Ny sommermenu på Mumbai: Lancerer Tandoori Grill Platte til 89 kr.

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

I hjertet af Nordkraft ligger et lille smagsunivers, der med både råvarer og erfarne kokke hentet fra Indien, forkæler gæsterne med vaskeægte indiske madoplevelser.

Mumbai er kendt for sin autenticitet, både i forhold til omgivelserne i restauranten, og især på grund af den traditionelle madlavning, hvor blandt andet en ægte indisk tandoori-ovn sikrer saftig kylling og hjemmebagt naan-brød.

Hos Mumbai bliver hver enkelt ret tilpasset gæsten, så alle går derfra med en bedst mulige oplevelse.

”Jeg står altid klar til en snak med gæsterne, for at få afstemt forventninger og eventuelt tilpasset retterne.

Jeg er først glad, når mine gæster går tilfredse herfra,” fortæller den passionerede indehaver, Khan.

Indisk sommer for både kødelskere og vegetarer

Fra lørdag den 1. juni indfører Mumbai helt nye sommerretter.

En af nyhederne på Mumbai bliver en grillplatte med grillet kylling, sauce, grøntsager og selvfølgelig Mumbais populære naan-brød, der altså er et absolut must.

”Grill og sommer går hånd i hånd, så derfor skal vi selvfølgelig have en grillret på menuen, så aalborgenserne kan få smagen af indisk sommer.

Det er en varm og krydret ret, der selv på en regnvejrsdag kan sende smagsløgene helt til Indien,” fortæller Khan.

MigogAalborg fik lov til at prøvesmage til en snigpremiere på menuen, og vi var bestemt ikke skuffede.

Kyllingen er saftig, grøntsagerne er sprøde, naan-brødet er sprødt og blødt, og smagen er rigtig god.

Den overdådige grillplatte koster 89 kr., så man får virkelig noget for pengene.

”Veg of the day”

Det indiske køkken er et go-to for mange vegetarer, da der ofte er et væld af kødfrie og smagfulde retter.

Det er selvfølgelig også tilfældet på Mumbai, hvor du, udover de mange i forvejen vegetariske og veganske retter, kan få samtlige retter på kortet i en vegetarisk udgave.

Derudover har Mumbai indført konceptet ”veg of the day”, hvor man hver dag kan få en servering med husets friske grøntsager.

Det vil altså sige, at retten varierer fra dag til dag, og især fra årstid til årstid, da Khan kun vil bruge råvarerne, når de er allerbedst.

”Det er ikke mange steder i Aalborg, hvor du hver dag kan få en helt  ny ret.

Med veg of the day får du altså en ret med smagfulde friske grøntsager, og du kan i princippet komme ind hver dag og få retten – og hver gang få en ny og anderledes smagsoplevelse,” fortæller Khan.

”Veg og the day” kan fås både i restauranten til 99 kr. og som take away til 79 kr.

Nordkraft fejrer Karolinelunds fredagsfester

Nu når det handler om sommer på Mumbai, så kan vi ikke komme udenom Khans genistreg i form af Nordkraft Summer Lounge, placeret lige overfor hovedindgangen til Karolinelund.

Loungen var et kæmpe hit sidste år, hvor Khan og hans medarbejdere langede cocktails, øl og snacks i massevis over disken til humørfulde fredagsfestgæster.

Succesen skal selvfølgelig gentages i år, hvor Summer Loungen åbner op hver fredag fra den 29. juni til og med 31. august.

Her kan du varme op til Fredagsfesterne i Karolinelund i strandstole med kolde cocktails.

Du kan læse mere om Mumbai Café i Nordkraft her

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.