Gigantisk gevinst for Aalborg: Sådan fik Musikkens Hus Obama til byen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tirsdag morgen kunne vi fortælle den vilde nyhed om, at den tidligere amerikanske præsident Barack Obama kommer forbi Aalborg den 28. september for at deltage i en helt særlig Q&A-session for i alt 1300 publikummer i Musikkens Hus.

I Musikkens Hus har man forståeligt nok svært ved at få armene ned over, at det er lykkes at få en af nyere tids mest populære personer i hele verden til Aalborg.

“Personligt er Obama én af mine største helte, og han er helt i toppen over ledere, som jeg gerne vil have en samtale med,” fortæller Lasse Rich Henningsen fra Musikkens Hus, der i næste måned får fornøjelsen af at interviewe den karismatiske ekspræsident.

Kulminationen på tre års hårdt arbejde

Offentliggørelsen af Obama til Aalborg er kulminationen på tre års hårdt og intensivt arbejde.

“Jeg var allerede i kontakt med Obamas folk, mens hans var præsident, for han har været en stor inspiration for mig længe.

I april 2017 var jeg i USA for at mødes med Obamas stab, men det var faktisk først den 4. juli i år – på selveste Independence Day – at jeg fik den endelige bekræftelse.

Han er ikke en mand man bare lige booker, så det er lykkes på grund af kombinationen af et stort netværk i både USA og Skandinavien, den helt rigtige historie og så ekstremt hårdt arbejde.

Det var faktisk kun en lille håndfuld mennesker, der vidste noget om, hvad vi havde gang i – og min sommerferie blev pludselig forkortet fra fire uger til fire dage, da forhandlingerne kulminerede her i løbet at sommeren,” fortæller Lasse Rich Henningsen.

Musikkens Hus Aalborg
Lasse Rich Henningsen har været direktør for Musikkens Hus siden 2012
Foto: Musikkens Hus

En dyr herre på besøg

Det er den erhvervsdrivende fond Musikkens Hus, der står bag arrangementet, og de betaler også for alle udgifter i forbindelse med besøget.

Musikkens Hus er kontraktligt forpligtet til at ikke at udtale sig om honoraret, men ifølge altinget.dk kostede det lige i omegnen af 2,7 millioner kroner at få Barack Obama til Kolding tilbage i 2018.

En billet til arrangementet her i Aalborg koster mellem 3500 og 8500 kroner, og i første omgang bliver billetterne tilbudt til sponsorer og dernæst erhvervskredse.

Så kender du nogen i sponsorkredsen, eller har du et bredt netværk i erhvervslivet, så har du muligheden for at tilbringe en stund i selskab med Obama.

Det kan gæsterne se frem til

Q&A-sessionen har fået titlen ”A Conversation with President Barack Obama”, og hovedfokus bliver på entreprenørskab og ledelse.

“Lederskab er mere vigtigt end nogensinde, og en ny undersøgelse har faktisk vist, at den væsentligste årsag til opsigelse er dårlig ledelse.

Jeg er sikker på, at Obama kan gøre os alle sammen klogere – både de nuværende ledere rundt omkring i Danmark, men også fremtidens ledere.”

Foruden erhvervsledere og sponsorer, bliver der nemlig også plads til cirka 200 studerende fra Aalborg Universitet, der kommer med helt gratis.

“Obama har også et stort fokus på unge ledere, og derfor er vi glade for, at vi i samarbejde med Aalborg Universitet kan tilbyde fremtidens ledere en helt unik mulighed.

Derudover kan han forhåbentlig også inspirere de unge i hans grundlæggende tilgang til livet. Det lå jo ikke lige i kortene, at han skal skulle være præsident, men han indgyder håb og drømme i hans tilgang til livet,” siger Lasse.

PR-foto

Ikke blot en sludder for en sladder

Lasse Rich Henningsen blev i 2018 kåret som Årets Leder i Danmark af Ledernes Hovedorganisation, og han går ydmygt til opgaven med at interviewe Barack Obama.

“Jeg er allerede i gang med at forberede mig, men jeg er egentlig ret afslappet. Jeg kan med sindsro meddele, at han virker som et utroligt venligt og ordentligt menneske, og jeg glæder mig helt vildt.

Men jeg vil godt love, at det ikke blot bliver en sludder for en sladder. Jeg har tænkt mig at blive klogere undervejs, og det håber jeg også, at gæsterne bliver.

Vores snak skal have relevans i dansk kontekst, for det at være leder i Skandinavien er noget andet, end at være leder i USA – men jeg tror vi kan få en spændende diskussion, for hans værdier som ordentlighed, respekt, fred og diplomati er jo også noget, der vækker genklang i de skandinaviske værdier.”

Flere besøg i vente i fremtiden?

Lasse Rich Henningsen kan allerede mærke en kæmpe efterspørgsel på arrangementet, og han tør godt love, at Musikkens Hus har ambitioner om endnu flere spændende besøg i fremtiden.

“Vi gør det gerne igen, hvis der er opbakning til det.

Vi har sat barren højt med det her besøg, og det bliver måske lidt svært at overgå. Men man skal jo starte ordentligt,” fortæller Lasse med et smil.

Barack Obama besøger Koncertsalen i Musikkens Hus lørdag den 28. september kl. 16.30 over for inviterede publikummer.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00