Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lækker mad til de hjemløse: Aalborg-firma støtter både restauratører og hjemløse

Af Michael Qureshi
Kim Sloth Bengtsen står i spidsen for Internet Zoo
Kim Sloth Bengtsen står i spidsen for Internet Zoo

Corona-krisen har taget et hårdt greb om mange brancher, som har været tvunget til at lukke ned eller mærket en opbremsning i omsætningen.

Det gælder især vores lokale restauratører her i Aalborg.

Men i en tid hvor mange holder på pengene, oplever mange organisationer også, at de heller ikke modtager så meget støtte i velgørenhed.

Det går også ud over eksempelvis de hjemløse.

Tænkte kreativt

Aalborg-virksomheden Internet Zoo tænkte derfor kreativt og kom med en idé, som både tilgodeser lokale restauratører såvel som hjemløse.

De håber nu, at andre virksomheder i byen vil følge trop.

For som virksomhed har man mulighed for fradrag på donationer til og med 16.600 kroner (2020) til alle godkendte foreninger i Danmark.

Tanken er således, at virksomheden kan støtte en eller flere lokale restauratører ved at rekvirere et antal kuverter til f.eks. hjemløse gennem Kirkens Korshær eller lignende godkendte foreninger.

Støtter Restaurant Nam og de hjemløse

IT-virksomheden Internet Zoo har derfor etableret et samarbejde med dailyNam i Aalborg, om at levere mad dagligt til de udsatte, som resultatet af en indirekte donation til Kirkens Korshær.

DailyNam er et nyt tiltag med lækre måltidskasser fra den populære Restaurant Nam.

“Vi forventer at kunne bespise omkring 50 hjemløse i Aalborg i minimum to uger og nok også resten af april, og vi har allerede sendt den første omgang mad afsted her tirsdag morgen,” lyder det fra Kim Bengtsen, direktør for Internet Zoo.

Lækker mad til de hjemløse: Aalborg-firma støtter både restauratører og hjemløse

Han fortæller videre om donationen, som Internet Zoo altså får fradrag for og samtidig støtter både restauratør og et velgørende formål.

“Det er ikke fordi, vi vælter rundt i penge, men med denne løsning har selv vi mulighed for at hjælpe til i denne svære tid.

Vi har altid støttet op om godgørende formål, specielt dem der ligger vores hjerte nært, og dette er bestemt ingen undtagelse, hvor vi både kan støtte en lokal restaurant samt de hjemløse,” lyder det fra Kim Bengtsen.

Fantastisk ide

Hos Kirkens Korshær tager man imod maden med kyshånd.

“Det er en fantastisk ide.

De hjemløse er jo ingen undtagelse, når vi snakker pandemi og alene det at der er folk derude med plads og overskud til, at kunne tænke på andre end sig selv, er igen, fantastisk,” siger Claus Sloth, køkkenchef hos Kirkens Korshær i Aalborg.

DailyNam behøvede heller ikke lang betænkningstid, da de blev kontaktet af Internet Zoo.

“Vi er meget glade for opgaven, såvel som at kunne gøre en forskel.

Med vores nye dailyNam koncept i form af måltidskasser, er vi endda 100% gearet til netop at kunne levere til sådan en opgave, så det er jo perfekt timing. Det er virkelig en ordning der tilgodeser alt og alle,” fortæller Kim Jeppesen fra dailyNam.

Del artikel

Andre læser også