Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gode råd til at spare penge når du studerer

Af Annoncør

Som studerende på SU er pengene ofte små. Det kan derfor være svært at spare penge op, når indtægterne er få, og du samtidig forsøger at have et socialt liv.

Annoncør betalt indhold leveret af qxl.dk

Derfor kommer her nogle råd, der kan hjælpe dig med at være opmærksom på, hvordan du bruger dine penge, og hvor du kan spare nogle.

Lav et budget og hold dig til det 

Det bedste råd til at spare penge er at lave et budget og holde sig til det. Før du kan skære ned på forbruget, bliver du nødt til at finde ud af, hvad du bruger dine penge på, og hvor mange penge du har til rådighed hver måned. 

Det kan derfor være en god idé at lave en liste med alle indtægter og udgifter. Når du har et overblik over dette, kan du lettere se, hvad du kan skære ned på. 

Du behøver heldigvis ikke længere at sidde og skrive hele dit budget ned i hånden eller på computeren. Der findes i dag flere forskellige apps, der kan linkes op til din bankkonto og inddele dine indtægter og udgifter i kategorier. 

Det kan være svært at holde sig til et budget, og mange studerende ender i stedet med at tage et lån.

Et lån kan være en mulighed i økonomisk pressede tider. Men hvis du overvejer at tage et lån, er det vigtigt, at du har helt styr på, hvad et forbrugslån koster, før du låner.

Tips til hvordan du kan spare penge 

Når du har lavet et budget, og har et overblik over dine indtægter og udgifter, kan du kigge på, hvilke områder du kan spare penge på. Her er fire tips til områder, hvor der ofte er penge at spare: 

1: Lav din mad selv. I stedet for at bruge dine penge i kantinen eller på take-away, er der penge at spare ved at spise et godt måltid hjemmefra og have en madpakke med. Hvis du har rester fra dagen før, kan det være nemt og lækkert og have med som madpakke.  

2: Udnyt dit lokale bibliotek. Du kan låne bøger, film og spil gratis på dit lokale bibliotek og dermed spare penge på underholdning. Nogle biblioteker afholder også forskellige events, som er gratis at deltage i.


3: Køb dine studiebøger brugt eller sammenlign priser online. De fleste universitetsuddannelser forventer, at du investerer i studiebøger, når et nyt semester starter – og de er sjældent billige. Det kan derfor blive en dyr omgang, og det kan som regel gøres billigere på forskellige måder:

  • Køb dine bøger brugte. Mange studerende vælger at sælge deres bøger, når semestret er slut, og derfor er det ofte muligt at købe studiebøgerne brugte. 
  • Sammenlign priserne på studiebøgerne på internettet. Studiebøgerne kan nogle gange findes billigere online. 
  • Sælg dine studiebøger når semestret slutter. Det er sjældent, at du skal bruge den samme bog på flere semestre, og derfor kan det være en god idé at sælge bogen videre.

4: Brug dit studiekort. Mange restauranter, butikker og barer tilbyder studierabat ved fremvisning af studiekort. Dette gælder også nogle former for transport, biografer og lignende. 

Med disse tips får du forhåbentlig mere luft i budgettet, som kan bruges på at have et sjovere studieliv.