Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gourmetoplevelse til lave priser: NM-ugen bliver et kæmpe hit i Aalborg

Af Michael Qureshi
Applaus
Applaus

Af Michael Qureshi

Udsolgt! Det er status for Restaurant Tabu, blot få uger efter billetsalget til NM-ugen blev skudt i gang.

Det at komme ind på måske Aalborgs allerbedste restaurant lige nu og få serveret fem retter for 500 kr. var fristende for rigtig mange, der skyndte sig at booke bord.

Desuden tyder alt på, at der også snart er udsolgt til begge aftener på Applaus i NM-ugen, så man skal skynde sig, hvis man vil have den oplevelse med.

NM-ugen bliver en af de største uger på gastronomi-fronten i Aalborg i 2017, og der er ingen tvivl om, at det i år kun er blevet endnu mere populært end i åbningsåret.

Gourmetoplevelse til lave priser: NM-ugen bliver et kæmpe hit i Aalborg

Men hvad er NM så egentlig?

NM var et tiltag lanceret sidste år under paraplyen Nordjysk Mad. Det blev skabt for at gøre yderligere opmærksom på den spirende udvikling i den nordjyske gastronomi og ikke mindst at få sat fokus på de mange lækre lokale råvarer, der findes i Nordjylland.

I den såkaldte NM-uge, som i år er på dagene tirsdag 16. maj og onsdag 17. maj, har fem nordjyske restauranter fem speciallavede NM-retter til en fast kuvertpris på 500 kr.

I år var der også kvalifikation til at være blandt de fem restauranter i NM-ugen. Den blev afholdt på Food Tech College med tre kendte maddommere i panelet og otte nordjyske restauranter, der dystede.

Gourmetoplevelse til lave priser: NM-ugen bliver et kæmpe hit i Aalborg
De tre dommere i panelet

Her gik de fem endelige restauranter så videre heraf fire i Aalborg.

Det drejer sig om Restaurant Tabu, Applaus, Mortens Kro, Restaurant Rusk og så er Fyrklit eneste uden for Aalborg centrum.

De to første retter er også allerede præsenteret på NM’s Facebook-side, hvis man skulle være interesseret.

NM’s første ret hedder Limfjordens Vande og byder på lækre friske råvarer Venø Seafood. Den anden ret hedder Vesterhavsfisk, hvor råvarerne leveres af Møllers fiskeeksport. Herfra kan restauranterne så selv fortolke retterne, så den matcher deres koncept og stil.

“NM handler om at synliggøre de fantastiske råvarer og spisesteder, der findes i Nordjylland. Der bliver lagt en stor indsats i NM,” siger Sarah Kruse fra Kruse Development, der står bag NM-initiativet.

Hun opfordrer også aalborgensere og andre nordjyder til at tage turen til Hirtshals for at besøge Fyrklit, der er en helt særlig spiseoplevelse i det nordjyske.

Hvis man vil købe billet til NM-ugen kan man gøre det her

Del artikel

Andre læser også