Lækker mad til de hjemløse: Aalborg-firma støtter både restauratører og hjemløse

Skrevet af: Michael Qureshi
Kim Sloth Bengtsen står i spidsen for Internet Zoo
Kim Sloth Bengtsen står i spidsen for Internet Zoo

Corona-krisen har taget et hårdt greb om mange brancher, som har været tvunget til at lukke ned eller mærket en opbremsning i omsætningen.

Det gælder især vores lokale restauratører her i Aalborg.

Men i en tid hvor mange holder på pengene, oplever mange organisationer også, at de heller ikke modtager så meget støtte i velgørenhed.

Det går også ud over eksempelvis de hjemløse.

Tænkte kreativt

Aalborg-virksomheden Internet Zoo tænkte derfor kreativt og kom med en idé, som både tilgodeser lokale restauratører såvel som hjemløse.

De håber nu, at andre virksomheder i byen vil følge trop.

For som virksomhed har man mulighed for fradrag på donationer til og med 16.600 kroner (2020) til alle godkendte foreninger i Danmark.

Tanken er således, at virksomheden kan støtte en eller flere lokale restauratører ved at rekvirere et antal kuverter til f.eks. hjemløse gennem Kirkens Korshær eller lignende godkendte foreninger.

Støtter Restaurant Nam og de hjemløse

IT-virksomheden Internet Zoo har derfor etableret et samarbejde med dailyNam i Aalborg, om at levere mad dagligt til de udsatte, som resultatet af en indirekte donation til Kirkens Korshær.

DailyNam er et nyt tiltag med lækre måltidskasser fra den populære Restaurant Nam.

“Vi forventer at kunne bespise omkring 50 hjemløse i Aalborg i minimum to uger og nok også resten af april, og vi har allerede sendt den første omgang mad afsted her tirsdag morgen,” lyder det fra Kim Bengtsen, direktør for Internet Zoo.

Han fortæller videre om donationen, som Internet Zoo altså får fradrag for og samtidig støtter både restauratør og et velgørende formål.

“Det er ikke fordi, vi vælter rundt i penge, men med denne løsning har selv vi mulighed for at hjælpe til i denne svære tid.

Vi har altid støttet op om godgørende formål, specielt dem der ligger vores hjerte nært, og dette er bestemt ingen undtagelse, hvor vi både kan støtte en lokal restaurant samt de hjemløse,” lyder det fra Kim Bengtsen.

Fantastisk ide

Hos Kirkens Korshær tager man imod maden med kyshånd.

“Det er en fantastisk ide.

De hjemløse er jo ingen undtagelse, når vi snakker pandemi og alene det at der er folk derude med plads og overskud til, at kunne tænke på andre end sig selv, er igen, fantastisk,” siger Claus Sloth, køkkenchef hos Kirkens Korshær i Aalborg.

DailyNam behøvede heller ikke lang betænkningstid, da de blev kontaktet af Internet Zoo.

“Vi er meget glade for opgaven, såvel som at kunne gøre en forskel.

Med vores nye dailyNam koncept i form af måltidskasser, er vi endda 100% gearet til netop at kunne levere til sådan en opgave, så det er jo perfekt timing. Det er virkelig en ordning der tilgodeser alt og alle,” fortæller Kim Jeppesen fra dailyNam.

Melder nyt ud: Statsministeren holder pressemøde i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Efter adskillige måneder uden pressemøder med statsminister Mette Frederiksen er der nu nyt.

Således indkalder Statsministeriet til pressemøde i morgen lørdag klokken 11.00 med nyt om Covid-19.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelse fredag eftermiddag.

Der er højst sandsynligt tale om nyt fra seneste forhandlinger om genåbning af fase 4. Stigende smittetal har fyldt meget i forhandlingerne mellem Folketingets partier de seneste dage.

Blandt andet er der lagt op til, at nattelivet først får lov til at genåbne 31. oktober.

Elev testet positiv for COVID-19: Hele klassen er sendt hjem

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En elev fra Handelsgymnasiets afdeling på Turøgade er testet positiv for Covid-19.

