Giga-burgere i Aalborg: Holy Cow har et af byens vildeste menukort

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Mens midtbyen næsten er ved at flyde over med takeaways og restauranter, der har besluttet sig for at specialisere sig inden for burgerkunsten, er mulighederne langt mere begrænsede, hvis man bare bevæger sig et lille stykke væk fra centrum.

Alligevel ligger der også i City Syd en lille perle, der i den grad er værd at blive mindet om – og som måske er blevet glemt lidt, netop på grund af midtbyens mange muligheder.

I en by, hvor den ene burgerjoint efter den anden er sprunget ud inden for det seneste års tid, ville det næsten være en fornærmelse at kalde Holy Cow for “ny i klassen” – på trods af, at restauranten kun har eksisteret i halvandet år.

Tilbage i november 2016 lagde Gastromand første gang vejen forbi den dengang nyåbnede Holy Cow i Shoppen, og allerede da var begejstringen stor og blev beskrevet som ”greasy-heaven” og ”voldsomt – men godt”.

Et fast koncept med fleksibelt menukort

Dette har dog ikke fået Holy Cow til at hvile på laurbærrene.

Restaurantkonceptet er stadig det samme, men der er blevet justeret og tilpasset.

Nogle enkelte burgere er blevet skiftet ud med andre smagssammensætninger – men det er langt hen af vejen de samme smage og varianter, du finder på kortet den dag i dag.

“Vi har siden begyndelsen været meget klare på, hvad Holy Cow er – og hvordan Holy Cow skal være, men selvfølgelig har vi ændret nogle ting løbende for at kunne imødekomme vores egne og andres forventninger” fortæller Kristina Vad, som har været restaurantchef siden kort efter åbningen.

Personligt præg på både mad og service

Holy Cow har biografen som sin nærmeste nabo, og derfor er stedet oplagt at besøge, inden du slår dig ned i de røde sæder – men Holy Cow er og kan også meget mere end at være en tilfældig ventestation mellem dine stoppesteder.

Burgerne er enorme, kokkereret og lavet helt fra bunden – lige fra den hjemmebagte burgerbolle, til den hjemmelavede mayo og de hjemmesyltede agurker – for ikke at glemme de fire varianter af sprøde hjemmelavede fritter, som er to die for.

“Kvalitet er en mærkesag for os, og derfor vil vi gerne kunne levere over hele linjen. Den nemmeste måde at kvalitetssikre ens produkt på er ved at lave det selv – så det gør vi lige så meget vi kan”.

Samtidig vil vi også gerne differentiere os fra andre burgersteder.

Det er måske fristende at sætte en burgerrestaurant i bås med en grillbar og overbevisningen om, at det er nem og hurtig mad uden så meget smag og kvalitet; men hos os vil vi gerne give en helhedsoplevelse og sætte et personligt præg på både mad og service – uden at gå på kompromis med hverken smag, kvalitet eller tempo.”

I forlængelse af Holy Cow’s vision om hele tiden at kunne udvikle menukortet og restauranten søger restauranten også lige nu en ny køkkenchef, som har lyst til, at være med til at fortsætte og udvikle konceptet.

Greasy pleasures for enhver smag

Med sloganet “Burgers & More” viser Holy Cow, at de – modsat mange af deres konkurrenter, der kører med afgrænsede elementer på menukortet – ikke er bange for at satse stort. Dette afspejler sig i høj grad også på menukortet, der uden tvivl har noget for enhver smag.

Som gæst kan du få alt fra greasy burgers, sprøde fritter, hjemmelavede ”yummi” ribs, håndskårne nachos overhældt med hjemmelavet ostesauce – you name it!

Dette kan på én gang virke overvældende, og det er nærmest umuligt at danne sig et samlet overblik, fordi ens opmærksomhed (og sult) konstant afbrydes og tiltrækkes af bestemte elementer på kortet – men heldigvis virker personalet helt rolige og tålmodige omkring de mange valg; og anbefaler gerne favoritter ud fra gæsternes smag og behag, hvis man skulle opgive at vælge selv…

“Alle skal kunne spise hos Holy Cow, og derfor finder du eksempelvis både konfiteret and, oksekød, kylling og vegetarbøf på menukortet.”, fortæller Kristina.

”Derudover lytter vi også til gæsternes ønsker og hvad de efterspørger”, forklarer Kristina og fortæller, at Holy Cow f.eks for nyligt har introduceret en gluten- og laktosefri burgerbolle samt deres nyeste BRUNGER, som er en krydsning mellem burger og brunch.

Efterspørgslen på brunch var stor, og det fik Holy Cow til at sammensætte deres helt eget bud på en greasy weekendbrunch – uden at gå på kompromis med konceptet.

Hellere for meget end for lidt

Inden for toppen af nutidens gastronomiske verden indbydes der ofte til små og lette anretninger i høje prisklasser: men gudskelov findes der stadig steder, som har i sinde at imødekomme de lidt ekstra sultne maver.

“Hos os er det “hellere for meget end for lidt”,” siger Kristina med et smil og uddyber:

“De tilbagemeldinger, vi oftest hører er, at vores gæster altid er sofaklar efter en tur i det greasy heaven, som Holy Cow jo er – og det tager vi som et kompliment!”

Med forholdsvist korte åbningstider; aftenservice alle dage (undtagen søndag i sommermånederne) og ligeledes frokoståbent fredag – søndag, har Holy Cow-teamet ind i mellem skullet bevise, at de er villige til at løbe lidt hurtigere for deres kunder – hvis de altså ville vinde pladsen i aalborgensernes madhjerter.

Og på trods af den skærpede konkurrence ser det alligevel ud til at være lykkedes:

“Vi vil gerne have, at folk vender tilbage hos os, fordi de synes vi har, er og kan noget specielt, som de ikke kan finde andre steder i byen. Vi har mange stamgæster som besøger os igen og igen, og det fortæller os, at vi har fundet vores egen plads i branchen – og at Holy Cow er kommet for at blive” slutter Kristina.