Lækker mad til de hjemløse: Aalborg-firma støtter både restauratører og hjemløse

Skrevet af: Michael Qureshi
Kim Sloth Bengtsen står i spidsen for Internet Zoo
Kim Sloth Bengtsen står i spidsen for Internet Zoo

Corona-krisen har taget et hårdt greb om mange brancher, som har været tvunget til at lukke ned eller mærket en opbremsning i omsætningen.

Det gælder især vores lokale restauratører her i Aalborg.

Men i en tid hvor mange holder på pengene, oplever mange organisationer også, at de heller ikke modtager så meget støtte i velgørenhed.

Det går også ud over eksempelvis de hjemløse.

Tænkte kreativt

Aalborg-virksomheden Internet Zoo tænkte derfor kreativt og kom med en idé, som både tilgodeser lokale restauratører såvel som hjemløse.

De håber nu, at andre virksomheder i byen vil følge trop.

For som virksomhed har man mulighed for fradrag på donationer til og med 16.600 kroner (2020) til alle godkendte foreninger i Danmark.

Tanken er således, at virksomheden kan støtte en eller flere lokale restauratører ved at rekvirere et antal kuverter til f.eks. hjemløse gennem Kirkens Korshær eller lignende godkendte foreninger.

Støtter Restaurant Nam og de hjemløse

IT-virksomheden Internet Zoo har derfor etableret et samarbejde med dailyNam i Aalborg, om at levere mad dagligt til de udsatte, som resultatet af en indirekte donation til Kirkens Korshær.

DailyNam er et nyt tiltag med lækre måltidskasser fra den populære Restaurant Nam.

“Vi forventer at kunne bespise omkring 50 hjemløse i Aalborg i minimum to uger og nok også resten af april, og vi har allerede sendt den første omgang mad afsted her tirsdag morgen,” lyder det fra Kim Bengtsen, direktør for Internet Zoo.

Han fortæller videre om donationen, som Internet Zoo altså får fradrag for og samtidig støtter både restauratør og et velgørende formål.

“Det er ikke fordi, vi vælter rundt i penge, men med denne løsning har selv vi mulighed for at hjælpe til i denne svære tid.

Vi har altid støttet op om godgørende formål, specielt dem der ligger vores hjerte nært, og dette er bestemt ingen undtagelse, hvor vi både kan støtte en lokal restaurant samt de hjemløse,” lyder det fra Kim Bengtsen.

Fantastisk ide

Hos Kirkens Korshær tager man imod maden med kyshånd.

“Det er en fantastisk ide.

De hjemløse er jo ingen undtagelse, når vi snakker pandemi og alene det at der er folk derude med plads og overskud til, at kunne tænke på andre end sig selv, er igen, fantastisk,” siger Claus Sloth, køkkenchef hos Kirkens Korshær i Aalborg.

DailyNam behøvede heller ikke lang betænkningstid, da de blev kontaktet af Internet Zoo.

“Vi er meget glade for opgaven, såvel som at kunne gøre en forskel.

Med vores nye dailyNam koncept i form af måltidskasser, er vi endda 100% gearet til netop at kunne levere til sådan en opgave, så det er jo perfekt timing. Det er virkelig en ordning der tilgodeser alt og alle,” fortæller Kim Jeppesen fra dailyNam.

Bølge af knivstikkerier fortsætter: Intensiv patruljering er nu iværksat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I går aftes, 30. maj 2020 kl. 19.15, anmeldtes der til Nordjyllands Politi endnu et tilfælde af knivstikkeri i Aalborg.

Denne gang var det på Vesterbro i Aalborg, hvor en forurettet person fik et overfladisk stik i ryggen. Politiet ser sammenhæng med denne episode og to tidligere tilfælde i denne uge i Aalborg og i Aalborg Øst.

Politiet indledte øjeblikkeligt en efterforskning af også denne sag, og det førte til, at der i nat blev anholdt en 16-årig ung mand for knivstikkeriet, der tidligere i dag, kl. 11.30, er blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aalborg.

Det skriver Nordjyllands Politi i dag i en pressemeddelelse.

Vicepolitiinspektør Anders Uhrskov fra Nordjyllands Politi understreger, at politiets efterforskning er meget bred, og det betyder, at det indgår i efterforskernes opklaringsarbejde, at der kan være en sammenhæng mellem de nu tre tilfælde af knivstikkeri i Aalborg.

Anders Uhrskov kan dog ikke af hensynet til sagens videre efterforskning kommentere præcist på sammenhængen mellem sagerne.

