Gourmetaften med 10 af de bedste: Årets NM-restaurant kåret

Skrevet af: Michael Qureshi

I sidste uge blev dette års NM-uge afviklet.

NM er en fælles betegnelse for Nordjyske Restauranter, som er en sammenslutning af de hovedparten af de bedste restauranter både i Aalborg og i resten af Nordjylland.

10 restauranter deltog i årets NM, hvor gæsterne kunne få en gourmetoplevelse med fem retter for 500 kr.

De 10 restauranter, der deltog var: Tabu, Prinses Juliana, Tabu, Nam, Rusk, Applaus, Essens, La Locanda, Strandhotellet Blokhus, Abstrakt og Hjorts Hotel.

Det specielle var i år, at alle gæsterne på NM-dagene skulle være madanmelder for en dag. Man skulle give de fem retter point og point for serviceniveauet på restauranten.

Det hele blev sluttet af med manér ved en stor gourmetaften i UCNs lokaler, hvor alle 10 restauranter deltog. Her fik gæsternes 10 serveringer med en ret fra hver enkelt restaurant.

Kendt dommer var begejstret

MigogAalborg-redaktionen var i ugens løb både på La Locanda og Prinses Juliana samt til den store gourmetaften, hvor alle restauranterne var samlet.

Der var mange gode individuelle præstationer fra restauranterne imellem, og der blev serveret nogle lækre retter primært lavet ud fra nordjyske råvarer fra lokale leverandører.

På selve gourmetaftenen var den kendte tv-dommer kendt fra Masterchef David Johansen med for at bedømme restauranternes retter på selve aftenen.

“Der var virkelig høj kvalitet over hele linjen. Nordjylland er i den grad kommet med på det store gastronomiske niveau, hvilket denne aften var et godt udtryk for,” sagde David Johansen efterfølgende.

Årets NM-restaurant blev kåret

Derudover blev gæsternes stemmer talt sammen, og der indløb en samlet bedømmelse. Resultatet udviklede sig således, at det var Prinses Juliana, der blev kåret til Årets NM-restaurant.

Årets NM Gæstefavorit: TABU (det er gæsterne tirsdag og onsdag, som har stemt)

Årets NM ret: Strandhotellet Blokhus (det er gæsterne torsdag, som har stemt)

Årets NM restaurant: Juliana (det er gæsterne alle dage, som har stemt)

Professionel dommer var David Johansen kendt fra Masterchef

Udvalgte retter fra selve gourmetaftenen på UCN:

TABU – Pocheret østers, limfjordshummer og grillet hummer

Ret fra Restaurant Tabu

Strandhotellet Blokhus – duet af torsk, tuille og tapiokaperler

Juliana – Friskost, beurre blanc, grønne jordbær og radiser

Temaer var:

– Limfjordens Vande – TABU + La Locanda

– Vesterhavs Fisk – Abstrakt + Strandhotellet Blokhus

– Den Glade Gris – Hjorths Hotel + Essens

– Nordjysk Mejeri – Juliana + Applaus

– I skovens dybe stille ro – Nam + Rusk

Leverandører for hele NM var bl.a.:

– Rosenbeck Frilandskød

– Nordisk Brænderi

– Guldbæk Vingård

– Busk Økologi

– Egholm Folkefarm

– Kyst