Gode historier i gamle genstande: Salgsannoncer fra Den Blå Avis bliver til teater

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Karoline Lieberkind
Foto: Karoline Lieberkind

Hvad har en godt brugt læderjakke, en knivsliber og en kasse dyregevirer til fælles?

At de alle er blevet solgt på Den Blå Avis og indgår i teaterstykket ”Dit lort, mit show”, som opsættes af Teater Nordkraft.

Det skriver Teater Nordkraft i en pressemeddelelse.

Teaterstykket vil både kunne ses i skuespillernes vante rammer på teateret i Nordkraft i Aalborg centrum, men for at hylde de lokale historier tager ensemblet i februar og marts måned også på en slags ultralokal turné med stykket.

Foto: Karoline Lieberkind

Lokale og nære historier

Turen går til oplandsbyerne omkring Aalborg, og udgangspunktet for spilleplanen er de autentiske historier, der indgår i stykket.

“Det er helt naturligt for os at bruge de lokale og nære historier som udgangspunkt for vores arbejde.

Det er nemlig en vigtig del af vores mission som teater at fortælle historier, der gennem identifikation og lokal forankring rører og flytter vores publikum, siger teaterleder Jakob Tekla Jørgensen.

“Men det er første gang, vi rejser rundt på denne måde, og vi er meget spændte på, hvordan ”Dit lort, mit show” bliver taget imod af publikum.

De personlige og nære fortællinger kan noget helt særligt. Der er noget almengyldigt og menneskeligt i dem alle, og det er svært ikke at blive rørt af dem.”

Spilleplanen omfatter bl.a. forsamlingshuse, skoler og medborgerhuse, og det er en del af ambitionen for forestillingen at trække publikum til, som måske ikke nødvendigvis er rutinerede teatergængere.

Skuespillerne i Teater Nordkrafts ensemble står bag idéen til forestillingen og har opsøgt personer omkring Aalborg, der har oprettet salgsannoncer for brugte ting, som har fanget teaterets interesse.

Efterfølgende er de enkelte interviews blevet til små, rørende sekvenser og indblik i personlige historier, som mange vil kunne genkende sig selv i.

Spilleplan:

 1. feb.: Godthåb Forsamlingshus
 2. feb.: Hals Golfklub
 3. og 21. feb.: Teater Nordkraft
 4. feb.: Gandrup Skole
 5. feb.: Sønderholm Skole
 6. marts. Tusindfryd
 7. marts: Trekanten
 8. marts: Hammer Bakker, Kultur- og Borgerhuset
 9. marts: Nørholm Forsamlingshus 

Du finder billetinfo her.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

 • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
 • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
 • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
 • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Stor redningsaktion her til morgen: Rådyr reddet op af Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Beredskab
Foto: Nordjyllands Beredskab

I går aften kunne vi berette, at Nordjyllands Politi var nødt til at rykke ud i Limfjordstunnelen, da en mand simpelthen kom gående med sin cykel i sydgående retning. Den historie kan du læse lige her.

Her til morgen var det så et andet sted i Limfjorden, at der var kommet en på afveje.

Tidligt tirsdag morgen, kl. 06.30, blev Nordjylland Beredskab nemlig kaldt ud til en noget speciel redningsaktion. Det bekræfter de over for MigogAalborg.

Klokken cirka 06.30 blev der observeret et svømmende rådyr i området mellem Musikkens Hus og Stigsborg Brygge, som faktisk er ret tæt på selvsamme område, hvor der lige nu plasker en delfin rundt.

Men som en vaskeægte Disney-historie endte det hele lykkeligt.

Foto: Nordjyllands Beredskab

Da MigogAalborg kontaktede Nordjylland Beredskab var beredskabsmester René Jensen netop færdig med dagens vagt, men til TV2 Nord siger han:

“Så snart vi kommer i land, sætter vi rådyret fri på det grønne græs ved bådlauget. Vi kan ikke køre det længere op i skoven, for det var aggressivt og bare gerne ville afsted.

Det rystede også og var skræmt oven på oplevelsen, men det så ud til at have det godt og havde ikke taget skade.”

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her