ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny smart løsning: Pantapp i Aalborg har fået en flyvende start

Af Redaktionen
Credit: Temple.design
Credit: Temple.design

Tilbage i september kunne vi på MigogAalborg fortælle om en særdeles smart løsning, som fire lokale iværksættere er kommet på.

De står bag den nye pantapp, Graitor, der giver dig dobbelt op på din pant.

Du får dine pantkroner, som du plejer, men app’en giver dig også digital pant for alle dåser og flasker  – inklusiv dine grænsedåser og pant 0.

Graitor har fået en fantastisk modtagelse, og her få uger efter lanceringen er der allerede over 6.000 nordjyder, der har oprettet sig i app’en.

Ny smart løsning: Pantapp i Aalborg har fået en flyvende start
Foto: Graitor

400.000 stk. emballager er returneret

På få uger har brugerne returneret mere end 400.000 stk. emballager med Graitor, og 25 % er grænsedåser og pant 0.

“Vi er enormt stolte af den modtagelse, som Graitor har fået i Aalborg, og vi glæder os bare til, at åbne op i resten af landet inden længe,” fortæller Kasper Olsen fra Graitor.

Den digitale pant kan du eksempelvis veksle til en gratis sushiboks fra SushiMania i Aalborg eller til andre gratis produkter og rabatter hos lokale butikker som Cozy & More, Jack & Jones, Dice ‘N Drinks, TeeShoppen, Hobby Gartner med flere.

Der er et begrænset antal af hver treat, som kan indløses efter først til mølle princip. Dette kan altid ses i Graitor app’en.

Scan din pantkvittering

Det er meget simpelt at bruge Graitor. Du panter hvor og som du plejer, men scanner efterfølgende din pantkvittering.

Graitor app’en aflæser hvor mange enheder du har pantet og giver dig digital pant for alle enheder, med og uden pant.

Den digitale pant veksler du til gratis treats i app’en, som eksempelvis kan være en gratis sushiboks fra SushiMania eller noget helt tredje fra lokale forretninger, der er med til at øge incitamentet for pantning ved, at udbyde treats i Graitors app.

Download Graitor her:

Appstore

Google play

Flasker og dåser skal i pantautomaten, ikke i naturen

Sådan lyder visionen fra Graitor-teamet, som vil revolutionere det danske pant- og retursystem, og på kort sigt udbredes verden rundt. I marts 2021 satte TV2 Nyhederne fokus på, at der hvert år forsvinder flaskepant for 125 millioner kroner.

Den største grund til dette er, at danskerne mangler incitament til at returnere tomme dåser og flasker i pantautomaterne.

Derudover er der 400 millioner grænsedåser hvert år, der ikke genanvendes.

Graitors løsning skaber incitament til at returnere dåser og flasker med og uden pant i landets pantautomater og pantstationer.

Det giver private virksomheder mulighed for at tage samfundsansvar og tappe ind i den bæredygtige dagsorden ved at belønne brugerne med produkter, oplevelser og besparelser gennem gratis treats, der derved skaber incitament hos forbrugeren til at pante.

Læs mere om Graitor her

Del artikel

Andre læser også