Giga-burgere i Aalborg: Holy Cow har et af byens vildeste menukort

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Mens midtbyen næsten er ved at flyde over med takeaways og restauranter, der har besluttet sig for at specialisere sig inden for burgerkunsten, er mulighederne langt mere begrænsede, hvis man bare bevæger sig et lille stykke væk fra centrum.

Alligevel ligger der også i City Syd en lille perle, der i den grad er værd at blive mindet om – og som måske er blevet glemt lidt, netop på grund af midtbyens mange muligheder.

I en by, hvor den ene burgerjoint efter den anden er sprunget ud inden for det seneste års tid, ville det næsten være en fornærmelse at kalde Holy Cow for “ny i klassen” – på trods af, at restauranten kun har eksisteret i halvandet år.

Tilbage i november 2016 lagde Gastromand første gang vejen forbi den dengang nyåbnede Holy Cow i Shoppen, og allerede da var begejstringen stor og blev beskrevet som ”greasy-heaven” og ”voldsomt – men godt”.

Et fast koncept med fleksibelt menukort

Dette har dog ikke fået Holy Cow til at hvile på laurbærrene.

Restaurantkonceptet er stadig det samme, men der er blevet justeret og tilpasset.

Nogle enkelte burgere er blevet skiftet ud med andre smagssammensætninger – men det er langt hen af vejen de samme smage og varianter, du finder på kortet den dag i dag.

“Vi har siden begyndelsen været meget klare på, hvad Holy Cow er – og hvordan Holy Cow skal være, men selvfølgelig har vi ændret nogle ting løbende for at kunne imødekomme vores egne og andres forventninger” fortæller Kristina Vad, som har været restaurantchef siden kort efter åbningen.

Personligt præg på både mad og service

Holy Cow har biografen som sin nærmeste nabo, og derfor er stedet oplagt at besøge, inden du slår dig ned i de røde sæder – men Holy Cow er og kan også meget mere end at være en tilfældig ventestation mellem dine stoppesteder.

Burgerne er enorme, kokkereret og lavet helt fra bunden – lige fra den hjemmebagte burgerbolle, til den hjemmelavede mayo og de hjemmesyltede agurker – for ikke at glemme de fire varianter af sprøde hjemmelavede fritter, som er to die for.

“Kvalitet er en mærkesag for os, og derfor vil vi gerne kunne levere over hele linjen. Den nemmeste måde at kvalitetssikre ens produkt på er ved at lave det selv – så det gør vi lige så meget vi kan”.

Samtidig vil vi også gerne differentiere os fra andre burgersteder.

Det er måske fristende at sætte en burgerrestaurant i bås med en grillbar og overbevisningen om, at det er nem og hurtig mad uden så meget smag og kvalitet; men hos os vil vi gerne give en helhedsoplevelse og sætte et personligt præg på både mad og service – uden at gå på kompromis med hverken smag, kvalitet eller tempo.”

I forlængelse af Holy Cow’s vision om hele tiden at kunne udvikle menukortet og restauranten søger restauranten også lige nu en ny køkkenchef, som har lyst til, at være med til at fortsætte og udvikle konceptet.

Greasy pleasures for enhver smag

Med sloganet “Burgers & More” viser Holy Cow, at de – modsat mange af deres konkurrenter, der kører med afgrænsede elementer på menukortet – ikke er bange for at satse stort. Dette afspejler sig i høj grad også på menukortet, der uden tvivl har noget for enhver smag.

Som gæst kan du få alt fra greasy burgers, sprøde fritter, hjemmelavede ”yummi” ribs, håndskårne nachos overhældt med hjemmelavet ostesauce – you name it!

Dette kan på én gang virke overvældende, og det er nærmest umuligt at danne sig et samlet overblik, fordi ens opmærksomhed (og sult) konstant afbrydes og tiltrækkes af bestemte elementer på kortet – men heldigvis virker personalet helt rolige og tålmodige omkring de mange valg; og anbefaler gerne favoritter ud fra gæsternes smag og behag, hvis man skulle opgive at vælge selv…

“Alle skal kunne spise hos Holy Cow, og derfor finder du eksempelvis både konfiteret and, oksekød, kylling og vegetarbøf på menukortet.”, fortæller Kristina.

”Derudover lytter vi også til gæsternes ønsker og hvad de efterspørger”, forklarer Kristina og fortæller, at Holy Cow f.eks for nyligt har introduceret en gluten- og laktosefri burgerbolle samt deres nyeste BRUNGER, som er en krydsning mellem burger og brunch.

