ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

GF Forsikring har stor fremgang i Aalborg: Kunderne deler overskuddet

Af Emil Kjær Jørgensen
GF Aalborg
GF Aalborg

Lad os bare være ærlige.

Forsikringsverdenen kan være noget af en jungle, hvor det kan være svært at navigere rundt i, hvordan man uden at betale overpris kan være bedst dækket og leve et liv uden for mange bekymringer, hvis uheldet nu er ude.

GF Forsikring er et anderledes forsikringsselskab. ”GF” står for Gruppeforsikring og består af lokale forsikringsklubber med kontorer rundt om i landet, og en af dem finder man på Vestre Allé i Aalborg.

Her tog vi en snak med Bente Nielsen, som er leder på stedet.

”I GF er nærhedsfaktoren virkelig vigtig, og vores kunder giver ofte udtryk for, hvor dejligt, de synes, det er, at man kan komme ind og få en kop kaffe og et overblik over sine forsikringer,” fortæller Bente til MigogAalborg.

GF Forsikring har stor fremgang i Aalborg: Kunderne deler overskuddet
Bente Nielsen

Kunderne deler overskuddet

GF Forsikring rundede sidste år et skarpt hjørne, hvor de kunne fejre 50 års jubilæum. Ideen om gruppeforsikring blev født i tresserne og var et opgør med de store forsikringsselskabers måde at drive forretning på.

Magten var kommet for langt væk fra den enkelte forsikringstager. Samtidig var priserne helt ude at trit med skadeudgifterne.

Det skulle der laves om på, mente stifterne af GF Forsikring. De ville selv. Og i 1967 blev GF Forsikring så stiftet som et 100 procent kundeejet selskab. I GF er der ingen aktionærer, der skal tjene penge på forsikringerne. Til gengæld er der overskudsdeling på alle forsikringer.

“Det handler om at sikre hinanden gode forsikringer til rimelige priser. Er der overskud, når året er omme, så betales det retur til kunderne. Er der for eksempel et overskud på 9 procent, ja så bliver forsikringen året efter 9 procent billigere,” forklarer Bente.

GF Forsikring har stor fremgang i Aalborg: Kunderne deler overskuddet

Overskud handler også om mennesker

GF Aalborg har haft stor kundefremgang inden for de seneste år.

Siden 2012 er der kommet nye medarbejdere til hvert eneste år, og derfor flyttede GF i 2016 til nye og større lokaler på Vestre Allé.

I dag tæller kontoret i Aalborg 12 ansatte, og når man åbner døren til GF Aalborg møder man ét stort kontorlandskab, hvor der både er plads til, at medarbejderne og kunderne har det godt.

Hos GF bliver medarbejderne hele tiden videreuddannet, så de kan give kunderne den bedste rådgivning, der opfylder kundens behov og ønsker.

”Vi kører ikke efter et bestemt skema. Vores brand-løfte er ”Overskud til hinanden”, og det er det, vi også gerne vil kendes for her på kontoret – både i vores snak med kunderne og i den daglige omgangstone mellem medarbejderne,” fortæller Bente.

Den lokale forankring er vigtig

De lokale forsikringsklubber er helt essentielle i GF’s vision om at være det nære selskab, der er tæt på kunderne og deler overskuddet. Hos GF er der vægt bag ordet, når de siger, at de er lokale.

”Hos GF synes vi, det bedste er at møde kunderne, der hvor de er, ansigt til ansigt. Kunderne giver os masser af gode input og ideer til, hvordan vi kan forbedre os. Kunderne er jo i sidste ende dem, der ejer os – og derfor har vi hos GF en særlig forpligtelse til at lytte til kunderne,” forklarer Bente og fortsætter:

”I år har vi deltaget i mange arrangementer, bl.a. boligmesser og campingmesse, Ladywalk og lokale julearrangementer.”

GF Forsikring har stor fremgang i Aalborg: Kunderne deler overskuddet

Den stærke forankring i lokalmiljøet viser sig på mange måder – både blandt de yngste og de ældste nordjyder. GF har blandt andet været hovedsponsor for en stor håndboldskole i Frejlev, hvor mange børn fik både motion og gode oplevelser. Og i samarbejde med Ældre Sagen har GF holdt kursus i at være sikkert på elcykel.

”I 2018 vil vi blandt andet tilbyde vores kunder med bilforsikring nogle køretimer med en kørelærer, så de kan holde både teori og praksis ved lige,” lover den lokale forsikringskvinde.

GF Forsikring leder hele tiden efter områder, hvor de kan gøre en forskel for deres kunder, og fra juni sidste år tilbyder de også erhvervsforsikringer til virksomheder med op til 20 ansatte.  Erhvervsforsikringerne er også omfattet af GF’s overskudsdeling.

Det kan måske virke som en kliché, men da vi besøgte GF i Aalborg kunne vi mærke, hvor meget selskabets vision skinner igennem i dagligdagen. Her er både et økonomisk og menneskeligt overskud, som man ofte kan savne i servicebranchen.

Del artikel