Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

God mad til billige priser?: Vi har testet det nye Le Garçon

Af Stine Kjølby Christensen

Det er knap og nap en måned siden, at Le Garçon åbnede sine døre i Aalborg som byens nye pop-up-restaurant.

Eller – faktisk åbnede de BonDjornos døre, for det er nemlig i de lokaler, at Le Garçon har til huse.

Pulpo Brands, der står bag en lang række af byens mest populære restauranter, åbnede restaurant-konceptet for at teste det af for aalborgenserne.

Inspirationen er hentet fra det stærkt hypede “Bouillon”, der lige nu vinder frem i Danmarks storbyer – men endnu ikke i Aalborg.

Bouillon har vundet danskerne med deres motto “god mad til billige penge”, og det er det, som Le Garçon nu prøver at efterligne.

De første fire uger har der været smæk på Ved Stranden – faktisk i sådan en grad, at der har været tæt på umuligt at få bord.

Priser fra 39 kr.

Le Garçon beskriver selv deres koncept således:

“På Le Garçon tror vi på, at god mad bør være tilgængelig for alle, uanset budget. Derfor har vi sammensat vores menu med overkommelige priser, der gør det muligt for vores gæster at nyde god kvalitet uden at belaste tegnebogen.”

Menukortet er meget klassisk opdelt i forretter, hovedretter og desserter, og som priserne indikerer, at der forhåbentlig råd til det hele.

Forretterne er også meget klassiske, men med et parisisk touch. Priserne starter fra kun 39 kr.

Forretter:

Cremet jordskokke suppe

m. bacon og purløg

39kr

Rosé rejer

m. aioli og citron

45kr

Salat poisson på røget vesterhavsfisk

m. salat og æbler

46kr

Paté au poivre vert

m. cornichoner og sennep

42kr

Rørt okse tatar

m. sprød salat

47kr

Grillede asparges

m. sauce verde og spinat (V)

42kr

Vi valgte Salat poisson og grillede asparges, og her var der altså tale om en virkelig god start på vores madoplevelse.

God mad til billige priser?: Vi har testet det nye Le Garçon

Vi var faktisk ikke helt sikre på, hvad “salat poisson” var, men skal vi forklare det for almindelige mennesker, vil vi betegne det som en opgraderet tunmousse. Og det mener vi altså mere lækkert, end det lige lyder.

De grillede asparges vakte stor begejstring og den tilhørende sauce verde var helt eminent.

God mad til billige priser?: Vi har testet det nye Le Garçon

Helt rimelige portionsstørrelser

Turen kom nu til hovedretterne, og også her blev vi fristet af … Ja, flere forskellige.

Hovedretter:

Vesterhavsfisk

m. cremet cassoulet på bønner og gremolata

108kr

Fish’n chips

m. ærtecreme og pommes frites

98kr

Stegt dansk gårdkylling

m. risotto og stegte svampe

107kr

Braiseret grisekølle

m. BBQ, grov pommes duchesse og haricot verts

105kr

Tortellini (v)

m. grønne asparges og cremet velouté sauce

94kr

Rørt tatar af Himmerland okse

m. pommes frites og salat

98kr

Grillet Himmerland kalve rib eye

m. pommes frites og hvidløgssmør

148kr

Vi endte dog med en god, solid Tortellini og Dansk gårdkylling med risotto.

God mad til billige priser?: Vi har testet det nye Le Garçon

Fælles for portionerne var, at de ikke var overvældende store og at prisen på omkring 100 kr. derfor slet ikke virker urimelig.

Det er også netop det, vi gerne vil fremhæve og rose Le Garçon for: At portionerne netop ikke er alt for voldsomme, så man har plads i maven til alle tre retter.

Tre (dessertretter)

Og apropos tre retter, så hoppede vi selvfølgelig også ombord i dessertkortet … hvor vi blev nødt til at bestille tre retter.

Desserter & Oste:

Æblekage

m. makroner og flødeskum

34kr

Vaniljeis

m. rabarber og kandiserede nødder

38kr

Chokolade brownie

m. chantilly

36kr

Comté

39kr

Brie de Meaux

36kr

Høgelundgaard blåskimmel

36kr

Der er seks desserter på kortet, hvoraf tre af dem er lækre oste.

Vi valgte dog at gå all in på at fuldbyrde oplevelsen i et sukkerchok og bestilte derfor alle dem, der indeholdt rigelige mængder af sukker.

God mad til billige priser?: Vi har testet det nye Le Garçon
God mad til billige priser?: Vi har testet det nye Le Garçon

Alle desserterne var faktisk virkelig gode, men er man til en god, gammeldaws æblekage, så tog denne altså kegler.

Igen må vi rose restauranten for, at portionerne ikke var ude af proportioner – og vi spiste derfor op uden problemer.

Holder hvad de lover

Så fik vi altså endelig prøvet det stærkt hypede restaurantkoncept, og vi kan konkludere, at de holder præcis, hvad de lover: God, ærlig mad til billige penge.

Det var ikke den ultimativt bedste madoplevelse, vi nogensinde har fået i byen, men det var jo sådan set heller ikke meningen.

Til gengæld var det uden tvivl én af de billigste.

Vi følte virkelig, at vi fik noget for pengene – og når man kan få tre rigtig gode retter til under 200 kr., så er det svært for en nordjyde at finde noget at brokke sig over.

Menukortet opdateres løbende, så der hele tiden er god grund til at vende tilbage og prøve igen – for til de priser, kan man jo roligt forkæle sig med mere end én tur ude om året.

Vi håber, at Le Garçon finder en måde at flytte permanent ind i Aalborg på, for det ser ud til at være et koncept, som aalborgenserne godt kunne vænne sig til.

Del artikel

Andre læser også