Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gammel Knas, trøffelmayo og svampe: Café er klar med den vildeste gourmetburger

Af Stine Kjølby Christensen

Det er efterhånden flere år siden, at en caféburger var en halvfesen omgang med en tør bøf i en lige så tør ciabattabolle, et stykke kold agurk, en slatten tomat … og et sørgeligt stykke iceberg-salat til lige at shine det hele op.

Nu giver de fleste spisesteder den fuld gas med ingredienserne, og der skal efterhånden meget til, hvis man vil overgå sine konkurrenter.

Den udfordring har man dog alligevel taget op på Café Spiret på Boulevarden, der har introduceret en helt ny “Gourmetburger” på menukortet.

Gammel Knas, trøffelmayo og svampe: Café er klar med den vildeste gourmetburger

Proppet med fantastiske råvarer

Men hvad skal der egentlig til, før man må sætte “gourmet” foran “caféburger”?

Hvad med langtidsbraiseret oksekød, Gammel Knas fra Arla Unika, parmesan, ristede østershatte, champignoner, jordskokkecreme og trøffelmayo?

Altså … Take our money!

Det er nemlig ingredienslisten i burgeren, der har vist sig at falde lige præcis i aalborgensernes smag … og mund.

“Vi ville gerne vise, at man også kan få en lidt større spiseoplevelse, selvom man “kun” går på café. Der er ikke mange steder, hvor man kan opgradere til noget extra, så det vil vi gerne tilbyde hos Spiret,” fortæller Mads Brix, der er indehaver af caféen.

Den nye burger skiller sig dog også ud ved at koste over den “gyldne grænse”, som ifølge Mads er 200 kr.

“Vi var lidt spændte på, om det skræmte folk væk, at man skulle give lidt mere end den klassiske, men det har det ikke. Det er faktisk blevet vores anden mest solgte ret,” siger han.

Gammel Knas, trøffelmayo og svampe: Café er klar med den vildeste gourmetburger

Her er dommen

Hvordan smager bæstet så?

Burgeren har en fantastisk dybde i smagen, og selvom man måske kunne frygte, at de mange forskellige ingredienser kunne “drukne” i hinanden, er det langt fra tilfældet.

Det langtidsbraiserede oksekød er smørmørt og selv folk uden gebis kan tygge sig igennem det smagfulde kød.

Propper man Gammel Knas i en ret, fortjener man allerede ros og en kæmpe pokal, men når den legendariske ost får selskab af andre smagfulde ingredienser som østershatte, jordskokkecreme og trøffelmayo – ja, så er det et match made in heaven.

Gourmetburgeren koster 205 kr, og den serveres med grove fritter, ketchup og valgfri mayo.

Du kan booke bord til Spiret lige her.

Del artikel

Andre læser også