Efterspørgslen på brunch var stor, og det fik Holy Cow til at sammensætte deres helt eget bud på en greasy weekendbrunch – uden at gå på kompromis med konceptet.

Hellere for meget end for lidt

Inden for toppen af nutidens gastronomiske verden indbydes der ofte til små og lette anretninger i høje prisklasser: men gudskelov findes der stadig steder, som har i sinde at imødekomme de lidt ekstra sultne maver.

“Hos os er det “hellere for meget end for lidt”,” siger Kristina med et smil og uddyber:

“De tilbagemeldinger, vi oftest hører er, at vores gæster altid er sofaklar efter en tur i det greasy heaven, som Holy Cow jo er – og det tager vi som et kompliment!”

Med forholdsvist korte åbningstider; aftenservice alle dage (undtagen søndag i sommermånederne) og ligeledes frokoståbent fredag – søndag, har Holy Cow-teamet ind i mellem skullet bevise, at de er villige til at løbe lidt hurtigere for deres kunder – hvis de altså ville vinde pladsen i aalborgensernes madhjerter.

Og på trods af den skærpede konkurrence ser det alligevel ud til at være lykkedes:

“Vi vil gerne have, at folk vender tilbage hos os, fordi de synes vi har, er og kan noget specielt, som de ikke kan finde andre steder i byen. Vi har mange stamgæster som besøger os igen og igen, og det fortæller os, at vi har fundet vores egen plads i branchen – og at Holy Cow er kommet for at blive” slutter Kristina.

Solen er retur – og Vestre Fjordpark er åben for badegæster igen

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter en regnvåd weekend har solen og de lune temperaturer igen meldt sin ankomst.

Timingen er således ret god for det populære Vestre Fjordpark, der netop er blevet genåbnet for badegæster efter fund af colibakterier i fredags.

Vandprøver havde påvist, at der var for høje tal på blandt andet ekolier i det ene hjørne af Vestre Fjordpark. Tallet skal normalt være under 500, og prøverne viste 1100.

Resultatet fra prøver ser fine ud

Men nu melder Aalborg Kommune, at badevandet er åbnet igen.

“Vi har modtaget resultatet af den supplerende analyse af badevandet, som blev taget i fredags, og det ser fint ud,” skriver Aalborg Kommune på Facebook.

Det bekræfter bademester Kaj Bjerregaard Jensen over for MigogAalborg.

 

Forleden havde Badevandet en fantastisk temperatur på 17 grader, så mange benytter sig stadig af det lækre anlæg.

I fredags lød det således fra bademester Kaj Bjerregaard Jensen.

“Det kan sagtens være, at alt er ude igen, fordi der som sagt kommer nyt vand ind, men vi tager ingen chancer. Det er rigtig fint at mærke, at vores sikkerhedssystem med konstante vandprøver fungerer,” forklarer bademesteren.

Har ikke oplevet det her før

Han har efterhånden stået i spidsen for Vestre Fjordpark (også da det var Friluftsbadet) i en menneskealder, og han understreger, at det aldrig er oplevet før.

“Det eneste tilfælde jeg kan huske er, at vi engang fandt en død ræv i det ene hjørne. Men ellers har jeg ikke oplevet det her før. Jeg synes, det er drønærgerligt, fordi det her normalt aldrig sker, men det kan være grundet stormen i weekenden, at der er kommet det her,” forklarer Kaj Bjerregaard Jensen.

Shopping: Kom hele spektret rundt med disse 3 modebutikker i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Bylivet i Aalborg bugner med lækre butikker, og der åbnes konstant flere og flere.

Det betyder derfor også, at der findes en lang række butikker med noget for enhver smag.

Har du dog ikke tid til at besøge de mange fede aalborgensiske tøjbutikker på én shoppingtur, guider vi dig her til tre butikker i midtbyen, som sammen rammer et bredt spektrum, hvad angår stil og prisklasse.

Strøyer – dansk design med feminine undertoner

Når du besøger butikken i Gravensgade, træder du ind i et feminint univers bestående af forunderlige prints, skønne pastelfarver, florlette materialer og glimtende detaljer. Denne unikke stemning bliver skabt af eksklusive danske brands som Julie Fagerholt Heartmade, Stine Goya og Pieszak.

Besøg butikken her: Gravensgade 21, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 11 03 90 / stroyer@stroyer.net

Online: https://www.facebook.com/stroyeraalborg/

Streetammo – cool streetwear til mænd og kvinder

 

Hos Streetammo er det urbant streetwear, nørdet nostalgi og sporty minimalisme, der er på spil. Her finder du casual items som T-shirts, hoodies, caps og ikke mindst sneakers fra fede brands som adidas Originals, Wood Wood og Obey.

