Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fuld sol, musik og gratis entré: D’Wine Bar inviterer til 10-års jubilæumsfest

Af Emil Kjær Jørgensen

Tiden går, klokken slår – og det er allerede 10 år siden D’Wine Bar slog dørene op til en vaskeægte vinbar i hjertet af Aalborg.

Det skal naturligvis fejres, og det gøres på behørig vis pinsesøndag d. 19. maj kl. 12.00 – 22.00 på D’Wine Bar og i gaden udenfor.

“D’Wine Bar startede som en idé om at skabe et alternativ til Aalborg som ‘øl- og røvballe-musikby’. Da jeg annoncerede min åbning, var der mange der tvivlede, og jeg fik ofte kommentarer som: ‘Aalborg er ikke klar til en vinbar, det er sådan noget Københavneri.’

Men D’Wine Bar lever endnu i bedste velgående, og jeg kan i den grad konstatere, at Aalborg faktisk er en vinby,” fortæller en stolt Kristian Ishøy.

Sådan fejres jubilæet

Markeringen af 10 år som hele Aalborgs vinbar kommer ikke til at gå stille for sig.

Fejringen vil foregå på D’Wine Bar og ude i gaden foran, og her vil være levende musik i løbet af hele dagen, og der lægges op til dans i gaden på ægte sydlandsk manér.

De får naturligvis også besøg af deres helt eget ”husorkester” Urban Crooners, som gennem årene har været med til at skabe den ene fest efter den anden på D’Wine Bar.

Fuld sol, musik og gratis entré: D’Wine Bar inviterer til 10-års jubilæumsfest

Vejrguderne vil også fejre Ishøy og co., for de lover 22 grader og fuld sol til den store jubilæumsfest.

“Der er jo helligdag dagen efter, så der er ingen undskyldning for ikke at kigge forbi,” siger Kristian Ishøy med et grin.

Han fortsætter:

“Alle er inviteret, der er gratis entré, og vi håber på at I alle vil være med til at gøre vores 10-års jubilæum til noget helt specielt – for det er sgu da en bedrift.”

Fuld sol, musik og gratis entré: D’Wine Bar inviterer til 10-års jubilæumsfest

Startede som en skør idé

D’Wine Bar startede i juni 2013 som en skør idé.

Her stod lokalerne fra C/O Modetøj pludselig ledige, og lokalerne lå heldigvis lige ved siden af den lille butik som D’Wine i forvejen havde i Algade 54.

”Jeg husker tydeligt, hvordan jeg fik ideen og spurgte min far om jeg måtte lave hul i væggen og lave en vinbar,” konstaterer Kristian Ishøy grinende.

”At det så ikke var så let at få de nødvendige tilladelser var så en anden ting, men det fik vi heldigvis løst, og vi kunne således åbne vores vinbar i foråret 2014”.

Fuld sol, musik og gratis entré: D’Wine Bar inviterer til 10-års jubilæumsfest

For 10 år siden var der ingen deciderede vinbarer i Aalborg, og fænomenet var primært noget man forbandt med København.

Men Kristian Ishøy var stensikker på, at Aalborg var klar til en rigtig vinbar.

“Alle grinede af mig, da jeg proklamerede, at Aalborg er en vinby. Men efter 10 år kan jeg konstatere, at jeg havde ret og skeptikernes holdning blev gjort til skamme,” siger Kristian Ishøy.

Kristian Ishøy er stolt af det, han har skabt med D’Wine Bar.

”At have skabt nye muligheder for så mange andre vinbarer i Aalborg, er da noget som gør mig stolt, og de mange andre vinbarer er med til at holde os skarpe – så det er kun en glædelig udvikling,” tilføjer Kristian Ishøy.

Corona var en hård omgang

Det har været 10 år med masser af opture og nedture, og især Corona-perioden var hård at komme igennem.

”Det her med, at vi fra den ene dag til den anden blev nedlukket var ekstremt hårdt.

Rigtig mange af mine personlige relationer er opstået via vinbaren, og det med at jeg pludseligt ikke kunne se de mennesker, som jeg havde set så meget i mange år, det var meget svært at håndtere.

Fuld sol, musik og gratis entré: D’Wine Bar inviterer til 10-års jubilæumsfest

Det var på en måde, som at få fjernet min identitet. Samtidig skulle jeg undvære mit personale og hele den daglige omgang med min stab, der alle var hjemsendt.

Det var virkelig ikke en sjov periode, men vi kom alle ud på den andens side endnu stærkere og den opbakning vi mærkede fra alle vores gæster, da vi åbnede igen var overvældende – og det viser bare at vi også dengang betød noget for vores gæster”.

Nu er der gået 10 år – og det SKAL fejres med manér.

”Min drøm er at lave en dag, hvor vi kan tage imod alle vores trofaste gæster og give dem en oplevelse, som de aldrig vil glemme,” afslutter Kristian Ishøy.

Du kan finde mere info om 10-års jubilæet her.

D’Wine holder også vinfestival i pinsen. Det kan du læse meget mere om her.

Del artikel

Andre læser også