Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gode råd: Sådan finder du den perfekte skænk

Af Redaktionen

En skænk har som møbel i mange år været lidt ude i kulden indenfor boligindretning. Sådan er det dog ikke længere. Fra at have været set som et lidt gammeldags møbel er der flere og flere der har fået øjnene op for skænkens praktiske og stilmæssige fordele, samt de mange nye skænke og måder at bruge skænke på.

Det kan dog være svær sådan at sætte sig ind i en ny indretningstrend, særligt når det gælder et møbel mange måske mest kender fra forældre eller måske bedsteforældrenes bolig. Er du interesseret i hvordan du kunne få inkorporeret en skænk i din boligindretning, eller ønsker du bare lidt generel skænke-inspiration, så følg med når vi giver dig en lynguide til skænke.

Sådan bruger du skænken bedst

Det første du bør overveje når du skal kigge på en skænk, er hvordan du skal bruge den og hvad den skal bruges til. Skænkens helt store praktiske fordel, er dens mellem-højde. Dette gør at den kan bruges til flere ting på en gang. Du har god opbevaringsplads bag lågerne til hvad der nu passer ind, og en slags udstillingsplads på toppen.

Dette giver mange gode kombinationsmuligheder. Fjernbetjeninger og andet rod kan have en plads bag lågerne når de ikke bruges og så kan toppen bruges til bøger, blade, måske kombineret med en plante eller en lysestage. Særligt planter er en fin måde at gøre skænken lidt mere stilet og moderne, så gør lidt plads til dem på toppen.

Hvilken størrelse bør du gå efter?

Størrelsen på skænke er også en vigtig ting at overveje. Denne overvejelse er for nogen ganske ligetil, da du måske kun har plads til en lille skænk. Er du i denne situation, er det vigtigt, at du ikke bare vælger den størst mulige skænk. Selvom den måske udnytter pladsen godt, kan den hurtigt virke alt for stor, hvilket bør undgås.

Har du mere plads kan du overveje forskellige størrelser. En god ting at have med i overvejelserne, er hvad du helst skal have plads til i skænken. Skænken har ikke samme plads som en lige så bred reol for eksempel, så går du fra reol til skænk skal du måske bruge lidt mere plads. Alternativt kan den kombineres ret elegant med forskellige hylder.

Er en ophængt skænk vejen at gå?

En ting der også er værd at overveje når det kommer til pladsen, er at købe en såkaldt ophængt skænk – altså en skænk de hænger på væggen og ikke har nogen ben. Fordelen med dette er, at selv en stor skænk ikke virker så voldsom, da den ingen gulvplads tager.

Tag for eksempel Edge-seriens Skænk 4 fra Hammel Furniture. Skænken er med sine 180 cm i bredden en god størrelses skænk, men som ophængt får den et meget mere let udtryk end lignende møbler ville have. Masser af plads uden at det virker til at fylde.

Stil og materialer

Sidste punkt vi skal se på i denne omgang, er stil- og materialevalg. Dette er nok det mest subjektive valg, men igen er der ting alle bør overveje. Hvis vi starter med materialer, forholder det sig sådan, at de fleste skænke primært er udført i træ. Er du ikke til dette er det dog fuldt ud muligt at finde alternativer, for eksempel skænke i metal og glas.

På stilområdet er en god vej at gå klassisk, men moderne. Skænken er lidt et retro møbel, så at få nogle klassiske træk ind er en god vej, men pas på det ikke bliver for 60’er. En Hindsgavl skænk er med sit sildebensmønster i røget egetræ og sit sorte metalstel, en virkelig elegant skænk der kan passe ind i mange forskellige hjem.

Del artikel

Andre læser også