Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gør hjemmet klart til sommer

Af Annoncør

Lige nu kan sommeren måske føles langt væk. Hvis dette år går som alle andre, vil de fleste nok opleve, at de knap nok har blinket, før sommeren endnu engang er på vej. Af netop den grund kan det altså sagtens svare sig allerede nu at gå i gang med sommerforberedelserne. Jo bedre du har forberedt hus og have på den kommende sommer, jo bedre bliver sommeren. 

Gør haven og huset klar

Der er dog mange forskellige måder, hvorpå man kan forberede sig på sommeren. Har du børn, er det for eksempel oplagt at fylde haven med muligheder for aktivitet og leg. Selvom mange danskere ynder at tale ilde om det danske sommervejr, er det nemlig den bedste tid på året at være ude for hele familien. Hvis et ekstra gyngestativ i haven kan være med til at trække børnene med ud i sommervejret, er det altså det hele værd.

Det er nok imidlertid ikke den slags, der skal tiltrække hjemmets ældre beboere. Det kunne i stedet være en lækker terrasse og en markise, så man kan læse en bog i sommervarmen til lyden af fuglefløjt. Lige meget hvad du ynder at bruge din sommer på, er markiser i hvert fald altid et godt køb. De kan nemlig meget mere end en ting. 

Som nævnt kan de være med til at skærme dig fra sommersolens stråler, når du sætter dig ud i haven. Omvendt er markiser dog også oplagte, hvis du gerne vil undgå blændende solstråler inden for. Hvis du har vinduer, der vender helt rigtigt, vil du nemlig vide, hvordan solen kan være både din ven og fjende. Den kan bidrage med både lækkert, varmt lys og blændende stråler. Særligt i sommermånederne kan markiser derfor være en god ide.

Pæne markiser

Markiser behøver dog ikke kun være praktiske. Det faktum, at de er uvægerligt forbundet med sol og sommerstemning betyder nemlig også, at de kan være god udsmykning til husets facade. Det er de færreste, der har dårlige associationer til markiser, og hvis du ovenikøbet kan finde markiser i smukke farver og pæne mønstre, kan de virkelig pynte. Både markiser og gyngestativer kan altså være med til at sikre sommerstemningen. I sidste ende handler sommerstemning dog mere om, hvad I vælger at bruge tiden på, end hvad I køber og omgiver jer med. Hvis I køber en smuk markise, bør I derfor også sørge for at bruge den til hyggelige eftermiddage og varme grillaftener.