Gode råd til at holde den perfekte fest

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce

Er dine børn snart i den alder at de skal til at konfirmeres, har du og din partner været sammen længe nok til at skulle holde et sølvbryllup, eller er der en firmafest, der snart skal holdes? Der er mange måder at holde en fest på, men ikke alle måder er lige gode. Der er nogle must haves når det kommer til at holde fest. Læs med her og vær forberedt så du kan holde den perfekte fest.

Forskellige fester, samme formular

Der er mange forskellige former for fester. Der er konfirmationsfesten, hvor man fejrer de unges overgang fra børn til ’’voksen’’. Der er sølv- og guldbryllupper, der fejrer kærligheden mellem to mennesker over en længere årrække og der er fødselsdagsfesten, der fejrer, at man er blevet ét år ældre. Listen fortsætter for alle de slags fester, der bliver afholdt. Men selvom temaerne kan være forskellige, er formularen for en god fest typisk den samme. I hvert fald rammerne for hvornår en fest er en god fest. Det gode humør kan man ikke købe sig til, men man kan i hvert fald lægge op til et godt humør med blandt andet god mad og god musik.

Catering eller hjemmelavet?

Hvis det er en fest, der varer i længere tid, er det vigtigt at have mad til sine gæster. Her kan man gøre sig nogle tanker om hvorvidt man ønsker en form for catering, eller om man ønsker at lave maden selv. Fordelen ved catering er, at man ikke selv skal stå og tilberede al maden og heller ikke bruge tid på at servere og stille maden frem og så videre. Til gengæld hvis man elsker at lave mad, er det bestemt en god mulighed for at vise sine madlavningsevner frem og derudover kan det eventuelt spare dig penge at tilberede maden selv. Det er ikke kun mad, der skal være styr på til festen. Der skal også være drikkevarer og snacks. Det kan hurtigt løbe op, hvis man skal ud at købe drikkevarer og snacks til et helt selskab, så hvis man ønsker at spare penge, kan man tjekke Netpris ud. Her kan du købe alt, du skal bruge online, til en billigere pris.

Hav styr på lokaler

Hvis du skal holde fest for mange mennesker, kan det være, at du ikke har plads til dem alle hjemme hos dig selv. Derfor er det en mulighed at leje nogle lokaler. Nogle gode overvejelser at gøre sig, er overvejelser omkring hvor man har lyst til at holde det? Vil man have noget simpelt og nemt? Vil man have noget mere luksuriøst og elegant? Man vil måske endda prøve noget nyt og lidt specielt? Skal det være med eller uden overnatning, alt efter hvor langt dine gæster kommer fra og lignende ting. Der er flere forskellige ting at overveje. Derudover kan det være en idé hvis man har overnattende gæster, og nogle af dem har nyfødte børn med, eventuelt at leje nødvendige ting til babyerne. Sneglehuset.com udbyder lejeservice af et stort udvalg af slyngevugger og slynger. Dette er ikke specielt dyrt og kan være en tilskyndelse til, at folk med babyer også gerne vil deltage, selvom det måske er med overnatning.

Pynt op!

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at huske pynten! Pynt er efterhånden altid associeret med fest. Det er både pænt og festligt. Derudover får det folk til at komme i stemning. For eksempel til bryllupper er der blomsterdekorationerne, der gør det super smukt og elegant, til sølvbrylluppet er der æresporten og til firmafesten er der flyvende konfetti over det hele. På Luxit kan du finde et kæmpe udvalg af pynt til alle særlige lejligheder. Hvis du skal holde fest og du mangler pynten, er Luxit helt klart et besøg værd.

Så husk at hav mad, lokaler og pynt – så er du klar til at holde den perfekte fest.

Pas på selv den mindste glød: Aalborg ligger lige nu højt på farlig skala

Skrevet af: Redaktionen

De glohede temperaturer får lige nu folk til at valfarte ud i naturen.

Lige nu er der rigtig mange, som nyder at grille og lave bål på offentlige arealer, men man skal være varsom lige for tiden især i Aalborg-området.

Det melder Beredskabsstyrelsen, der har hjemmesiden brandfare.dk. Her kan man løbende følge med i, hvordan ens eget område ligger på det såkalde brandfare-indeks.

Brandfare-indeks mandag d. 10. august

Ligger utrolig højt på skalaen

Her kan man konstatere, at Aalborg-området ligger utrolig højt på skalaen.

Den ligger mellem høj og ekstrem høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt og i de helt tørre områder ekstremt nemt.

I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Senere på året er det i højere grad uforsigtighed med grill og bål i naturen, som sender de danske beredskaber på opgaver.

Undgå naturbrand – følg disse enkle råd, når du opholder dig i naturen

 • Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
 • Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
 • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed, og hvis du har vand i nærheden.
 • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
 • Tøm aldrig aske fra grill eller brændeovn i naturen, men i en askespand.
 • Efterlad ikke flasker i naturen, der kan reflektere i solen.
 • Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Nordjylland går fri i første omgang: Mundbind skal bruges i flere jyske kommuner

Skrevet af: Redaktionen

Skal du ud og rejse i den kommende tid, og går turen mod Midtjylland, så bør du have mundbind med på rejsen.

Sådan lyder udmeldingen fra Sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde mandag eftermiddag.

Set med lokale briller går Nordjylland i første omgang fri for krav om mundbind i kollektiv trafik, og som det helt nye anbefaling af mundbind i supermarkeder, shoppingcentre og så videre.

Men det er ikke langt fra Nordjylland, at smitten lige nu breder sig. I Århus er det allerede et krav, at man bruger mundbind, når man benytter kollektiv trafik.

Hav altid mundbind med i tasken

Men det nye er, at man også indfører det krav i Silkeborg samtidig med at myndighederne anbefaler brug af mundbind i indkøb og større forretninger, som man blandt andet ser det i Tyskland.

“Hav altid et mundbind i tasken,” lyder det fra Transportminister Benny Engelbrecht på pressemødet.

Han oplyser desuden, at der udover krav om mundbind i Aarhus, nu også er krav om mundbind i de omkringliggende kommuner: Odder, Faurskov, Skanderborg og Horsens.

På pressemødet kom det frem, at myndighederne har fokus på flere kommuner.

Udover Aarhus, Silkeborg og Ringsted sætter man hårdt ind lokalt i følgende kommuner, hvor der er over 20 personer per 100.000 indbygger smittet med coronavirus.

 • Glostrup
 • Nyborg
 • Solrød
 • Sorø

Medie afslører: AaB henter klubikons søn

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Du behøver kun at sige navnet Rade Prica, og så vil de fleste AaB-fans få nærmest åndenød af ren begejstring.

Og nu er der nyt Prica-blod på vej til AaB.

B.T. erfarer, at AaB er ved at hente Rade Pricas søn, 18-årige Tim Prica, til klubben.

Tim Prica er lige nu på kontrakt i Malmö FF, hvor danske Jon Dahl Tomasson er cheftræner.

Unge Prica skifter ifølge B.T.s oplysninger allerede nu, og et skifte kan falde endeligt på plads inden for den kommende uge.

OPDATERING KL.16.30:

AaB bekræfter tilgangen af Tim Prica, som får en fireårig kontrakt.