På Turøgade har man derfor hjemsendt hele klassen (3.T) og de tilknyttede undervisere.

Det skriver Aalborgs Handelsskole.

Virtuel undervisning for klassen

Hjemsendelsen betyder, at 3.T fra på mandag vil modtage virtuel undervisning. Undervisningen vil derfor foregå på samme måde, som under nedlukningen før sommerferien.

Alle elever i klassen er desuden blevet bedt om at tage en test over to omgange. Første test skal ske søndag (4 dage efter seneste kontakt med den smittede), og der skal igen foretages en test tirsdag (6 dage efter).”

Eleverne må igen komme tilbage til klasselokalet, når de kan fremvise to negative tests foretaget med 2 dages mellemrum.

Øvrige elever på Turøgade

“På Handelsgymnasiet Aalborg følger vi alle anbefalinger fra myndighederne, som vi er i tæt dialog med. Herfra lyder meldingen, at det kun er elever med direkte kontakt (elevens klasse) til den pågældende elev, som skal sendes hjem.

Alle øvrige elever skal møde ind til almindelig klasseundervisning, og selvfølgelig stadig være særlig opmærksom på symptomer for covid-19,” skriver skriven.

Myndighederne står for den yderligere opsporing af nære kontakter til den pågældende elev.

“Vi vil stadig opfordre til at holde god afstand og sørge for god håndhygiejne samt benytte de opstillede sprit-dispensere, der findes på alle skolens afdelinger.”

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Weekenden er reddet: Få lækre kebab-specialiteter for kun 30 kr.

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

Denne uge har vi valgt at dedikere til en af de mest populære takeaway-retter i Danmark.

Siden mandag har du nemlig haft mulighed for at købe kebab-retter til kun 30 kr. fra nogle af byens allerbedste steder.

Kebab Festival kører til og med på søndag, så der er stadig masser af muligheder for at prøve de mange lækre specialiteter.

Du kan kun få de lækre specialiteter gennem MigogAalborg til den særlige pris og kun i den kommende uge, fra mandag den 10. august og frem til søndag den 16. august.

Du bestiller helt enkelt via vores online system og medbringer blot voucheren på restauranten.

De fleste af stederne kan du bestille allerede fra klokken 11.00 og resten af dagen – så du bestemmer selv, om du vil nyde lækker kebab til frokost eller til aften.

Få overblikket her:

Bogø Reberbansgade & Bogø Østerågade

Bogø deltager i Kebab Festivalen med deres butik i Østerågade og Reberbansgade. Hos Bogø får du lækker og velsmagende okse/kyllinge kebab, med mange muligheder indenfor dressing.

Du får: 1 x græsk pitabrød el. fladbrød med valgfri kebab el. falafel
Vælg mellem oksekebab, kyllingekebab el. falafel. Pitabrødet kan smørres med den dressing, du ønsker. Vælg blandt hjemmelavet hummus, chili og hvidløg. Hertil salat, agurk, tomat og dressing.

Falafel House

Falafel House ligger på i Reberbansgade. Hos Falafel House er de særligt specialister i lækre og sprøde falafler, men med deres kebab akkompagneret af bradbladet persille sesamolie, sumac og løg, er Falafel House absolut også et besøg værd.

Du får: 1 x fladbrød med oksekebab
Hertil bredbladet persille, sesamolie, sumac og løg.

Kebab House

Kebab House ligger i Danmarksgade. Når du køber mad derfra er meget hjemmelavet. Bla. deres sharwarma og dressinger. Kebab House inviterer dig til at komme glad og sulten.

Du får: 1 x pitabrød m. oksekebab
Pitabrød m. frisk oksekebab vendt i orientalske krydderier, salat og dressing.

Zaferan

Zaferan ligger på Østerbrogade i Nørresundby. Hos Zaferan kan du opleve smagen af det autentiske persiske køkken, og mærke varmen ved den traditionelle iranske gæstfrihed.

Du får: 1 x pitabrød med oksekebab
Oksekebaben er krydret med iranske spices. Hertil salat, agurk, tomat og dressing.