ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gigantisk gevinst for Aalborg: Sådan fik Musikkens Hus Obama til byen

Af Emil Kjær Jørgensen

Tirsdag morgen kunne vi fortælle den vilde nyhed om, at den tidligere amerikanske præsident Barack Obama kommer forbi Aalborg den 28. september for at deltage i en helt særlig Q&A-session for i alt 1300 publikummer i Musikkens Hus.

I Musikkens Hus har man forståeligt nok svært ved at få armene ned over, at det er lykkes at få en af nyere tids mest populære personer i hele verden til Aalborg.

“Personligt er Obama én af mine største helte, og han er helt i toppen over ledere, som jeg gerne vil have en samtale med,” fortæller Lasse Rich Henningsen fra Musikkens Hus, der i næste måned får fornøjelsen af at interviewe den karismatiske ekspræsident.

Kulminationen på tre års hårdt arbejde

Offentliggørelsen af Obama til Aalborg er kulminationen på tre års hårdt og intensivt arbejde.

“Jeg var allerede i kontakt med Obamas folk, mens hans var præsident, for han har været en stor inspiration for mig længe.

I april 2017 var jeg i USA for at mødes med Obamas stab, men det var faktisk først den 4. juli i år – på selveste Independence Day – at jeg fik den endelige bekræftelse.

Han er ikke en mand man bare lige booker, så det er lykkes på grund af kombinationen af et stort netværk i både USA og Skandinavien, den helt rigtige historie og så ekstremt hårdt arbejde.

Det var faktisk kun en lille håndfuld mennesker, der vidste noget om, hvad vi havde gang i – og min sommerferie blev pludselig forkortet fra fire uger til fire dage, da forhandlingerne kulminerede her i løbet at sommeren,” fortæller Lasse Rich Henningsen.

Musikkens Hus Aalborg
Lasse Rich Henningsen har været direktør for Musikkens Hus siden 2012
Foto: Musikkens Hus

En dyr herre på besøg

Det er den erhvervsdrivende fond Musikkens Hus, der står bag arrangementet, og de betaler også for alle udgifter i forbindelse med besøget.

Musikkens Hus er kontraktligt forpligtet til at ikke at udtale sig om honoraret, men ifølge altinget.dk kostede det lige i omegnen af 2,7 millioner kroner at få Barack Obama til Kolding tilbage i 2018.

En billet til arrangementet her i Aalborg koster mellem 3500 og 8500 kroner, og i første omgang bliver billetterne tilbudt til sponsorer og dernæst erhvervskredse.

Så kender du nogen i sponsorkredsen, eller har du et bredt netværk i erhvervslivet, så har du muligheden for at tilbringe en stund i selskab med Obama.

Det kan gæsterne se frem til

Q&A-sessionen har fået titlen ”A Conversation with President Barack Obama”, og hovedfokus bliver på entreprenørskab og ledelse.

“Lederskab er mere vigtigt end nogensinde, og en ny undersøgelse har faktisk vist, at den væsentligste årsag til opsigelse er dårlig ledelse.

Jeg er sikker på, at Obama kan gøre os alle sammen klogere – både de nuværende ledere rundt omkring i Danmark, men også fremtidens ledere.”

Foruden erhvervsledere og sponsorer, bliver der nemlig også plads til cirka 200 studerende fra Aalborg Universitet, der kommer med helt gratis.

“Obama har også et stort fokus på unge ledere, og derfor er vi glade for, at vi i samarbejde med Aalborg Universitet kan tilbyde fremtidens ledere en helt unik mulighed.

Derudover kan han forhåbentlig også inspirere de unge i hans grundlæggende tilgang til livet. Det lå jo ikke lige i kortene, at han skal skulle være præsident, men han indgyder håb og drømme i hans tilgang til livet,” siger Lasse.

Gigantisk gevinst for Aalborg: Sådan fik Musikkens Hus Obama til byen
PR-foto

Ikke blot en sludder for en sladder

Lasse Rich Henningsen blev i 2018 kåret som Årets Leder i Danmark af Ledernes Hovedorganisation, og han går ydmygt til opgaven med at interviewe Barack Obama.

“Jeg er allerede i gang med at forberede mig, men jeg er egentlig ret afslappet. Jeg kan med sindsro meddele, at han virker som et utroligt venligt og ordentligt menneske, og jeg glæder mig helt vildt.

Men jeg vil godt love, at det ikke blot bliver en sludder for en sladder. Jeg har tænkt mig at blive klogere undervejs, og det håber jeg også, at gæsterne bliver.

Vores snak skal have relevans i dansk kontekst, for det at være leder i Skandinavien er noget andet, end at være leder i USA – men jeg tror vi kan få en spændende diskussion, for hans værdier som ordentlighed, respekt, fred og diplomati er jo også noget, der vækker genklang i de skandinaviske værdier.”

Flere besøg i vente i fremtiden?

Lasse Rich Henningsen kan allerede mærke en kæmpe efterspørgsel på arrangementet, og han tør godt love, at Musikkens Hus har ambitioner om endnu flere spændende besøg i fremtiden.

“Vi gør det gerne igen, hvis der er opbakning til det.

Vi har sat barren højt med det her besøg, og det bliver måske lidt svært at overgå. Men man skal jo starte ordentligt,” fortæller Lasse med et smil.

Barack Obama besøger Koncertsalen i Musikkens Hus lørdag den 28. september kl. 16.30 over for inviterede publikummer.

Del artikel

Andre læser også