Giv en hånd med på søndag: Aalborg holder Clean Up Day

Skrevet af: Simone Vestergaard
Sådan så Slotsparken ud forleden
Sådan så Slotsparken ud forleden

Søndag d. 3. juni afvikler United Nations Youth Association i samarbejde med Greenpeace Aalborg et event, der har til formål at gøre Aalborg fri for skrald.

Der bliver fjernet al ikke nedbrydeligt affald i Aalborgs gader og grønne områder, og alle er velkommen til at deltage. Det starter i International House Northern Denmark kl 13.

UNYA står for at udbrede værdier fra FNs 17 verdensmål, og Greenpeace er en miljøorganisation der arbejder imod klimaforandringerne.

Det primære fokus med initiativet er at gøre folk opmærksomme på, hvor meget skrald der ligger rundt omkring i Aalborg, samt hvad man selv kan gøre for at få et renere Aalborg og en sundere natur.Ida Amalie Rahbek Lund, meddarrangør og frivillig hos UNYA Aalborg vil gerne være med til, at skabe opmærksomhed omkring emnet og præge folks holdning til deres eget skrald.

”Jeg var ude at gå i vestbyen en dag og så, hvor meget plastik der flyder overalt. Jeg blev trist over at se, at folk ikke kan rydde op efter sig selv. At de er ligeglade med naturen.

Jeg har et håb om, at hvis vi er en gruppe unge mennesker der viser engagement, så må det give en eller anden form for afkast. Skrald avler skrald, og hvis der er rent, så håber jeg at folk tænker en ekstra gang, før de smider noget.” fortæller Ida Amalie til MigogAalborg.

Pas også på dyrene

”Når eksempelvis et cigaretskod bliver nedbrudt, så kommer der skadelige kemikalier ud i naturen – ellers kommer der en fugl og spiser det. Fugle ved ikke bedre, og de ved ikke om det er mad eller skrald de har fat i, de bliver bare forgiftet.

Jeg er ligeglad med, om folk vil ryge og forgifte sig selv, men jeg synes det er så trist når det går ud over vores natur, og dyrene der desværre bliver ramt af disse meget skadelige kemikalier.

En anden ting er, at mange desværre tænker, at hvis de smider det i kloakristene, så skader det ikke, fordi man ikke kan se det i gadebilletdet. Hvis man har lidt fornuft, så ved man godt, at det skader mindst ligeså meget.

Hvis det kommer i vandvejene, så ender det ude i naturen alligevel. Det skader fiskene og livet i havet. Det samme gælder plastik og andet skrald,” forklarer Ida Amalie.

Se det store perspektiv

Det er rigtig svært som enkeltperson at se, hvordan man kan gøre en forskel. Sagen er bare den, at hvis vi alle tænker sådan, så sker der slet ikke noget.

”Vi håber på, at dem der kommer d. 3. juni får gode værktøjer til hvordan de kan mindske deres forbrug. I det store hele betyder de små ændringer meget.

Hvis man aktivt tager stilling og ændrer små ting, og dernæst formidler det videre, så løber kæden pludseligt hurtigt. Hvis først man kan inspirere andre, så har man allerede gjort en stor forskel i det store perspektiv.

Vi skal jo huske, at alt vi gør, rammer os selv i sidste ende,” fortæller Ida Amalie, til MigogAalborg.

Aalborg Kommune deler samme tanker som Ida Amalie, og opfordrer folk til at ændre indstilling:

Det ser ikke altid sådan ud, men du bor et af de grønneste steder i verden. Et sted, hvor vi er blandt de bedste til at være bæredygtige. 

Vi taler ikke bare om grøn omstilling, men om grøn indstilling. Om at få en bæredygtighed ind i bevidstheden og ind i hverdagen. Til glæde for os, for dem, for nu og for fremtiden.

Hvis man gerne selv vil gøre en forskel og ændre på nogle vaner, så har MigogAalborg samlet nogle små råd til, hvad man kan ændre på:

Køb ikke sugerør og andet engangsservice.

Tag din egen plastikflaske med (BPA free).

Drop de farverige karklude. De indeholder 20 procent mikroplast. Køb i stedet bomuldskarklude.

Tjek varedeklarationen. Der må ikke være tilsat polyætylen (PE) eller PMMA og PET.

Brug muleposer eller andre indkøbsnet når der handles ind.

Skal man købe plastik, så køb genanvendelig plast.

Køb vatpinde lavet af træ i stedet for plastik.

Skaf App’en Beat the microbead. Den viser om produkterne indeholder mikroplast.

Brug mærkerne Svanen eller Blomsten, som ikke indeholder mikroplast.

Efter et par timer i Aalborgs gader vil der, som en tak, være kaffe og kage til de frivillige der har samlet skrald.

Hvis man er blevet nysgerrig, så har UNYA flere kommende arrangementer.

