Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Glæd jer!: Musical-successen Jersey Boys kommer til Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Morten Rygaard
Foto: Morten Rygaard

Banker dit hjerte bare den mindste smule for musicals, ved du uden tvivl, hvad Jersey Boys er.

Musicalen er én af det 21. århundredes absolut største internationale musicalsucceser, og nu er den endelig kommet til Danmark.

MigogAalborg var inviteret til premieren på den længeventede forestilling i Tivolis Koncertsal, som en del af Aalborg Kongres & Kultur Centers pressetur.

Historien om 60’er bandet Frankie Valli & The Four Seasons kommer nemlig til AKKC den 13.-16. december 2023.

Og vi kan lige så godt sige det: I skal glæde jer!

Glæd jer!: Musical-successen Jersey Boys kommer til Aalborg

Ikoniske hits bliver lækkert serveret

Musicalen er smart opbygget således, at vi som publikum kommer igennem fire sæsoner (“the four seasons”) set fra hver af de fire bandmedlemmers perspektiv.

Først er det forår, og vi får fortalt historien om de fire Jersey-drenges spæde dage med kriminalitet og store drømme, fortalt af Johannes Nymark i rollen som Tommy Devito.

Johannes portræt af den selvfede, selvbestaltede “storebror” i gruppen sidder lige i skabet, og han gør, hvad han kan for at drage publikum ind i 60’ernes Jersey med mafia-bosser, forliste kærlighedsaffærer og drømme om storhed (som han siger: “Hvis du er fra mit kvarter, har du tre måder at komme ud på – du kan melde dig til hæren, du kan blive en del af mafiaen, eller du kan blive en stjerne.”)

En del tid bliver brugt på at sætte scenen for, hvilket type sted New Jersey og USA var tilbage i 60’erne, og hvordan bandmedlemmerne lærte hinanden at kende, og her formår musicalen ikke rigtig at holde vores opmærksomhed.

Spændingskurven er lav, og sceneshowet er afdæmpet.

Der skrues heldigvis op for ALT, så snart bandet rekrutterer deres fjerdemand Bob Guadio, spillet af den voldsomt charmerende Søren Torpegaard, og de officielt navngiver sig The Four Seasons.

Glæd jer!: Musical-successen Jersey Boys kommer til Aalborg
Foto: Morten Rygaard

I takt med at bandet bliver mere og mere succesfuldt, og de interne stridigheder bliver flere og flere, stiger musicalen mærkbart i niveau.

Vi får serveret bandets mest ikoniske hits på en super lækker måde – med dans, kostumer og sangstemmer i verdensklasse – og det er svært at holde sig til at svaje med kroppen, når man har lyst til at danse rundt med hele ensemblet.

Selvom det er tunge emner som stofmisbrug, utroskab og mafia-metoder, som musicalen afbilleder, holder musikken og de fire gutters venskab vores håb og humør højt.

Når der engang imellem er brug for et grin, leverer Jesper Paasch den ene one-liner efter den anden i rollen som den ofte frustrerede, men dybt sympatiske Nick Massi. Den dybe basstemme koblet sammen med det opgivende kropssprog er komisk, men samtidig formår Jesper også at gøre bandets “Ringo” mere magnetisk, end Beatles-medlemmet nogensinde var.

Stortalent i rollen som Frankie

I ethvert band er der én stjerne, der skinner lidt stærkere end de andre, og i The Four Seasons var det selvfølgelig Frankie Valli med den gudsbenådede falset.

På scenen med Jersey Boys hviler alles øjne også på Frankie aka stortalentet Mikkel Hoé Knudsen, fordi oh boy han kan synge!

Her er en stemme, der er værdig til at kalde sig Frankie Vallis danske arvtager. Man skulle ikke tro, at det var muligt at nå så høje toner, at glas nærmest splintres, men det formår Mikkel på ubesværet vis.

Ét af de absolutte højdepunkter i musicalen er dog et nummer, hvor falsetten pakkes væk, og Frankie stråler som solo-solist med et hornorkester til det episke nummer Can’t Take My Eyes Off You.

Glæd jer!: Musical-successen Jersey Boys kommer til Aalborg
Foto: Morten Rygaard

Havde vi været på West End eller Broadway, hvor publikum er mere parate til at give slip på hæmningerne end her i Danmark, var vi sprunget op fra sæderne og havde sunget og danset med – så catchy var det.

Mindst lige så fantastisk er det dog også, når kvartetten performede megahits Big Girls Don’t Cry, December ’63 og Sherry med matchende tøj og koreografier.

Her må vi ej glemme at rose de musikere, der faktisk spillede musikken live skjult bag scenen. De er de ubesungne helte i Jersey Boys.

Det er stilet, elegant og charmerende på en måde, hvor One Direction (undskyld referencen, men findes der nyere boybands?) ikke kan være med.

Vi havde en KÆMPE fest til Jersey Boys premieren, og vi glæder os til at se dem i Aalborg til december.

Læs mere om Jersey Boys og køb billetter til musicalen på AKKC’s hjemmeside.

Glæd jer!: Musical-successen Jersey Boys kommer til Aalborg

Del artikel

Andre læser også