ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Eksklusiv ginsmagning på First Hotel: Smag på det allerbedste

Af Stine Kjølby Christensen
Arkivfoto, forskellige slags gin
Arkivfoto, forskellige slags gin

Rundt omkring i de europæiske storbyer er de bedste hoteller samtidig også blandt de hotteste på restaurant- og barfronten.

I Danmark har vi endnu ikke vænnet os helt til at tage ud på hoteller for at spise godt eller få nogle gode oplevelser.

Men hos First Hotel i Aalborg sætter man en ære i at være en del af lokalmiljøet, og ikke kun engagere turister i bylivet – men også aalborgenserne.

Derfor er First også ofte vært ved flere forskellige events, der i den grad beviser, at hotellet kan meget mere og andet end blot at bruges til overnatning – og med en inspirerende lokation tæt ved Limfjorden, og med Musikkens Hus og Utzon som nærmeste nabo må man sige, at hotellet også er fysisk forankret i midtbyen.

Eksklusiv ginsmagning på First Hotel: Smag på det allerbedste
First Hotel Aalborg har en lækker udsigt til Limfjorden

Storslået ginaften

Torsdag d. 30/8 kl. 19-22 åbner First endnu engang dørene til en storslået aften – denne gang med en eksklusiv gin-smagning udført af de lokale Aalborg-drenge bag Gins.dk samt MigogAalborg.

“Vi vil gerne vise aalborgenserne, at First ikke “bare” er en hotelkæde i Aalborg, men også et sted, der kan bruges af byen.

Gin er på mange måder det nye sort og henvender sig til mange forskellige aldersgrupper og en bred del af befolkningen.

Ved at indgå et samarbejde med andre lokale virksomheder har vi virkelig mulighed for at skabe nogle helt ideelle rammer for arrangementet,” forklarer Natasja Madsen, der er ny hotelchef for First i Aalborg.

Eksklusiv ginsmagning på First Hotel: Smag på det allerbedste

For kun 299 kr. byder aftenen på smagning af intet mindre end syv forskellige gins, lækre snacks i form af charcuterie og lækkert brød fra lokale leverandører samt et smageglas fra Riedel, der også må tages med hjem som minde – og selvfølgelig bruges igen og igen, hvis man efter aftenen fuldstændigt har tabt sit hjerte til ginen.

Gin er det nye sort

De sidste årtier har gin været gennem en så banebrydende renæssance, at man ikke længere kan vide sig sikker på, om man faktisk er gin&tonic-typen.

Engang var gin en spiritus destilleret med enebær; kvaliteten af både gin og tonic kunne selvfølgelig svinge, men i bund og grund var ingredienslisten den samme. I dag er en helt anden snak.

“Mange forbinder stadig gin med smagen af gran, men i dag kan der tilføjes så mange forskellige smagsgivere, at den altdominerende smag af enebær ikke længere er en selvfølge,” fortæller Jeppe Bech, der er én af indehaverne bag Gins.

Eksklusiv ginsmagning på First Hotel: Smag på det allerbedste

“Til smagningen har vi udvalgt syv forskellige gins, som burde kunne udfordre hvilke som helst smagsløg.

Tanken er, at vi gerne vil starte oplevelsen på en nulpunkt – og lade folk smage ginen i sin reneste form. Herefter tilføjer vi tonic samt forskellige former for garniture, der komplimenterer, modspiller eller forstærker de forskellige smage.

På den måde kan folk selv opleve, hvordan en cocktail, på base af den samme spiritus, kan smage vidt forskelligt.”

Gæsterne til smagningen kan se frem til at klatre i næsten alle grene af gin-kategorien, hvor alt fra de klassiske, søde, frugtlige til svensk/dansk på bedste og lækreste vis vil blive præsenteret.

Du kan købe din billet her.

Som medlem af ClubAalborg får du billetten til en eksklusiv pris på 259 kr. Tilmeld dig her.

Her er Jeppes oversigt over aftenens gins:

  • Boigin: En god, traditionel gin, som vi starter med, så folk har en udgangspunkt – samt for en forståelse for, at en god ikke behøver koste en bondegård.
  • Harahorn: Fantastisk norsk gin, destilleret på norske bær og i meget små batches (400L) for at sikre maksimal kontrol.
  • Le Gin Calvados: Fransk gin, lækker æblecider, som består af over 30 forskellige æblesorter. En personlig favorit.
  • Herbie Gin Pink: For at få lidt lokalt gin ind også samtidig med, at den er sød – en sikker vinder hos pigerne
  • Mosgaard OAK: Dansk, økologisk, fadlageret gin
  • Stockholm Navy: Rigtige mænd skal smage en Navy strength gin – så vi tager selvfølgelig også sådan én med.

Læs mere og tilmeld dig her.

Del artikel