Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gode huskeråd når du skal renovere en boligejendom

Af Michael Qureshi

Står du med en ejendom, hvor du lejer lejligheder ud, vil der på et tidspunkt være behov for en større renovering.

Der vil altid være noget vedligeholdelse, men der vil komme et punkt, hvor du ikke kan komme uden om en mere omfattende renovering.

Udover selve renoveringen er der flere ting, du skal huske på, når du skal renovere en boligejendom med lejligheder. Læs med her og få nogle gode råd du ikke vil gå glip af.

Bor der nogen i lejligheden?

Hvis der stadig bor nogen i lejligheden, kan det være problematisk, hvis ikke umuligt, at få renoveret lejligheden. Det kan derfor være en god idé at lejerne muligheden for genhusning, eller de kan sige deres lejemål op og finde noget andet at bo i.

Genhusning er en smart måde at flytte lejerne hen til et midlertidigt sted at bo, mens ejendommen bliver renoveret. Du kan klikke her, hvis du vil vide mere om genhusning.

Er du ikke interesseret i at skulle genhuse lejerne, skal det være skrevet nøje ind i lejekontrakten, hvad der skal ske, når det skal renoveres.

Det vil højest sandsynligt være en tidsbegrænset lejekontrakt, hvis renoveringen har været planlagt i flere år. Inden du går i gang med at renoverer, er du derfor nødt til at have helt styr på, hvad lejerne skal. Både juridisk, men også i praksis.

Har du styr på de nødvendige rapporter?

Det virker måske nemt bare at gå i gang med at renovere en ejendom, men det er nu ikke så lige til. Der skal mere end nogle materialer og nogle håndværkere til, før det kan lykkedes. Der er rigtig meget administrativt, du skal have styr på, før du kan gå i gang. Det kan være du renovere med henblik på at kunne spare nogle penge på forbrug til ejendommen.

Det kan man typisk gøre ved at tage udgangspunkt i ejendommens energimærkning. Det giver god mening at lave disse forbedringer både for lejere og udlejer.

Når man nu har gjort så meget ud af at få renoveret ejendommen for at give den en bedre energimærkning, er det vigtigt at få ejendommens energimærkning opdateret, når man er færdig med renoveringen.

Hvordan skal det finansieres?

Det kan være en dyr omgang at renovere en boligejendom. Du skal derfor fra start være opmærksom på, hvordan denne renovering skal finansieres. Nogle vælger at spare op til det gennem et tilskud i huslejen fra lejerne.

Andre vælger at hæve huslejen efter renoveringen, da lejlighederne er blevet forbedret, og derfor er dyrere at bo i. Hvilken metode du vælger, skal du selvfølgelig have gjort meget klart fra start af. Tjek evt. det her billede – klik her

Del artikel

Andre læser også