GF Forsikring har stor fremgang i Aalborg: Kunderne deler overskuddet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
GF Aalborg
GF Aalborg

Lad os bare være ærlige.

Forsikringsverdenen kan være noget af en jungle, hvor det kan være svært at navigere rundt i, hvordan man uden at betale overpris kan være bedst dækket og leve et liv uden for mange bekymringer, hvis uheldet nu er ude.

GF Forsikring er et anderledes forsikringsselskab. ”GF” står for Gruppeforsikring og består af lokale forsikringsklubber med kontorer rundt om i landet, og en af dem finder man på Vestre Allé i Aalborg.

Her tog vi en snak med Bente Nielsen, som er leder på stedet.

”I GF er nærhedsfaktoren virkelig vigtig, og vores kunder giver ofte udtryk for, hvor dejligt, de synes, det er, at man kan komme ind og få en kop kaffe og et overblik over sine forsikringer,” fortæller Bente til MigogAalborg.

Bente Nielsen

Kunderne deler overskuddet

GF Forsikring rundede sidste år et skarpt hjørne, hvor de kunne fejre 50 års jubilæum. Ideen om gruppeforsikring blev født i tresserne og var et opgør med de store forsikringsselskabers måde at drive forretning på.

Magten var kommet for langt væk fra den enkelte forsikringstager. Samtidig var priserne helt ude at trit med skadeudgifterne.

Det skulle der laves om på, mente stifterne af GF Forsikring. De ville selv. Og i 1967 blev GF Forsikring så stiftet som et 100 procent kundeejet selskab. I GF er der ingen aktionærer, der skal tjene penge på forsikringerne. Til gengæld er der overskudsdeling på alle forsikringer.

“Det handler om at sikre hinanden gode forsikringer til rimelige priser. Er der overskud, når året er omme, så betales det retur til kunderne. Er der for eksempel et overskud på 9 procent, ja så bliver forsikringen året efter 9 procent billigere,” forklarer Bente.

Overskud handler også om mennesker

GF Aalborg har haft stor kundefremgang inden for de seneste år.

Siden 2012 er der kommet nye medarbejdere til hvert eneste år, og derfor flyttede GF i 2016 til nye og større lokaler på Vestre Allé.

I dag tæller kontoret i Aalborg 12 ansatte, og når man åbner døren til GF Aalborg møder man ét stort kontorlandskab, hvor der både er plads til, at medarbejderne og kunderne har det godt.

Hos GF bliver medarbejderne hele tiden videreuddannet, så de kan give kunderne den bedste rådgivning, der opfylder kundens behov og ønsker.

”Vi kører ikke efter et bestemt skema. Vores brand-løfte er ”Overskud til hinanden”, og det er det, vi også gerne vil kendes for her på kontoret – både i vores snak med kunderne og i den daglige omgangstone mellem medarbejderne,” fortæller Bente.

Den lokale forankring er vigtig

De lokale forsikringsklubber er helt essentielle i GF’s vision om at være det nære selskab, der er tæt på kunderne og deler overskuddet. Hos GF er der vægt bag ordet, når de siger, at de er lokale.

”Hos GF synes vi, det bedste er at møde kunderne, der hvor de er, ansigt til ansigt. Kunderne giver os masser af gode input og ideer til, hvordan vi kan forbedre os. Kunderne er jo i sidste ende dem, der ejer os – og derfor har vi hos GF en særlig forpligtelse til at lytte til kunderne,” forklarer Bente og fortsætter:

”I år har vi deltaget i mange arrangementer, bl.a. boligmesser og campingmesse, Ladywalk og lokale julearrangementer.”

Den stærke forankring i lokalmiljøet viser sig på mange måder – både blandt de yngste og de ældste nordjyder. GF har blandt andet været hovedsponsor for en stor håndboldskole i Frejlev, hvor mange børn fik både motion og gode oplevelser. Og i samarbejde med Ældre Sagen har GF holdt kursus i at være sikkert på elcykel.

”I 2018 vil vi blandt andet tilbyde vores kunder med bilforsikring nogle køretimer med en kørelærer, så de kan holde både teori og praksis ved lige,” lover den lokale forsikringskvinde.

GF Forsikring leder hele tiden efter områder, hvor de kan gøre en forskel for deres kunder, og fra juni sidste år tilbyder de også erhvervsforsikringer til virksomheder med op til 20 ansatte.  Erhvervsforsikringerne er også omfattet af GF’s overskudsdeling.

Det kan måske virke som en kliché, men da vi besøgte GF i Aalborg kunne vi mærke, hvor meget selskabets vision skinner igennem i dagligdagen. Her er både et økonomisk og menneskeligt overskud, som man ofte kan savne i servicebranchen.

Perfekt start på mandagen: Gratis kaffe i Lagkagehuset

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I slutningen af september kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at Lagkagehuset åbner i midtbyen i det nye år.

Det kan du læse mere om her.

