: Springeren inviterer til populært sommermarked

Sommernisser og keramik

Blandt de mange udstillere finder man i år ”Det Sunde Slik”, ”Youssefs Specialiteter”, keramik af flere forskellige kunsthåndværkere, strikvarer, Tupperware, glaskunst, håndsyede tasker, linoleumstryk, smykker og sandelig også nogle sommernisser.

Der er selvfølgelig også mulighed for at købe velsmagende rom fra A. H. Riise, som Springeren forhandler i stor stil og i mange varianter.

Gratis entré: Springeren inviterer til populært sommermarked

I år er der også mulighed for at smage den berømte Riga Balsam.

Også Springerens jubilæumsbog ”Da Springeren kom på land”, der udkom i anledning af museets 30-års jubilæum sidste år, er til salg sammen med ny udgivelsen fra museet – ”Mønjemaleren” om marinemaleren Victor Qvistorff, der lige nu er højaktuel med en særudstilling på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter.

Gratis entré: Springeren inviterer til populært sommermarked

Gratis adgang til herlighederne

Traditionen tro er der gratis adgang i dag, og sommermarkedet er i gang i tidsrummet fra klokken 10 til kl. 16.

Undervejs gennem udstillingerne kan man nyde de mange forskellige boder og det spændende vareudbud, og har man efterfølgende lyst til at dykke ned i den flotte og omfangsrige maritime udstilling, så gælder den gratis adgang helt frem til klokken 17.

“Ude i Springeren – Maritimt Oplevelsescenters store udeområde med græs, bænke, borde og ikke mindst det imponerende legeskib og legeplads kan man få flere oplevelser for både store og små.

Gratis entré: Springeren inviterer til populært sommermarked

Her holder der en flot brandbil fra Beredskabscentret, man kan sejle med modelskibe i vores spejlbassin, og der vil være forskellige konkurrencer,” fortsætter Susi Bolander.

Udover alt dette så får vi også besøg af Aalborg Pirates og Aalborg Zoo.

“Musik skal der til, og derfor har vi også sørget for, at 80’er Ekspressen spiller 2 sæt fra klokken 11, og skal sulten stilles blandt store søfolk og små sørøvere, så kan man købe grillpølser fra Slagter Stiller, popcorn, is og iskoldt fadøl og sodavand til fornuftige priser.

Så der er virkelig lagt op til en spændende dag med både noget for øjet, sjælen, maven og ikke mindst legebarnet i enhver,” slutter souschef Susi Bolander fra Springeren – Maritimt Oplevelsescenter.

Del artikel

Andre læser også