ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Græskarværksted, flagermustur og skattejagt: RebildPorten er klar med efterårsferie i børnehøjde

Af Emil Kjær Jørgensen
Sarah in the green. Foto: RebildPorten
Sarah in the green. Foto: RebildPorten

Efterårsferien er lige om hjørnet, og hvis der er noget, denne årstid indbyder til, er det en udflugt ud i den danske natur for at få lidt frisk efterårsvind i kinderne og opleve de fantastiske farver i landskabet.

Skal du ud i efterårsvejret, så fås det ikke meget bedre end området omkring Rebild Bakker og Rold Skov, der rummer noget af Danmarks smukkeste natur – og efterårsferien er heldigvis spækket med oplevelser for både store og små.

Få overblikket her:

To spændende udstillinger åbner i efterårsferien

RebildPorten er ideelt placeret på toppen af Rebild Bakker, og her kan du altid få masser af inspiration til, hvordan du kan få mest ud af det fantastiske naturområde.

Men derudover er RebildPorten også stedet, hvor du finder spændende udstillinger.

Og i uge 42 er man klar med hele to nyheder.

Praktikanter fra Nordjyske Museer og RebildPorten har nemlig tænkt ud af boksen og ind i RebildPortens formidlingsrum.

Den første udstilling er om Koldkrigsmuseet REGAN Vest.

Græskarværksted, flagermustur og skattejagt: RebildPorten er klar med efterårsferie i børnehøjde
Foto: © Lars Horn / Baghuset.

Her kan du få et smugkig inde bag bunkerens tykke betonmure, og høre fortællingen om Civilforsvarets rolle i Danmark under Den Kolde Krig. Besøgende får mulighed for at se genstande fra bunkeren, og kan udforske Civilforsvarets hemmelige lagre.

Den anden udstilling er i børnehøjde, og her kan børn (og voksne) bliver klogere på temaerne røvere, flagermus og udvandring.

De tre temaer tager udgangspunkt i video og podcasts. Eksempelvis røvertemaet, hvor der indgår en skattejagt. Flagermusetemaet fokuserer på hørelse og ekkolokalisering og er et eksperiment med stemmegaffel og lydbølger.

I temaet om udvandringen, omdannes en af platformene i udstillingslokalet, til et skriveværksted, hvor børn skal sætte sig i udvandreren Søren Peisens sted og skrive et brev hjem fra Amerika. Læs mere om det her.

Græskarværksted, flagermustur og skattejagt: RebildPorten er klar med efterårsferie i børnehøjde

Brænd en masse krudt af i bakkerne

Efterårsferien byder på et overflødighedshorn af oplevelser for hele familien. RebildPorten har lavet en udførlig guide til, hvad du kan opleve – læs den lige her.

Det fede ved området omkring Rebild Bakker og Rold Skov er, at der er uanede mængder plads, rum og tid til at få brændt noget krudt af i selskab med dem, som man holder allermest af.

Mulighederne for vandreture er nærmest uendelige, og det er bare at finde inspiration på hjemmesiden – eller besøge de søde mennesker i RebildPorten for at blive klogere og finde den rute, der passer dig.

Men udover de klassiske vandreture, sker der også en masse særlige events i efterårsferien.

Græskarværksted, flagermustur og skattejagt: RebildPorten er klar med efterårsferie i børnehøjde
Foto: RebildPorten

Du kan bl.a. komme på guidet rundvisning i de fascinerende Thingbæk Kalkminer – eller måske en flagermustur, hvis du tør?

Flere dage i ferien er der mulighed for at deltage i Græskarværksted, hvor du kan skære en græskarlygte og hjælpe med at pynte op i minerne op til Halloween.

Lørdag d. 22. oktober kan du komme til Heksens Halloween, der henvender sig især til børn i skolealderen, men alle er naturligvis velkomne. Kan du ikke få nok af uhygge, kan du senere på måneden også deltage i det store Spøgelsesløb for hele familien.

Bliv klogere på efterårsferien i Rebild Bakker og Rold Skov her.

Del artikel