Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gode nyheder for kommende boligejere: Historisk billigt lån i Danmark

Af Christine Luca Hornemann

Nu er der gode nyheder til boligsøgende, der måske har en ny bolig eller lejlighed i kikkerten.

Et nyt rentefald betyder, at to realkreditinstitutter melder gyldne tider og åbner op for fastforrentede lån med 0,5 procent i rente. Det er den laveste rente nogensinde for den type lån.

Realkredit Danmark og Nordea Kredit åbner begge op for et rekordlån i næste uge. Lånet bliver et trediveårigt til 0,5 procent i rente.

Historiske låneomlægninger

Der er særdeles to årsager til de nye dette nye rekordlån.

“For det første har vi lige netop passeret opsigelsesfristen ultimo juli, hvor en historisk, stor konverteringsbølge har fundet sted med et samlet konverteringsomfang på i omegnen af 170-190 mia. kroner,” fortæller Christian Hilligsøe Heinig, der er Chefokønom ved Realkredit Danmark.

I juni-måned indhentede boligejere og virksomheder det højeste antal lånetilbud for juni måned i hele syv år. Der blev givet 39.668 lånetilbud på realkreditlån.

Den store interesse skyldes især de lave renter, der har fået flere danskere til at undersøge muligheden for at omlægge deres realkreditlån.

“For det andet faldt den amerikanske ti-årige statsrente betydeligt, efter Trump i går aftes valgte at eskalere handelskrigen mellem USA og Kina ved at annoncere, at han vil lægge 10 % told på yderligere kinesiske varer for 300 mia. dollars,” fortæller Christian Hilligsøe Heinig.

1 procent lånet anbefales stadig

Selvom der bliver åbnet op for nye realkredit lån, anbefales det stadig fra Realkredit Danmark at holde sig til et procent-lånet.

“Trods åbningen af det nye fastforrentede 0,5 procent-lån vil vi stadig anbefale et procent-lånet til boligejerne, så længe det er åbent for tilbudsgivning.

Det skyldes en mindre kursrisiko samt en god likviditet i serien.”

Det nye lån ventes at åbne til en kurs på omkring 95-96, mens lånet på en procent ligger i kurs 99,6.

Del artikel