Gør en kæmpe forskel: Dansk Dyreværn Aalborg hædret med check

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Getty Images (modelfoto)
Foto: Getty Images (modelfoto)

Ingen er så fattig som et dyr i nød.

Det er et citat fra Dansk Dyreværn Aalborgs hjemmeside. Det rammer i den grad plet, for der er brug for mennesker, som tager hånd om dyr, der har lidt en hård skæbne.

Lidt uden for Aalborg ligger Dansk Dyreværn Aalborg, som i adskillige år har gjort en kæmpe forskel for hunde, der mangler et trygt og godt hjem.

I forbindelse med Spar Nords kampagne “De små ting” skulle en række influencers (bloggere/Instagrammere) i forskellige byer få deres følgere til at give bud på, hvem der fortjente et klem og klap på skulderen i form af en økonomisk håndsrækning.

I Aalborg var det bloggeren Josefine Valentin, der fik opgaven, og mange af hendes følgere pegede på Dansk Dyreværn Aalborg.

“Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har en stor kærlighed for dyr. Især hunde. Jeg spurgte så mine følgere om hjælp, om hvem de synes, der skulle nomineres. Der var overvældende mange, der nævnte Dansk Dyreværn Aalborg,” siger Josefine Valentin.

Zjakalen tog med ud for at overrække check

Den kendte Aalborg-pige havde MigogAalborgs tv-vært Thomas “Zjakalen” Riddersholm med ude for at overrække checken på 10.000 kr. til formanden Britt Jørgensen, som især fremhæves for at gøre en virkelig stor indsats.

Der var også tårer i øjnene på Britt, da Josefine Valentin og MigogAalborg tv-crewet overraskede hende med de 10.000 kr. fra Spar Nord.

“Det er helt vildt, jeg er simpelthen så stolt og glad. Det er virkelig dejligt, at der bliver sat pris på det, vi gør heroppe,” siger Britt Jørgensen.

Hun forklarer, at det er delt op i to forskellige afdelinger på Dansk Dyreværn Aalborg. Der er hundepension, hvor folk, der tager på ferier eller er bortrejst, kan få passet deres hunde. Så er der internatet, hvor det er dyreværnssager, og hvor der kommer hunde ind, som ikke har haft det så godt.

“Vi har også private mennesker, der ikke kan magte at have hundene mere. Så hjælper vi dem videre,” fortæller Britt Jørgensen.

Donerede over 85 mio. kr. i 2017

Hos Spar Nord er man glad for at kunne give en håndsrækning til de små foreninger rundt omkring i landet, der bruger frivillig tid og kræfter på at gøre en forskel for andre.

Spar Nord og Spar Nord Fonden donerer og sponsorerer hvert år adskillige millioner kroner til de lokale foreninger og initiativer. I 2017 blev der doneret 85 millioner kroner til 1001 heldige modtagere over hele Danmark.

Om kampagnen De Små Ting siger marketingschef Anders Stendahl;

“Det er beundringsværdigt, hvor mange ildsjæle der findes rundt omkring i de lokale samfund i Nordjylland og i resten af landet. Folk der ofrer tid, penge og følelser for at gøre noget godt for andre.

I Spar Nord ligger det i vores DNA at være lokalt engagerede – og én af de måder at gøre det på, er at give en økonomisk anerkendelse, så de mange ildsjæle får flere muligheder i deres indsats. Vi kalder det at give tilbage til fællesskabet,” siger Anders Stendahl.

Vil vise Spar Nord er mere end bare en bank

Han er glad for, at Spar Nord har muligheden for at støtte gode formål med en kampagne som denne.

“De Små Ting handler netop om at sætte fokus på, at de små ting i hverdagen, har en stor betydning. Britts arbejde med Dansk Dyreværn Aalborg er bestemt ikke småting, selvom det i det store billede måske kan det føles sådan.

Det Britt skaber, har stor betydning for alle dem hun berører, både mennesker og dyr. Det er sympatisk, og det mener vi i Spar Nord er værd at anerkende,” lyder det fra marketingschefen i Spar Nord.

Men hvorfor er det vigtigt for jer at gøre det her?

“Vi har brug for at vise, at Spar Nord er mere end bare ’en bank’, der håndterer penge. For udover at være dygtige til vores kernekompetencer og gode sparringspartnere omkring økonomi – så er vi en virksomhed, der sætter værdien af lokale fællesskaber rigtig højt. Det giver en indsats som denne os mulighed for at fortælle.

Samtidig håber vi da, at borgerne sætter pris på vores indsats – og på den baggrund vælger Spar Nord, som deres primære bank.” slutter Anders Stendahl.

Du kan se videoen, da Josefine Valentin og Zjakalen overraskede Britt hos Dansk Dyreværn med checken på de 10.000 kr. fra Spar Nord. Den er set næsten 20.000 gange.