Gør som Asta: Meld dig ind i Aalborgs Corona-jobbank

Skrevet af: Michael Qureshi
Asta Wiit er 2 semester sygepleje studerende
Asta Wiit er 2 semester sygepleje studerende

Der er ingen tvivl om, at samtlige ansatte i sundhedssektoren gør en kæmpe indsats i disse dage.

Og nu kan alle med en social – eller sundhedsfaglig baggrund tilbyde deres arbejdskraft til Aalborg Kommune i den såkaldte Corona-jobbank.

Aalborg Kommune har etableret jobbanken under corona-epidemien for at have ekstra arbejdskraft til rådighed på ældre- og handicapforvaltningens område.

Det kan eksempelvis være på plejehjem.

Et initiativ som hidtil har sikret Aalborg Kommune, at over 200 har meldt sig til rådighed.

Blandt dem er sygeplejestuderende Asta, som Aalborg Kommune helt aktuelt bruger i en kampagne for at få endnu flere til at melde sig.

Asta er 2. semester sygeplejestuderende, og fortæller om, hvorfor hun har meldt sig ind i Corona-jobbank.

“Det har jeg gjort, fordi jeg har erfaring inden for det sundhedsfaglige. Jeg har arbejdet to år på plejehjem, og så har jeg været i praktik på Sygehus Syd her i Aalborg.

Jeg har meldt mig ind, fordi jeg gerne vil gøre en forskel, og jeg vil gerne hjælpe dem, som løber allerhurtigst i den her tid. Nemlig sundhedspersonalet.

Så jeg håber, at du også har lyst til at melde dig ind sammen med mig,” siger Asta i videoen, som du kan se herunder.

Meld dig til online

Aalborg Kommune har åbnet op for, at alle med en social- eller sundhedsfaglig baggrund kan tilbyde deres arbejdskraft og stå til rådighed i en situation, hvor der kan blive brug for så mange hænder som muligt. Man kan tilmelde sig via denne side – klik her

Det sker med baggrund i den alvorlige situation omkring COVID-19. Aalborg Kommune forudser, at der bliver brug for flere sundhedsfaglige hænder.

“Vi får brug for flere fagpersoner fx pensionerede læger, tidligere socialpædagoger, sygeplejersker, medicin- og sygeplejerskestuderende, SOSU-medarbejdere eller sundhedspersonale på orlov fra faget, hvis coronavirussen for alvor får fat.

Alle med en socialfaglig eller sundhedsfaglig baggrund kan tilmelde sig, og man kan sagtens være tilmeldt flere steder.

Når vi aktiverer jobbankens tilmeldte, vil alle blive tilbudt en introduktion og kort uddannelse – så de kan varetage opgaverne med sikkerhed for sig selv og borgerne,” skriver Aalborg Kommune.

Læs mere eller tilmeld dig Aalborgs Corona-jobbank lige her