Alle kan stille op: Hvem er Aalborgs bedste karaoke-sanger?

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste gør det. Enten i badet, foran spejlet med hårbørsten eller når der kommer lidt alkohol i blodet…

… Her er der selvfølgelig tale om at skråle med på de største sange og leve sig ind i livet som popstjerne.

Karaoke er en evig kilde til sjov og spas, og her i weekenden kan du både få den ultimative håneret og vinde fede præmier, når Aalborgs bedste karaoke-sanger skal findes.

Aalborgs første mesterskab i karaoke

Café Frederiksberg inviterer nemlig til Aalborg Mesterskab i karaoke på fredag 29. september fra klokken 21.

“Drømmer du om at få luftet din sangstemme, give den fuld gas ved mikrofonen og fyre den max af til publikum, så tilmeld dig som karaokesanger når Café Frederiksberg afholder Aalborgs første Aalborg Mesterskab i Karaoke fredag d. 28. september.

‘Hvis du tør – så kom med mig, vi skal slingre ned af Vestergade, aldrig sige aldrig, se Venedig og dø, inden vi styrter ned på en øde ø, hvor vi skråler Born ind the USA og Livin’ on a Prayer, inden vi ender i Folsom Prison og savner Someone Like You,” skriver Café Frederiksberg på Facebook.

Gratis entré og masser af præmier

Hvis du ønsker at deltage, vælger du selv din helt egen sang. Nummeret skal blot være tilgængeligt på YouTube. Det er gratis at deltage og tilmelding kan ske til nfo@onlinenord.dk.

“Vinderen af ”Aalborg Mesterskab i Karaoke 2018” bliver fundet ved publikums afstemning og et dommerpanel.

Det bliver den vildeste hitaften, og uanset om du vil synge eller heppe, så gå ikke glip af denne festlige begivenhed,” skriver Café Frederiksberg på Facebook.

Udover æren, kan vinderen se frem til en pokal, en studieindspilning og en gæsteoptræden med en af Nordjyllands bedste sangere, Claus Hassing forsanger i Bryan Adams Tribute.

Du kan finde mere info om begivenheden her.

Shopping Night i Friis: Kom til gratis gin-smagning

Skrevet af: Michael Qureshi

Det startede allerede i torsdags i sidste uge.

Grand Opening af det nye Friis med mange dages shop-amok tilbud og flere forskellige events.

Men det slutter slet ikke her. For i morgen onsdag d. 26 september holder Friis Shopping Night, hvor der igen er tilbud og masser aktiviteter på programmet.

Smag på gin med MigogAalborg og gins.dk

MigogAalborg har eksempelvis en stand i samarbejde med gins.dk, hvor alle mellem 19-21 kan komme forbi til en gratis prøvesmagning af gin i topklasse.

Få smagsprøver på den perfekte G&T og bliv klogere på, hvordan du vælger gin. Der vil også være gode tilbud. Det foregår på 1. sal i Friis Shoppingcenter.

“Vi glæder os til at fortsætte åbningsfesten af det nye Friis med masser af forkælelse og tilbud i butikkerne.

Det har været en helt fantastisk uge for alle os her i Friis både med åbningen af Magasin og Grand Opening af Friis som har budt velkommen til mange nye lækre butikker og spisesteder. Vi håber at se rigtig mange i løbet af onsdagen,” siger Gitte Stokbro, center marketing manager til MigogAalborg.

Magasin holder også længe åbent med knaldtilbud

Magasin holder også længe åbent i forlængelse af Shopping Night, og der er rigtig meget at spare, hvis man kigger derind.

Magasin kører SUPER BAZAAR med -25% på tusindvis af mærkevarer (inkl. 25% på stort set alt bolig) og 20% på stort set alt beauty. Det kræver dog, at man kan fremvise deres Goodie Card.

PROGRAMMET FOR SHOPPING NIGHT

Kl. 17: Goodiebags til 100 heldige kunder
Uddeles på 1. sal på pladsen foran Tiger of Sweden

Kl. 17-22: Sprøde toner fra DJ Ida Marie og Mathias Høgh

Kl. 19-21: Gin-smagning med gins.dk
MigogAalborg og gins.dk byder på gratis prøvesmagnig af lækre varianter af gin. Få smagsprøver på den perfekte G&T og bliv klogere på, hvordan du vælger gin.

Der vil også være gode tilbud.

Det foregår på 1. sal

Kl. 20: Styling-event
Stylist Bibi Lykke fortæller om efterårets vigtigste tendenser og kommer med gode fif til, hvordan du selv skaber det perfekte efterårslook.

Det foregår i stuen

Der vil blive serveret lidt lækkerier og bobler i løbet af aftenen.

