Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gode råd til dig, der skal købe en fast ejendom

Af Annoncør

Hvis du skal ud og købe din første faste ejendom, så vil der komme en række forskellige ting, som du skal være opmærksom på. Det kan godt virke overvældende at købe en fast ejendom selv – men du kan heldigvis få en masse hjælp på vejen, så du ikke kommer til at gøre dig forhastede beslutninger. I denne artikel vil vi hjælpe dig på vej med nogle gode råd, så du kommer bedst igennem dit første boligkøb.

Gode råd til dig, der skal købe en fast ejendom

Kontakt din bank

Du skal have styr på dine lånemuligheder i forbindelse med dit nye boligkøb. Derfor skal du kontakte din bank. Her vil din bank se på dine indtægter og udgifter, og hvor god din betalingsevne er, hvis du har et fast arbejde. Det er med til at sikre, at du kan tilbagebetale din lån. Her er det vigtigt, at du er opmærksom på, at du skal have penge nok både til selve udbetalingen af huset, men også til andre udgifter. Det er nemlig ikke sikkert, at du kommer uden om at skulle hente hjælp fra øvrige fagpersoner i forbindelse med dit boligkøb. 

Kontakt en boligadvokat

En af de fagpersoner, som du kan komme til at kontakte med dit boligkøb, er en boligadvokat. En boligadvokat er ideel at have med dig på hele din boligkøbsrejse, så du er sikret, at alt forløber sig i overensstemmelse med loven. En boligadvokat kan hjælpe dig med at forstå din købsaftale, som du har modtaget fra sælger. En boligadvokat vil kunne give dig råd, hvis der er noget, der ikke er helt korrekt i købsaftalen. Det kan også være en god idé, at du får forklaret din fortrydelsesret, hvis du pludseligt skulle afbryde hele købet og overdragelse af boligen. 

En boligadvokat vil også gennemse tilstandsrapporten sammen med dig, som du har fået udarbejdet af en byggesagkynding. Det kan være, at der er dele af tilstandsrapporten, der gør at du kan få afslag i prisen på din nye bolig eller hvis der er noget, der skal renoveres, før du overtager boligen. 

Kontakt en ejendomsmægler 

Den vigtigste person, som du skal have kontakt til i forbindelse med et boligkøb, er en ejendomsmægler. En ejendomsmægler vil hjælpe dig med at finde boliger, der stemmer overens med din økonomi og de ønsker, som du har til dit kommende hjem. Det kan være, du allerede har forinden set på en masse boliger, og derfor ved hvilke områder, du kan lide. Det kan hjælpe din ejendomsmægler på rette spor, så han/hun finder en bolig, der kunne falde i din smag. 

Ejendomsmæglere kan også være en god ressource for dig, når det gælder om at få viden om markedet. De vil kunne rådgive dig om, hvor meget en ejendom er værd, og om den udbudte pris er rimelig. Ejendomsmæglere kan være med til at gøre hele købsprocessen lettere for dig. En ejendomsmægler og en boligadvokat vil også arbejde sammen med hinanden, så du ender med at få en ordentlig bolighandel. 

 

Del artikel

Andre læser også