Lagkagehuset har dog allerede en yderst populær lokation her i byen; nemlig drive-in på Otto Mønstedsvej 1 ved Meny.

Her holder mange bilister i kø hver morgen for at få det lækre brød og ikke mindst en tiltrængt kop kaffe.

Men i morgen giver Lagkagehuset det sorte guld. Frem til kl. 10 kan du nyde gratis kaffe i alle Lagkagehusets butikker i landet.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Lagkagehuset på Otto Mønstedsvej åbner allerede kl 6.00 mandag morgen, så der er masser af muligheder for at komme forbi og få den perfekte start på en ny uge.

Fejrer nye bønner

Årsagen til den gratis kaffe er, at Lagkagehuset tager yderligere et par trin op ad kvalitets-trappen ved at investere i et af Englands førende risterier, Modern Standard.

Det er netop fra i morgen, mandag d. 10. december, at danskerne kan smage de nye bønner.

“Alle skal se, smage og opleve, at vi gør os umage med kaffen, og vores kaffemestre i hver eneste Lagkagehuset i Danmark har været på træningslejr for at sikre, at kaffen ved servering giver gæsterne smil på læben,” skriver Lagkagehuset blandt andet i pressemeddelelsen.

De fortsætter:

“Når du drikker kaffe fra Modern Standard i Lagkagehuset, drikker du Specialty Coffee, der dækker over kaffe af særlig høj kvalitet, og et indgående kendskab til hvilken farm bønnen kommer fra, og hvordan den er blevet behandlet i alle led i kaffens rejse.

Vores kaffe er brygget på arabicabønner fra Brasilien og Colombia, og er etisk handlet direkte mellem risteri og kaffefarm, hvilket indebærer at kaffefarmen er betalt 30 % over Fair Trade prisen.”

Foto: Lagkagehuset

De nye bønner i Lagkagehuset beskrives således:

Filterkaffe fra Colombia:

“Vores colombianske filterkaffe er fyldig og har en afbalanceret sødme, med noter af karamel. Kaffen er brygget på arabicabønner fra farmen El Porvenir, der breder sig over områderne La Castilla og Pitalito i regionen Huila.”

Espresso fra Colombia og Brasilien:

“Vores espressoblend består af 30% bønner fra samme farm El Porvenir i Colombia og 70% bønner fra farmen Santa Luzia, der ligger i området Sul de Minas, Minas Gerais i Brasilien.

Således kombinerer vi fylden fra den brasilianske bønne med kompleksiteten fra den colombianske bønne. Det giver en fyldig, rund og afbalanceret espresso med noter af chokolade og karamel.”

Hvad: Gratis kaffe
Hvor: Lagkagehuset over hele landet
Hvornår: Mandag den 10. december frem til kl. 10

HiFi Klubben har stor succes i Slotsgade: Alt kan testes i butikken

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

1. maj var dagen, hvor HiFi Klubben endegyldigt kunne vinke farvel til de gamle og forældede lokaler på Vesterbro i Aalborg.

De har nu til huse i Slotsgade 7 i centrum af Aalborg, og selvom kæden består af 30 butikker fordelt i hele landet, betragtes butikken i Aalborg centrum som en af kædens allerflotteste.

Vi tog en tur forbi den lækre butik til en lille snak med med butikschef, Lars Bo Pedersen, om hvorvidt det også var lykkes at rykke succesen med sig.

Her fik vi en sludder om alt lige fra perfekt lyd, æstetik og ikke mindst et lille, men meget vigtigt spejl …

Husfreden kan sikres med det rette udstyr

Vi starter rundturen i tv-afdelingen, for når det er tid til at skifte fjernsynet, er det ofte en jungle at finde rundt i og mulighederne synes uendelige.

Men hos HiFI Klubben har de gjort det meste af arbejdet for én.

Der er nemlig kun et helt skarpt og håndplukket udvalg med garanti for det bedste af det bedste.

“Vi har eksempelvis ingen 2017-modeller i vores udvalg. Alt er med den nyeste teknologi,” uddyber Lars Bo.

Men de fleste har nok opdaget, at lyden i fladskærmen er alt andet end lækker. Det er der heldigvis råd for.

HiFi Klubben oplever især en stor efterspørgsel efter de såkaldte Soundbars. De løfter lydniveauet betragteligt, og stjæler ikke ret meget plads under fjernsynet.

“Vi hører ofte, at de er en direkte grund til, at husfreden er sikret derhjemme. En Soundbar er meget æstetisk og fylder ikke meget, så det er et fint kompromis, hvis man både vil have et stilfuldt hjem og en god lydoplevelse.”

Sonos er stadig et af mest populære mærker inden for Soundbars, men mærket som canadiske Bluesound er ifølge Lars Bo, et endnu bedre valg, hvis man går efter den bedste lydoplevelse.

Jyllands største udvalg inden for lyd til hjemmet

Hvis man vil gå skridtet videre i den samlede lydoplevelse, er indbygningshøjtalere i væg eller loft det helt rigtige valg.

