Gratis: Det Kongelige Teater inviterer til sommerballet i Rebild Bakker

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Anne Mette Welling
Foto: Anne Mette Welling

Det er efterhånden en fast sommertradition, at Kongelig sommerballet trækker titusinder af danskere til gratis balletforestillinger rundt omkring i landet.

Her i Nordjylland er vi så heldige, at vi kan opleve herlighederne cirka 20 minutters kørsel fra Aalborg.

Den storslåede balletoplevelse kan nemlig opleves i de spektakulære, lyngomklædte omgivelser i Rebild Bakker på onsdag, d. 12. juni kl. 19.00.

“De opfører kun sommerballetten 10 steder i hele landet, og vi er utroligt stolte af, at vi kan tilbyde både dansere og publikum en helt fantastisk naturkulisse, som ikke findes magen til nogen steder i landet.

Jeg tør godt love, at der venter en smuk oplevelse, hvor både den smukke natur og den kulturelle oplevelse er helt i top,” fortæller Gert Fischer, formand for Kultur – og fritidsudvalget i Rebild Kommune.

Foto: Anne Mette Welling

Publikumsfavoritter fra landets allerbedste dansere

I år står programmet på otte små balletter: Grand pas Classique, Hvid pas de deux fra Kameliadamen, Solo og Pas de deux fra 2. akt af Askepot, Pas de six fra Ryamonda og de to helt nye værker Sange uden ord af Nathan Compiano og Duo af Oliver Starpov, samt finalenummeret Tarantellen fra Napoli.

”Der bliver både noget helt klassisk, publikumsfavoritter og to helt ny-koreograferede værker. Traditionen tro, har jeg bedt nogle af vores allerbedste dansere tage med mig på turné,” fortæller balletmester Nikolaj Hübbe.

Derudover indeholder forestillingen også en forsmag på den kommende sæsons forestillinger.

“Jeg er bragende stolt af Den Kongelige Ballets høje niveau netop nu. Det skal vi selvfølgelig vise hele landet. Sommerballetten er altid et af kompagniets højdepunkter.

Helt personligt glæder jeg mig allerede,” siger balletmester Nikolaj Hübbe.

Foto: Anne Mette Welling

Helt ideelle omgivelser

Rebild Bakker er især kendt for den årlige Rebildfest, som altid fejres den 4. juli på amerikanernes uafhængighedsdag.

Her danner de karakteristiske bakker rammen om en fantastisk folkefest for både nordjyder, turister, amerikanere og kongelige.

Den Kongelige sommerballet kommer til at udfolde sig i de samme smukke naturomgivelser, hvor publikum kan sætte sig til rette i græsset og nyde balletforestillingen.

Foto: Anne Mette Welling

Picnic i det grønne

Og sådan en tur i bakkerne er jo helt oplagt til en hyggelig picnic. Derfor kan alle tilkøbe en forudbestilt madkurv, som man kan nyde under balletten.

Der kan vælges mellem fire picnickurve fra både Røverstuen, Café Viande, Rold Storkro og RebildHus. Du finder info om, hvordan du bestiller picnickurvene her.

Der vil være salg af drikkevarer fra blandt andre Guldbæk Vingård, Volsted Gin, Bies Bryghus og Kaffeexpressen frem til kl. 19.00.

Guidet vandretur inden balletten

Udover fest og farver, er Rebild Bakker jo også først og fremmest kendt for nogle helt fantastiske naturomgivelser.

Derfor kan du også komme på en guidet vandretur inden balletten, hvor Rebild-guiden Nina Værum tager folk med ud på den populære Rebild Bakker rute, som er en certificeret vandrerute i Rebild.

Den guidede vandretur koster 25 kr. og tilmelding er ikke nødvendig. Du finder mere info her.

Hvad: Kongelig sommerballet
Hvor: Rebild Bakker (Gryden), Rebildvej 25, 9520 Skørping
Hvornår: 12. juni fra kl. 19.00
Pris: Gratis

Du kan læse mere om begivenheden her.

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Kom på afveje: Mand kom gående med sin cykel i Limfjordstunnelen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Det er ikke hver dag, at politiet må kaldes ud til en person, der går midt i Limfjordstunnelen.

Men det skete her 2. pinsedag til aften. Først blev det meldt ud på Vejdirektoratets side, at bilister skulle være opmærksomme på en person, der gik i tunnelen.

Nu bekræfter Nordjyllands Politi overfor Nordjyske, at man rykkede ud til en gående person i Limfjordstunnelen. Manden kom simpelthen gående med sin cykel i sydgående retning.

Var ikke beruset

Politiet måtte først dirigere trafikken over i det andet tunnelrør, før de kunne sende betjente afsted ind for at standse manden.

“Hvordan dælen han er endt dernede, kunne vi godt tænke os at vide, for det kunne jo være endt i noget værre noget,” siger vagtchef Per Jørgensen til Nordjyske.

Politiet fortæller desuden, at manden ikke var beruset.

Generelt har det ellers været en stille 2. pinsedag for Nordjyllands Politi. På Twitter har de lagt adskillige opslag lige fra Aalborg, Frederikshavn og Skagen.

Mange har været ude og nyde det gode vejr, men folk har været gode til at holde afstand og udvise hensyn, oplyser Nordjyllands Politi.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Aalborg er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Guf & Kugler, Surdejsbageren og Paradis Is er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogAalborg-redaktionen, og vi bringer langt fra alle sammen.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.