Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gør din have forårsklar

Af Annoncør

Foråret står for døren, og om lidt vil din have blomstre op, som den plejer at gøre. Men dette kræver, at den er klar til det. Hvis der er nogle træer der er faldet i løbet af vinteren på grund af storm, eller du selv har fældet nogle, så kan der ofte stå en stor stub med rødder tilbage, som kan ødelægge det æstetiske i haven. Men frygt ej! Med en rod- og stubfræsning kan din have blive så god som ny.

Hvad er en rodfræsning?

Ofte kan et fældet eller faldet træ, have en stor stub, som står tilbage. Selvom du selv har prøvet at fjerne den, kan den komme igen gentagne gange. Det kan være en kamp at skulle fjerne det selv, mange prøver forgæves at grave roden op med en skovl, men det virker ikke. Her er det nødvendigt med en rod- og stubfræsning, som fuldstændig fjerner stubben eller roden.

Hvad med bagefter?

Efterfølgende kommer der et mindre hul i haven, der hvor stubben har været. Dette bliver fyldt op med savsmuld, som kommer fra stubben, men det kan man fjerne og så fylde det op med jord i stedet. På den måde er stubben og eller roden væk for altid og din have fremstår fin igen. Bliv klogere om hele processen omkring rodfræsning

Priserne er forskellige

Prisen på en rod- og stubfræsning varierer alt efter, hvor stor roden er. Priserne starter fra 10 kroner pr. centimeter i diameter, og mindsteprisen er 600 kroner inklusiv moms. En typisk rodfræsning koster derfor omkring 1100 kroner. Hvis det er en stor opgave, kan der altid aftales individuelle tilbud.

Hvorfor er det en god ide med rodfræsning?

Det er en god ide at bruge rodfræsning, når stubbe og rødder kommer i vejen for at lave haven, som du gerne vil. Hvis de ikke fjernes, bliver du nødt til at anrette din have uden om dem, og det kan være anstrengende. Samtidig kan rødderne sprede sig i haven og komme op andre steder, og på den måde gøre det besværligt for dig.

Stubbe og rødder kan medføre problemer

I nogle haver kan gamle stubbe og rødder skabe problemer, fordi de kan videregive sygdom til andre planter i haven. Samtidig kan de også tiltrække uønskede insekter, såsom hvepse til din have. Derfor er det en god ide at få gjort bugt med dem, før problemerne kommer til at ske.