ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gode tal for Aalborgs hoteller: Antallet af turister stiger markant i år

Af Michael Qureshi
Foto: PR Comwell Hvide Hus
Foto: PR Comwell Hvide Hus

Nordjylland halter bagefter de andre regioner, når det gælder om at lokke turister til.

Således har det lydt hidtil, men muligvis er kurven ved at knække, når man kigger isoleret på Aalborg.

De første seks måneder af 2018 har i hvert fald bevæget sig i en positiv retning med fremgang på antallet af overnatninger på Aalborgs hoteller.

Alene i årets første seks måneder er antallet af overnatninger i Aalborg steget med godt 9% sammenlignet med samme periode sidste år – hvilket er noget over den samlede stigning i hele Nordjylland på godt 6 % i den samme periode.

Faktisk er Aalborg den af landets fire største byer, som stiger procentvis mest på belægningen på byens hoteller.

Det er opgørelsen af en analyse foretaget af VisitDenmark.

Væsentlig bedre forretning for hotellerne i dag

Om tallene siger Visit Aalborgs direktør Rasmus Jerver;

“Siden 2009 er antallet af hotelovernatninger i Aalborg steget med 40 %, og belægningen på hotelværelserne er samtidig steget med ca. 17 %, så det er en væsentlig bedre forretning at drive hotel i Aalborg i dag, end det var for knap en halv snes år siden – og udviklingen fortsætter.

Rent faktisk er Aalborg den af de fire største byer i Danmark (København, Odense, Aarhus og Aalborg), hvor belægnings procenten på hotelværelserne er steget relativt mest med en stigning på 3,8 % i årets første 6 måneder.”

Gode tal for Aalborgs hoteller: Antallet af turister stiger markant i år
First Hotel Aalborg har en lækker udsigt til Limfjorden

Tredjestørste turistdestination i Danmark

En anden interessant konklusion i opgørelsen viser, at Aalborg har sat Odense til vægs.

Aalborg er i den seneste opgørelse fra VisitDenmark opgjort til at være den tredje største turismedestination i Danmark med en samlet omsætning fra turismen i nærheden af 3,5 milliarder kroner.

Vores by er kun overgået af København og Århus. Aalborg er også den tredje største kommune i Danmark og tilmed den absolut største i Nordjylland, når det handler om at generere flest jobs med udgangspunkt i turismen.

De turister der kommer til Aalborg bruger generelt også flere penge end i mange andre byer i landet.

“Det er væsentligt her at bemærke, at den type turisme, Aalborg tiltrækker, er de meget højtforbrugende turister, der bor på hotellerne, deltager i konferencer og internationale kongresser, spiser på restauranter og benytter byens attraktioner, kunst-, historie- og kulturoplevelser. F.eks. anvender en international kongresgæst over kr. 3.000 i døgnet i byen.

Det er gæster, det absolut er værd at samle på, ligesom øvrige gæster i byen også spenderer mange penge under deres ophold i byen,” siger Rasmus Jerver fra Visit Aalborg.

Turismen i Aalborg er fundament for 4000 jobs

Han er godt tilfreds med udviklingen i turismen i Aalborg.

“Det er glædeligt, at Aalborg turismemæssigt markerer sig så flot i Danmark og udgør en så markant destination, når det handler om at generere jobs afledt af turismen. Alene i Aalborg estimerer vi i VisitAalborg, at turismen årligt i Aalborg afstedkommer ca. 4.000 jobs” afslutter turismedirektøren.

Del artikel