Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gourmet og vin ad libitum for 399 kr: Det Glade Vanvid åbner snart i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Lasse Koch (t.v.) og Mikkel Højsleth fra Budolfi Plads
Lasse Koch (t.v.) og Mikkel Højsleth fra Budolfi Plads

En helstøbt gourmetoplevelse.

Vin og øl ad libitum.

399 kr. 

Ja, det lyder næsten som det glade vanvid, og dét er da også netop navnet på Brødrene Kochs ekstremt populære restaurantkoncept, der har stor succes i både Århus og Randers.

Nu er tiden kommet til Aalborg, hvor Det Glade Vanvid  snart åbner en splinterny restaurant. Lokationen bliver på den nyetablerede Budolfi Plads, hvor flere restaurationskoncepter allerede har etableret sig.

“Vi har haft helt fantastisk samarbejde med folkene bag Det Glade Vanvid, og vi er glade for at byde så kompetente og passionerede mennesker velkommen,” fortæller Mikkel Højsleth fra Budolfi A/S.

Restauranten åbner på hjørnet af pladsen (mellem BACO og Skagen Fiskerestaurant), hvor de får mulighed for at slå sig løs på hele 250 kvadratmeter.

Ambitionen er at åbne i midten af november.

“Vi har kigget på Aalborg længe, men vi har manglet de helt perfekte lokaler – og det har vi virkelig fundet nu.

Foruden at placeringen er central i forhold til resten af bylivet, så passer pladsen også på alle måder perfekt med vores koncept,” fortæller Lasse Koch.

Restauranten bliver indrettet, som man kender det fra stederne i Århus og Randers, hvor der er fokus på den intime og hyggelige stemning, der blandt andet skabes med dæmpet belysning, mørke lofter og den helt rette akustik.

Gourmet og vin ad libitum for 399 kr: Det Glade Vanvid åbner snart i Aalborg
Det Glade Vanvid i Randers

Sådan fungerer konceptet

Den splinternye restaurant får plads til 110 spisende gæster, og ifølge Lasse Koch kan vi glæde os til en fuldendt gastronomisk oplevelse i helt uformelle rammer.

“Vores overordnede mål er at skabe den ultimative oplevelse for gæsten. Der er tænkt over hver en detalje – fra musikken, akustikken, temperaturen på vinene, komforten i stolene og naturligvis maden på tallerknen,” forklarer Lasse.

En aften på Det Glade Vanvid starter præcis kl. 18.30, hvor alle gæster ankommer på samme tid.

Derefter har man bordet hele aftenen (til kl. 21.30 tirsdag-torsdag og helt frem til kl. 22.30 fredag-lørdag), og der er derfor hverken mulighed for at droppe ind fra gaden eller komme ind senere end kl. 18.30.

Det hele er timet og tilrettelagt, sådan at alle gæsterne får den samme, gode oplevelse.

Aftenen starter altid ud med en appetizer og sprudlende cava (eller et alkoholfrit alternativ), inden man bliver præsenteret for tre serveringer i løbet af aftenen.

Menuen skifter op til syv gange årligt, og maden udvælges nøje efter råvarernes kvalitet og hvilken sæson, vi er i.

“Vi har 25 års erfaring fra kokkescenen i ind- og udland, og vi har efterhånden ret godt styr på, hvad der smager godt.

Vores stil er derfor meget personlig, og den tager udgangspunkt i, at man altid får præsenteret mad, der virkelig smager af noget,” forklarer Lasse.

På trods af den ambitiøse tilgang til den gastronomiske oplevelse, skal man dog ikke frygte at gå sulten fra Det Glade Vanvid.

“Det skal ikke være sådan, at man er nødt til at tage et smut forbi pølsevognen bagefter,” fortæller Lasse med et grin.

“Vi har justeret retterne således, at både den unge kvinde og den sultne håndværker kan blive mætte.”

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Restaurant Det Glade Vanvid (@detgladevanvid) den

Øl, vand og vin ad libitum – hele aftenen

Serveringerne er altid akkompagneret af vin, øl, sodavand og årstidens økologiske saft – ad libitum.

Det kan du forsyne dig med for den store bar, der kommer til at have en central placering i rummet. Her vil altid være minimum syv vine at vælge imellem, og de er alle særligt afstemt til maden.

“I vinbaren vil der være information om, hvad den enkelte vin passer godt til, og så gør vi en dyd ud af at oplære vores ansatte, så de er specialister i lige præcis det, som vi serverer.

Vi går højt op i deres træning, og vi holder løbende seminarer, hvor de bliver testet i både maden på tallerknen og vinen i glasset. De behøver ikke at vide alt om alle vine i verden – bare de ved alt om vores,” siger Lasse.

Når du har nydt maden, kan du glæde dig til et udvalgt af Avec (lige fra lagret rom, cognac og calvados), kaffe og te og særligt udvalgt sødt til kaffen.

Alle disse ting er ligeledes inkluderet i prisen på 399 kr. i hverdagene og 599 kr. i weekenden.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Restaurant Det Glade Vanvid (@detgladevanvid) den

All inclusive og gourmet går hånd i hånd

I Århus og Randers skal man ofte bestille tre uger i forvejen for at være sikker på at få et bord, og nu glæder Brødrene Koch sig til at vise nordjyderne deres gennemarbejdede koncept.

“Vi glæder os til at vise, at en all inclusive-oplevelse sagtens kan gå hånd i hånd med en fantastisk madoplevelse,” siger Lasse.

Det Glade Vanvid har åbent tirsdag – torsdag, hvor du har bordet i 3 timer (18.30-21.30) for 399 kr. Fredag – lørdag har du bordet i 4 timer (18.30 – 22.30) for 599 kr.

Du kan også få serveret vegetar-,veganer-, pescetar- eller glutenfri menu ved forudbestilling.

Hvad:  Det Glade Vanvid åbner i Aalborg
Hvor: Budolfi Plads
Hvornår: Medio november 2020

Del artikel

Andre læser også