Hi Fi Klubben i Aalborg har med den nylige flytning til Slotsgade, faktisk Jyllands største udvalg i indbygningshøjtalere, som er lækker lyd, der nemt kan skjules i hjemmet.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan med indbygningshøjtalerne. Det kan både indbygges i køkkenet, soveværelset – eller som mange vælger – i stuen, hvor det både kan fungere som en lydopgradering til fjernsynsoplevelsen eller som prikken over i’et, når der skal holdes fest.

“Vi oplever en større og større efterspørgsel efter det. Vi har mange forskellige løsninger, og noget for enhver prisklasse. En god tommelfingerregel er, at man for 6-10.000 kr. pr. rum, kan få rigtig lækker indbygningslyd i hjemmet,” fortæller Lars Bo.

HiFi Klubben står som altid klar med de helt rigtige råd, til lige netop dit behov. De kommer gerne hjem og tjekker mulighederne hjemme hos dig, inden de foreslår en løsning.

“Mange vælger at tage os med på råd i starten af en byggeproces, hvor vi i fællesskab med håndværkerne kan sikre, at man får den fedeste indbygningslyd, uden at gå på kompromis med indretningen i hjemmet.”

Hvis man tilmelder sig HiFi Klubbens kundeklub, vil man løbende modtage invitationer til diverse events og demoaftener. Du kan også følge med på Facebook lige her.

ALT kan testes i butikken

Inden man tager beslutningen om enten fjernsynet, indbygningshøjtalerne eller de helt rigtige høretelefoner, kan de testes i butikken.

“Jeg talte lige op her den anden dag, og der havde vi over 240 højtalere sat til! Vores mantra er, at der skal komme lyd ud af alting herinde. Uanset kombinationen, kan vi afspille det, så man kan høre, om det er den helt rigtige løsning,” fortæller Lars Bo

I Slotsgade har de også et seperat lytterum, hvor akustikken er lavet, så den er så tæt som muligt på den, man oplever hjemme i sin egen stue.

“Vi lever af tilfredse kunder, så vi vil være helt sikre på, at man får den rigtige lyd med hjem. Vi oplever en stor tilfredshed med, at man lige kan teste det af her, inden man siger endeligt ja.”

Når man har taget den svære beslutning, er der ingen tvang om køb. Medarbejderen taster blot ens valg ind i systemet, og så bliver det sendt videre til ens e-mail.

Der kan man så finde online links til de påfølgende produkter, og når beslutningen er taget trykker man blot “Godkend” og vælger om man vil have sendt alt hjem, eller hente det i en af HiFi Klubbens 30 butikker på landsplan.

Lille spejl på væggen der …

Her seks måneder efter åbningen, er Lars Bo og resten af staben utrolig glad for den modtagelse, de har fået.

Men selvom HiFi Klubben er de førende eksperter inden for lyd og billede, var der alligevel noget, som de var nødt til at ændre efter ganske kort tid.

“Vores udvalg af høretelefoner er en af byens største, men kunderne efterspurgte hele tiden et spejl; de skulle jo se, om de så cool ud med dem på,” siger Lars Bo med et smil og fortsætter:

“Så nu har vi hængt et fint spejl op ved siden af vores mange høretelefoner, så både lyd og look kan tjekkes ud.”

Gælder også Aalborg: Politiet varsler stor aktion i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Julefrokostsæsonen er over os.

Alle ved, at man skal lade bilen stå, når mængden af snaps, vin og juleøl blevet for stor til at man kan sætte sig bag rattet.

Men for nogen er fristelsen til at tage egen bil, frem for at vente på en taxi eller bussen, altså for tillokkende.

Derfor er samtlige politikredse er på stikkerne den næste uge i jagten på spritbilister.

Det skriver eb.dk fredag.

“Vi lægger et massivt tryk, så der er mange flere betjente på gaden end normalt til at lave de her spritkontroller.

Det er både betjente på motorcykler, i civile biler med videoudstyr, og kantstenskontrol, hvor man for eksempel stopper samtlige bilister,” siger Jens Henrik Jensen, vagtchef ved Østjyllands Politi, til eb.dk

Ekstra kontrol i hele landet

Vagtchef ved Østjyllands Politi, Jens Henrik Jensen, fortæller, at den øgede indsats er en del af en national indsats.

“Fra i går (torsdag 6. dec red.) til og med 16. december løber denne nationale kontrol, hvor vi har særligt fokus på spiritus- og narkokørsel.

Også i hverdagene er vi mere opmærksomme, men det er klart, at indsatsen er særligt koncentreret omkring weekenderne,” fortæller han til eb.dk

Jens Henrik Jensen opfordrer i stedet folk til at lade bilen stå og tage en taxi, men her skal man være opmærksomhed på at tage en rigtig taxi og ikke pirat-taxi, hvor dem der samler dig, ikke altid vil dig det bedste.

I Aalborg skal du derudover være særligt opmærksom på prisen, når du sætter dig ind i en taxi. Det kan du læse mere om her.