Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bedre vilkår for el-biler: Aalborg Lufthavn lancerer nyt stort tiltag

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Mads Kristensen
Foto: Mads Kristensen

Med et kig i krystalkuglen er det ikke svært at regne ud, at der bliver brug for væsentlig flere ladestandere til elbiler de kommende år.

Aalborg Lufthavn har derfor lagt en plan for udbygning af lufthavnens ladestandere, og et større område er udset til dette. Markant skiltning samt grønne linjer i asfalten fremhæver en placering i Direct Parking, der gør det særligt attraktivt at ankomme til lufthavnen på el.

Det skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Eftersom salget af el- og hybridbiler er steget betydeligt de seneste år og særligt i 2021, så er der ingen tvivl om, at vi løbende skal udbygge mængden af ladepunkter ved lufthavnen.

Vi har sammen med Norlys nu opsat de første standere i vores Direct Parking – helt tæt på terminalen, hvilket er med til, at vi kan tilbyde et godt produkt til rejsende, der ankommer i el- eller hybridbil,” siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Bedre vilkår for el-biler: Aalborg Lufthavn lancerer nyt stort tiltag
Foto: Mads Kristensen

Fælles ambitioner om et grønnere Danmark

Udover opsætning af ladestandere, leverer Norlys også grøn strøm til lufthavnen.

“Vi er glade for at kunne være en del af lufthavnens ambitiøse arbejde med en bæredygtig omstilling. Vi har taget et valg om at give alle vores 600.000 privatkunder grøn strøm, fordi vi har en stor ambition om at være med til at skubbe på den grønne omstilling, og det er en ambition, vi deler med Aalborg Lufthavn.

Vi kommer til at opsætte 300.000 ladestandere frem mod 2030, og vi håber selvfølgelig, at en del af dem kommer til at stå her i lufthavnen,” siger kommerciel direktør i Norlys’ energidivision, Christian Ruhe.

Det har i en årrække været en vigtig del af strategien for Aalborg Lufthavn at arbejde fokuseret med en bæredygtig omstilling, hvilket blandt andet har resulteret i en certificering.

Som et led i at bidrage til den grønne omstilling og reducere CO2-udledning, har vi arbejdet på at blive certificeret af en international organisation indenfor lufthavne (ACI), som vurderer og anerkender lufthavnens arbejde med at kontrollere og reducere CO2-forbruget. Den 10. november 2021, blev vi således internationalt anerkendt som en CO2-reducerende lufthavn,” slutter lufthavnsdirektør, Niels Hemmingsen.

Fokus på opladning af elbiler er altså blot ét af flere områder, lufthavnen arbejder med parallelt med blandt andet forskellige tiltag og indkøb, der har bidraget til at sænke lufthavnens klima- og CO2-aftryk. Og arbejdet fortsætter for Aalborg Lufthavn, der har et mål om at opnå CO2-neutralitet i 2025.