”Men jeg kan sige så meget, at der er tale om uoverensstemmelser internt imellem nogle unge mennesker, der udvikler sig og eskalerer,” siger vicepolitiinspektøren, der i næste åndedrag understreger, at den almindelige borger ikke skal frygte at gå på gaden i Aalborg eller andre steder i politikredsen.

”Det er intet i vores efterforskning, som tyder på, at borgerne skal frygte at blive involveret i det her. Det er en klar intern uenighed.”

Skruer op for patruljering

Ud over den massive efterforskning af alle tre sager så har Nordjyllands Politi indledt en intensiv såkaldt tryghedsskabende patruljering i og omkring Aalborg.

”Vi har skruet op for patruljetrykket, så man vil se en hel del mere politi i især Aalborg end normalt. Knivstikkeri i det offentlige rum er helt uacceptabelt,” fastslår vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Der skete også i denne uge et fjerde tilfælde af knivstikker i Klarup – men det er politiets klare opfattelse, at der her er tale om en isoleret hændelse, der ikke har relation til de øvrige tre tilfælde.

Helt genialt: Nu kan du få en Joe Exotic is i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, vi har kunnet samles om i corona-nedlukningen, er det den helt vanvittige historie om Joe Exotic, Carole Baskin, de eksotiske dyr og alle de andre excentriske og mystiske bifigurer i Netflix’s Tiger King.

Dokumentarserien er en af de mest populære serier på Netflix nogensinde, og internettet er svømmet over med konspirationsteorier, memes og vilde historier om det helt obskure univers.

Og nu er selveste Joe Exotic kommet til Aalborg. Eller næsten da.

Smagen af Joe Exotic vækker begejstring

Café Salt i Vestre Fjordpark har nemlig omdøbt deres Solero Exotic til Joe Exotic – til ære for den excentriske hovedperson i dokumentaren.

Og dømt ud fra både udseende og smag passer is-varianten faktisk aldeles fremragende til Joe Exotic aka. Tiger King. For det første er isen tigerstribet, og så har den smag af vanilje og eksotisk frugtsorbet – lige i Joe’s ånd.

Men når du bestiller en kugle Joe Exotic, får du også et par bevingede ord med på vejen.

Ejer Katerina Komselis har nemlig fået personalet til at råbe “Carol Baskin, that god damn bitch down in Florida!”, som Joe Exotic udbryder ofte i Netflix-hittet.

Lækkert is hver eneste dag resten af sommeren

De gode nyheder i Café Salt stopper ikke der.

De har nemlig meldt ud, at de har åbent hver eneste dag hele sommeren, og det på trods af manglende vand i bassinet.

Det er Aalborg Kommune, der tøver med at fylde vandet op, da de frygter store menneskemængder, som det vil tiltrække.

MigogAalborg følger naturligvis sagen og melder ud lige så snart, der er nyt.

Indtil da kan vi glæde os over fuldstændig fremragende vejr i pinsen, hvor DMI lover op mod 25 grader både i dag og i morgen. Helt perfekt vejr til en Joe Exotic med ekstra guf.

Du finder Joe Exotic og Café Salt i Vestre Fjordpark.

Azzurra runder et skarpt hjørne: Fejres med gratis kaffe to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Elsker du gratis fornøjelser? Elsker du god kaffe?

Så har vi en god nyhed til dig.

Azzurra er kendt og elsket af mange nordjyder, og i år kan de fejre hele 30 års-jubilæum her i byen.

Det fejrer de med en række tiltag i løbet af året, og det kan allerede komme dig tilgode på mandag, den 1. juni.

Gratis kaffe til folket

De første 300 mennesker, der kigger forbi restauranten på Jens Bangsgade 15 på mandag, kan nemlig få en helt gratis coffee to-go fra den italienske restaurant lækre espresso-maskine.

“Vi mener selv, at vi kan tilbyde noget af det bedste kaffe i Aalborg, og I skal være velkomne til at komme forbi og bedømme det selv,” skriver de blandt andet på Facebook.

Mandag er jo 2. pinsedag, og det betyder også specielle åbningstider. Du kan derfor hente din gratis kop kaffe fra klokken 17.00 – 21.00 på mandag.

Vejret bliver fuldstændig fremragende på mandag med 25 grader, så det ligner en oplagt mulighed for at tage en lækker kop kaffe med ud i aftensolen – eller tage den med, når du har spist lidt lækkert i restauranten.

Hvad: Gratis kaffe to-go
Hvor: Azzurra, Jens Bangsgade 15.
Hvornår: Mandag d. 1. juni kl. 17-21