Du kan se alle de tilbud, der kører i løbet af onsdagen her

Landet rundt med nyt show: Christian Fuhlendorff er snart i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Christian Fuhlendorff har som den første komiker i Danmark sat sig for at lave intet mindre end to landsdækkende stand-up turnéer på ét år.

Første del, Går over i Historien, blev mødt med flotte anmeldelser og høje grin i hele landet.

Idéen til de to shows opstod, da Christian Fuhlendorff skulle svare på sin 7-årige datter Mikalas spørgsmål om alt lige fra universets opståen, livet og ikke mindst menneskets historie.

Nu er Christian Fuhlendorff klar med anden del af showet, hvor han igen lægger vejen forbi Aalborg – den 12. og 13. oktober i Aalborg Kongres & Kultur Center.

MigogAalborg har taget snak med komikeren bag om alt lige fra ordblindhed, forholdet til Aalborg og ikke mindst (den mulige) fremtid i en autocamper …

Showet hedder jo ”Går over i Historien 2”, så det store spørgsmål er: Kan man tage ind og se andet show uden at have set det første?

 ”De to shows hænger ikke som sådan sammen. Grunden til, at jeg delte det op i to shows var egentlig fordi, at jeg havde materiale nok til to shows.

Der er så meget jeg gerne vil sige, og så gav det mening at dele det op i to shows med forskellige udgangspunkter. Første show var meget kronologisk, hvor jeg startede ved Big Bang og sluttede ved opfindelsen af landbruget.

I Går over i Historien 2 sætter jeg mere spørgsmålstegn ved, hvad der egentlig er historie – og at det hele er en stor løgn! Der vil også være flere afstikkere til nutidens samfund.

Hvis man kan lide det jeg plejer at lave, minder det her show nok mere om det. Det er klassiske provokerende tilgange til alt – selvfølgelig blandet med lidt syre. For fans er 2’eren nok endnu mere interessant end 1’eren.”

Aalborg og Amager

Det bliver fredag d. 12 oktober og lørdag d. 13 oktober i AKKC, at nordjyderne kan opleve dit show kommer du til Aalborg. Hvad er dit forhold til Aalborg?

”Jeg har altid følt mig godt hjemme i Aalborg. Det hænger måske sammen med, at jeg selv er fra Amager …

Menneskene er nok lidt de samme, så jeg glæder mig altid til at komme til Aalborg. Jeg tænker ikke mig selv som københavner, og jeg synes faktisk ofte, at mit materiale passer meget bedre udenfor København. Så jo længere væk fra København, jo bedre!

Det hænger nok også sammen med, at jeg aldrig joker med sådan nogle rigtige københavner-problemer som eksempelvis metroen! Jeg snakker altid om emner, som de fleste danskere kan relatere til.”

 Du har aldrig lagt skjul på, at du er ordblind. Hvordan researcher man så til et show om historien?

”Hvis man er god til at læse, så tror man ofte ikke, at man kan finde viden andre steder. Men det er overalt. Jeg har set dokumentarer, hørt podcast og ikke mindst holdt møder med historikere og forskere.

Det er nok der, jeg har fået mest indsigt – ved at snakke med folk, finder man ud af, hvad der er interessant, hvad der er sandt og ikke mindst hvad der er bullshit.

Jeg har generelt holdt mig meget til historiske emner, som de fleste ved noget om. Jeg går ikke ned i detaljerne – så må man selv læse sig til det, eller se en dokumentar.”

Kommer der en 3’er

Vores historie er vel en ret uudtømmelig kilde, som ikke blot er overstået på to shows. Kommer der så også en 3’er?

”Det kunne der godt, for jeg når faktisk kun til Romerriget. Men efter denne her turne, skal jeg lige have en pause fra historien. Jeg har lavet to shows på et år, og 2’eren lavede jeg faktisk kun på fire måneder …

Det kan måske godt ses nogle steder, men det bliver bedre og bedre. Når jeg kommer til Aalborg, er det røvskarpt!”

Går det her show, så over i historien?

 ”Man bliver hvert fald klogere på, hvordan jeg ser på det hele.

Jeg har med vilje forsøgt at lave et show, der kan dele vandene. Anmelderne har også været rørende uenige, så det er nok lykkes meget godt. Der er nogle, der skal blive provokeret  – og hvis det lykkes, går det vel lidt over i historien.”

Hvad bliver det næste vi ser fra Christian Fuhlendorff?

”Mit næste projekt kunne meget vel være, at jeg vil kigge lidt på genren stand-up. Jeg synes ikke rigtig vi har rykket os i de seneste år, så jeg kunne godt tænke mig at finde en ny måde at gøre det på.

Jeg elsker at optræde, men det er knap så sjovt at sidde på et hotelværelse aften efter aften … Men hvad det bliver, ved jeg ikke. Jeg skal nok finde på noget. Måske noget i en autocamper?”