Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Som i de go’e gamle dage: Giraffen er genfødt som moderne bodega

Af Nathalia Hentze Nielsen

Det er efterhånden blevet en selvopfyldende profeti, at Jomfru Ane Gade kun er for de helt unge.

Os oldinge på svimlende 32 år aner ikke vores levende råd, når vi engang imellem vover os derned, og vi ender på “floor” med musik, der bestemt ikke er så godt som i de gode gamle dage … (skriver vi med et glimt i øjet)

Heldigvis er der nogen, der gerne vil imødekomme det ældre publikum og gøre Gaden til et sted, hvor alle kan komme.

Den person er Daniel Lehman, som overtog Giraffen for et halvt år siden, og som har forvandlet baren til en moderne og hyggelig bodega.

“Jeg vil gerne fastholde de traditionelle værtshusdyder, men give det et moderne islæt,” forklarer Daniel, der også ejer natklubben Rocken.

Som i de go'e gamle dage: Giraffen er genfødt som moderne bodega

De go’ gamle klassikere

En af de største ændringer, Daniel har lavet, var den store ombygning, som gik i gang i januar, og hvis det er lang tid siden, du har været på Giraffen, vil du utvivlsomt blive positivt overrasket.

Indretningen har fået et ordentligt nøk op med nyt gulv, giraf-plettet tapet, flotte træmøbler og nogle meget iøjnefaldende pop-art motiver på væggene.

Malerierne er lavet af den lokale kunster Severin Stokholm og forestiller faktisk Giraffens personale – på abstrakt vis selvfølgelig.

“Det har været super fedt at bruge lokale kræfter til at binde det hele sammen i baren,” siger Daniel og tilføjer:

“En anden lokal kunstner, Rolf Reinholdt, har malet Jägermeister graffitien nede bagerst i baren. Alt er malet i frihånd, så det er ret vildt.”

Som i de go'e gamle dage: Giraffen er genfødt som moderne bodega
Som i de go'e gamle dage: Giraffen er genfødt som moderne bodega

Interiøret er ikke det eneste, der har fået en overhaling. Til manges store glæde har drinkskortet og playlisten fået plads til publikumsfavoritter.

“Da jeg overtog Giraffen var konceptet blevet meget ungt, men jeg vil gerne appellere til en bredere målgruppe i Gaden, så vi har også plads til folk over 25.

Derfor er jeg gået tilbage til et udvalg af drinks, som folk kan huske fra dengang, de startede med at gå i byen,” fortæller forpagteren og fremhæver de go’ gamle Brandbiler, Isbjørne, Champagnebrus og selvfølgelig masser af øl.

“Men vi beholder altså Gin Hass. Den elsker folk”, griner han.

Som i de go'e gamle dage: Giraffen er genfødt som moderne bodega

Fernet-banko og bordfodboldturneringer

Ligesom drinksene er nogle, man husker fra den tidlige ungdom, er musikken primært pop fra 80’erne og op til nu.

Der er de store hits fra Abba, Queen, David Bowie og Michael Jackson – “alle de gode bangers fra dengang,” som Daniel siger – men også masser af Tobias Rahim, Blaest og de store danske navne.

“Da jeg overtog, havde de kørt floor-musik fra en kant af, og vi skulle lige vænne gæsterne til en anden type musik. Det er meget mere alsidigt nu,” slår han fast.

Men det hele skal ikke gå op i musik og drinks; det har også været vigtigt for Giraffens nye team at trække gæster ned i de tidlige aftentimer til hygge, og det formår de bl.a. med Fernet Banko og bordfodboldsturneringer.

Kort fortalt er Fernet-banko et samarbejde med Fernet-Branca og Carlsberg, hvor du spiller banko om præmier fra de to alkoholproducenter. Det foregår hver eneste onsdag fra kl. 20.00.

Hver torsdag er der bordfodboldturnering, også kl. 20.00, med fede præmier fra Jägermeister.

Der er dermed mange gode grunde til at smutte ned til Giraffen med vennerne, uanset hvilken alder du har.

Du kan følge med i alle Giraffens aktiviteter på deres Facebook-side.

Del artikel

Andre læser også