Forkæl garderoben med moderigtige styles, der tilmed er komfortable at have på.

Besøg butikken her: Boulevarden 32, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 53 37 85 50 / aalborg@streetammo.dk

Online: https://www.streetammo.dk/

Fandango – budgetvenlig highstreet og nye trends

 

Er du blandt de mange mennesker, der elsker highstreet brands for deres evne til at opfange tidens trends og omsætte dem til prisvenlige styles? Så er Fandango et sandt paradis for dig. Her finder du nemlig mærker som Moves by minimum, Ichi og Pieces, der alle producerer trendy og budgetvenlig mode.

Besøg butikken her: Bredegade 5, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 78 00 38 / shop@fandangoaalborg.dk

Online: https://www.fandangoaalborg.dk/

Hvis du ikke har mulighed for at lægge vejen forbi hjertet af Aalborg lige foreløbig, kan du finde mange af de nævnte brands online, eksempelvis hos Katoni.dk

De samler nemlig en lang række webshops ét sted, og derfor kan du finde alle de nævnte modebrands her – lige fra Pieszak til Saint Tropez. Mange af de repræsenterede shops har fri fragt og sender naturligvis de fine varer afsted til Aalborg og omegn.

Er du mere til streetwear, finder du også et fedt udvalg hos webshoppen Skatepro. Her kan du tilmed finde udstyr som longboards og rulleskøjter, hvis du vil gennemføre den urbane livsstil. Besøg eventuelt skateparken på Saurs Plads og vis dit fede tøj og tricks frem.

Med online shopping har du et fint alternativ til de dage, du er forhindret i at shoppe i de hyggelige aalborgensiske gader.

Stor ændring før cykelløb: Tvunget til ny rute i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På fredag er der traditionen tro stort gadeløb i Aalborgs gader.

Store cykelstjerner som Michael Valgren, Jesper Hansen, Søren Kragh Andersen og Matti Breschel stiller alle til start i gadeløbet Spilnu.dk Grand Prix.

Men nu er der lige pludselig opstået en noget stresset situation. Ruten i midtbyen er nemlig nødt til at blive ændret i sidste øjeblik.

Normalt har rundstrækningen haft start og mål på Nytorv ved Gammel Torv, hvorefter man kørte forbi Friis Shoppingcenter, til højre ad Lykkegade, til højre af Danmarksgade, til højre ad Boulevarden og så ned til mål.

Ny rundstrækning – stadig i midtbyen

En fejl ved Aalborg Kommune har gjort, at den planlagte rute er nødt til at blive skrottet.

“De (Kommunen red.) har desværre gravet Danmarksgade op, som ellers var en del af den oprindelige rute. Der er blevet arbejdet på at få den lappet, så der kan køres cykelløb på den, men det kan ikke nå at blive færdigt, før løbet på fredag,” afslører Jonas W. Mikkelsen, arrangør for Spilnu.dk Grand Prix, overfor MigogAalborg

Det har naturligvis skabt ekstra travlhed, men cykelglade aalborgensere, kommune og ikke mindst arrangørerne bag, kan heldigvis ånde lettede op.

Rundstrækningen kommer i stedet til at have start/mål ved Gabels Torv, hvorefter rytterne skal køre via Nytorv, forbi Havnefronten og tilbage til Gabels Torv. Det indebærer, at det ene rør ved Nyhavnsgade bliver afspærret.

“Det er lidt held i uheld, for i mine øjne er det en meget federe rute, end den oprindelige. Nu får ryttere og publikum mulighed for at nyde den flotte havnefront i Aalborg, og dermed tager løbet sig ud fra sin allerbedste side,” siger Jonas og fortsætter:

“Vi er selvfølgelig noget stressede af, at vi først har fået afklaring i dag, men Aalborg Kommune har været rigtig gode til at finde en løsning på problematikken.  Det er dermed kun geografien, som flytter sig lidt. Tidspunkterne for alle begivenhederne i løbet af dagen forbliver de samme.”

Husk børneløbet før de professionelle

De begivenheder tæller blandt andet foredrag med Rolf&Ritter, autografskrivning, børneløb og ikke mindst hovedbegivenheden – Spilnu.dk Grand Prix 2018 med start 18.45.

Ruten er den samme, som blev kørt, da Alberto Contador stillede til start i 2015. Der var det en ung Michael Valgren, som spurtede sig til sejren i Aalborg.

“Michael Valgren stiller jo også til start i år, så mon ikke han kommer med en god portion selvtillid i år,” afslutter Jonas til MigogAalborg.