Giga-burgere i Aalborg: Holy Cow har et af byens vildeste menukort

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Mens midtbyen næsten er ved at flyde over med takeaways og restauranter, der har besluttet sig for at specialisere sig inden for burgerkunsten, er mulighederne langt mere begrænsede, hvis man bare bevæger sig et lille stykke væk fra centrum.

Alligevel ligger der også i City Syd en lille perle, der i den grad er værd at blive mindet om – og som måske er blevet glemt lidt, netop på grund af midtbyens mange muligheder.

I en by, hvor den ene burgerjoint efter den anden er sprunget ud inden for det seneste års tid, ville det næsten være en fornærmelse at kalde Holy Cow for “ny i klassen” – på trods af, at restauranten kun har eksisteret i halvandet år.

Tilbage i november 2016 lagde Gastromand første gang vejen forbi den dengang nyåbnede Holy Cow i Shoppen, og allerede da var begejstringen stor og blev beskrevet som ”greasy-heaven” og ”voldsomt – men godt”.

Et fast koncept med fleksibelt menukort

Dette har dog ikke fået Holy Cow til at hvile på laurbærrene.

Restaurantkonceptet er stadig det samme, men der er blevet justeret og tilpasset.

Nogle enkelte burgere er blevet skiftet ud med andre smagssammensætninger – men det er langt hen af vejen de samme smage og varianter, du finder på kortet den dag i dag.

“Vi har siden begyndelsen været meget klare på, hvad Holy Cow er – og hvordan Holy Cow skal være, men selvfølgelig har vi ændret nogle ting løbende for at kunne imødekomme vores egne og andres forventninger” fortæller Kristina Vad, som har været restaurantchef siden kort efter åbningen.

Personligt præg på både mad og service

Holy Cow har biografen som sin nærmeste nabo, og derfor er stedet oplagt at besøge, inden du slår dig ned i de røde sæder – men Holy Cow er og kan også meget mere end at være en tilfældig ventestation mellem dine stoppesteder.

Burgerne er enorme, kokkereret og lavet helt fra bunden – lige fra den hjemmebagte burgerbolle, til den hjemmelavede mayo og de hjemmesyltede agurker – for ikke at glemme de fire varianter af sprøde hjemmelavede fritter, som er to die for.

“Kvalitet er en mærkesag for os, og derfor vil vi gerne kunne levere over hele linjen. Den nemmeste måde at kvalitetssikre ens produkt på er ved at lave det selv – så det gør vi lige så meget vi kan”.

Samtidig vil vi også gerne differentiere os fra andre burgersteder.

Det er måske fristende at sætte en burgerrestaurant i bås med en grillbar og overbevisningen om, at det er nem og hurtig mad uden så meget smag og kvalitet; men hos os vil vi gerne give en helhedsoplevelse og sætte et personligt præg på både mad og service – uden at gå på kompromis med hverken smag, kvalitet eller tempo.”

I forlængelse af Holy Cow’s vision om hele tiden at kunne udvikle menukortet og restauranten søger restauranten også lige nu en ny køkkenchef, som har lyst til, at være med til at fortsætte og udvikle konceptet.

Greasy pleasures for enhver smag

Med sloganet “Burgers & More” viser Holy Cow, at de – modsat mange af deres konkurrenter, der kører med afgrænsede elementer på menukortet – ikke er bange for at satse stort. Dette afspejler sig i høj grad også på menukortet, der uden tvivl har noget for enhver smag.

Som gæst kan du få alt fra greasy burgers, sprøde fritter, hjemmelavede ”yummi” ribs, håndskårne nachos overhældt med hjemmelavet ostesauce – you name it!

Dette kan på én gang virke overvældende, og det er nærmest umuligt at danne sig et samlet overblik, fordi ens opmærksomhed (og sult) konstant afbrydes og tiltrækkes af bestemte elementer på kortet – men heldigvis virker personalet helt rolige og tålmodige omkring de mange valg; og anbefaler gerne favoritter ud fra gæsternes smag og behag, hvis man skulle opgive at vælge selv…

“Alle skal kunne spise hos Holy Cow, og derfor finder du eksempelvis både konfiteret and, oksekød, kylling og vegetarbøf på menukortet.”, fortæller Kristina.

”Derudover lytter vi også til gæsternes ønsker og hvad de efterspørger”, forklarer Kristina og fortæller, at Holy Cow f.eks for nyligt har introduceret en gluten- og laktosefri burgerbolle samt deres nyeste BRUNGER, som er en krydsning mellem burger og brunch.

Efterspørgslen på brunch var stor, og det fik Holy Cow til at sammensætte deres helt eget bud på en greasy weekendbrunch – uden at gå på kompromis med konceptet.

Hellere for meget end for lidt

Inden for toppen af nutidens gastronomiske verden indbydes der ofte til små og lette anretninger i høje prisklasser: men gudskelov findes der stadig steder, som har i sinde at imødekomme de lidt ekstra sultne maver.

“Hos os er det “hellere for meget end for lidt”,” siger Kristina med et smil og uddyber:

“De tilbagemeldinger, vi oftest hører er, at vores gæster altid er sofaklar efter en tur i det greasy heaven, som Holy Cow jo er – og det tager vi som et kompliment!”

Med forholdsvist korte åbningstider; aftenservice alle dage (undtagen søndag i sommermånederne) og ligeledes frokoståbent fredag – søndag, har Holy Cow-teamet ind i mellem skullet bevise, at de er villige til at løbe lidt hurtigere for deres kunder – hvis de altså ville vinde pladsen i aalborgensernes madhjerter.

Og på trods af den skærpede konkurrence ser det alligevel ud til at være lykkedes:

“Vi vil gerne have, at folk vender tilbage hos os, fordi de synes vi har, er og kan noget specielt, som de ikke kan finde andre steder i byen. Vi har mange stamgæster som besøger os igen og igen, og det fortæller os, at vi har fundet vores egen plads i branchen – og at Holy Cow er kommet for at blive” slutter Kristina.

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.