Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Giv din aalborgensiske virksomhed en bedre placering på Google med linkbuilding

Af Annoncør

Hvis du ejer din egen virksomhed i Aalborg, eller et hvilket som helst andet sted i Danmark, har du formentlig allerede hørt om online markedsføring. I dag er det næsten umuligt at promovere din virksomhed uden også at gøre brug af online markedsføring.

Online markedsføring er dog et bredt koncept, der dækker over flere forskellige discipliner. Én af disse discipliner er SEO, der har til formål at give dig en høj placering på Google. For at du kan få det, er det vigtigt, at du har en en naturlig linkprofil. Det får du ved at anvende linkbuilding – på den rigtige måde.

Hvad er linkbuilding?

Som navnet også afslører, handler linkbuilding om links. Med andre ord er linkbuilding altså enhver handling, som du eller en samarbejdspartner aktivt foretager sig med henblik på at få et link til din hjemmeside. Derfor kan du opdele linkbuilding i tre forskellige kategorier:

  • Ekstern linkbuilding
  • Intern linkbuilding
  • Udgående linkbuilding

Ekstern linkbuilding

Eksterne links handler om at få andre hjemmesider til at linke til din hjemmeside. Her er det vigtigt, at de eksterne hjemmesider er relevante for dig. Hvis du sælger hestefoder, er en hjemmeside, der sælger sadler til heste relevant. Det er en hjemmeside, hvor du kan booke strippere tværtimod ikke.

Intern linkbuilding

Intern linkbuilding handler om at linke til andre undersider på din hjemmeside. Her er det vigtigt, at links giver mening for brugeren. Hvis du eksempelvis sælger hårprodukter, og du skriver et blogindlæg om hårpleje, er det relevant at linke til produkter, som du vil anbefale.

Udgående linkbuilding

Udgående linkbuilding handler om, at du linker fra din egen hjemmeside til andre hjemmesider. Igen er det vigtigt, at de eksterne hjemmesider er relevante for dine brugere. Hvis du eksempelvis sælger hårprodukter, der er certificeret, kan du linke til en hjemmeside, der fortæller mere om certificeringer.

Sådan fungerer linkbuilding

Der findes flere forskellige måder, hvorpå du kan få et link til din hjemmeside. Du kan bede en samarbejdspartner om at linke til dig. Du kan lave dine egne links til din hjemmeside. Eller du kan alliere dig med et SEO-bureau, der skaffer links til din hjemmeside. Det kan eksempelvis være Linkbyggerne.dk.

Nogle mennesker tror, at det er forbudt jf. Googles retningslinjer at købe links. Det er det sådan set ikke. Det skal blot udføres korrekt.