Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

6 timer fra Aalborg: Det skal du opleve i skønne Hamborg

Af Michael Qureshi

MigogHamborg er en del af en portrætserie, hvor vi guider til skønne getaways tæt på Aalborg

Bilen blev startet op i Klarup lige uden for Aalborg, og destinationen blev sat mod grænsen og Hamborg.

Vi havde længe tænkt på, at vi skulle udforske Hamborg som jo er den største storby tættest på Aalborg med 1,8 mio. indbyggere.

Når man har prøvet den hurtige tur i flyveren til København, så kan man godt savne at prøve noget anden, der minder om storbysferie.

Hamborg er bedste bud på en lækker storbytur, og seks timer i bil er virkelig til at overkomme. Især når man betragter det som et lækkert og hyggeligt getaway.

Vi havde booket på Park Hyatt Hamburg, som er en fire-stjernet hotel centralt i Hamborg. Der er noget klasse og stil over hotellet, og det er ret fedt, at man får parkeret bilen ved ankomst. Det koster dog ekstra oveni hotelregningen, men så er man også sikker på, at bilen er trygt placeret.

Vi har sammensat en liste over ting, man bør opleve, hvis man er på en weekendtur til Hamborg.

6 timer fra Aalborg: Det skal du opleve i skønne Hamborg

Fischmarkt

Hamborgs Fisketorvet (Fischmarkt) er kendt langt over byens grænser. Selv fra Japan kommer turister for at besøge Fischmarkt. Lige fra solopgangen, fra kl. 5 om morgenen, kan man købe alt fra frisk fisk, grøntsager og andre lækre specialiteter. Men stå ikke for sent op fordi senest kl. 9.30 er hele spektakel forbi.

St. Pauli og Reeperbahn

Hamborgs såkaldte “Kiez” er verdenskendt, berømt og berygtet. Reeperbahn står for party hele natten. Området er helt definitivt ikke noget for folk der er snerpet, for hér ligger de bedste natklubber side om side med sex-shows og striplokaler. Men lad dig ikke afholde at besøge dette område med sine fede bars og knejper, musicalsteder og teatre. Fordi denne gade (og sidegaderne) er meget mere en Hamborgs Red Light District. Det er en verden for sig der bare skal opleves.

Speicherstadt

Dette imponerende kompleks af varehuse fra slutningen af attenhundredetallet er blevet optaget på UNESCO Verdensarvslisten i 2015. I dag finder du her mange caféer, fine restauranter og museer. Snup en tur med båd gennem kvarterets mange kanaler, eller tag på en spændende byvandring sammen med os.

Jungfernstieg

Hamborgs populære shoppingpromenade ligger lige ved Alster-søen. Her kå du få dig en kop kaffe, spis en is eller tage på sejltur med en af de smukke “Alsterdampfer” – bådene, der sejler såvel på Alster-søerne men også på de mange kanaler der snor sig gennem byen. Hvis du har masser af penge tilovers, så snyd ikke dig selv for et besøg i luksusvarehuset Alsterhaus, med de mange sindsygt dyre butikker. Men også uden mange kontanter kan du sagtens nyde den livlige atmosfære på Jungfernstieg.

Hagenbecks Tierpark

Tysklands eneste private dyrehave tiltrækker hvert år millioner af begejstrede besøger. Side om side med leopard, søbjørn og co. ser man her selvfølgelig også elefanter, løver, tigre og morsomme aber. “Ishavet”, som åbnede i 2012 er ikke bare et teknisk mesterværk men også optisk et ægte blikfang og et helt specielt highlight. Her bor isbjørn og hvalros lige ved siden af pingviner uden af de kommer alt for tæt pa hinanden. Det findes ingen andre steder!

Havneområdet

Landungsbrücken er Hamborgs mest kendte landingsplads for store skibe. Hér, hvor engang udvandrer fra hele Europa tog afsted til Amerika, kan du i dag deltage i en af de mange havnerundfarter, prøve en af de populære “Fischbrötchen” (rundstykke med fisk) eller bare nyde udsigten over havnen med de store og små skibe mens du sidder og drikker en kaffe eller en øl eller spiser en is. Snyd ikke dig selv for solnedgangen. Der er dér stemningen bliver rigtigt romantisk.

6 timer fra Aalborg: Det skal du opleve i skønne Hamborg

Hamburger Rathaus

I denne storslåede sandstensbygning i hjertet af Hamburg sidder regeringen af Tysklands anden størreste by. Ikke kun udefra imponerer bygningen pga. dens overdådig udsmykkede facade. Hvis du vil få et indtryk af rådhusets indre, kan du deltage i en eksklusiv rundvisning gennem værelserne og mødelokalerne.

Miniatur Wonderland Hamborg

Verdensbyen Hamburg i helt lille. Det findes kun i Miniatur Wunderland, verdens størreste modelbaneanlæg, i Speicherstadt, Hamborgs historiske varehuskvarter. Bortset fra fascinerende miniaturbyer suser jernbaner forbi ved siden og over dig eller under dine fødder og på kryds og tværs. I lille Skandinavien lægger krydstogtskibe til og sejler Færger. Du kan beundre “Bella Italia” med Venezia og Rom og en vulkan der udspyr lava. Kort om, glem ikke at lægge din vej forbi Miniatur Wunderland når du er i Hamborg.

St. Michaelis Kirken

I dag står den lidt i skyggen af Elbphilharmonien, men det gør den ikke mindre seværdig. Vi taler om hovedkirken St. Michaelis, bedre kendt som Michel. “Kirken af de fattige” har i flere hundred år været et varetegn af Hamburg. Michaeliskirken er en af de smukkeste barokkirker i Nordtyskland og imponerer med sit pragtfulde indre. Nyd et kig ned fra tårnet. Du kan stige op ad de 452 trin eller tage elevatoren til platformen oppe på 106 m højde over Elbefloden. Du bliver i hvert fald belønnet af den smukkeste udsigt over havnen, Elbphilharmonien og Alster-søen.

Elbphilharmonie

Siden åbningen, den 11. januar 2017, er Elbphilharmonie det ny varetegn af Hamburg. Ved østsiden af HafenCity svæver dette moderne glasbyggeri med sit markante bølgetag ligesom på toppen af det historiske pakhus “Kaispeicher A”. Som et fyr hilser Elphi – som den bliver kaldt i Hamburg – på de ankommende skibe. Tag en tur på en af de længeste rulletrapper i verden og se Hamburg fra 37 meters højde fra Plaza.

Shopping og mad

Der er også masser af shoppemuligheder i Hamborg. Omkring Neuer Wall ligger alle designerbutikkerne, hvor blandt andet Chanel, Gucci og Louis Vuitton er utrolig populære.

Når det gælder madfronten, så testede vi Die Bank centralt ved Hilton-hotellet på adressen Hohe Bleichen.

Det er en gammel bank, som nu er lavet om til en hip restaurant og brasserie. Maden er topklasse uden at det bliver alt for gourmet.

Vi besøgte også MASH-restauranten i den nye bydel i Hamborg. De fleste kender det dansk stiftede MASH koncept, og også i udlandet kan de finde ud af ramme plet på kødet og tilbehøret.

Vinen var godt afstemt til kødet, og det var en fornøjelse at teste MASH i udlandet.

Sådan gjorde vi

Vi kørte direkte fra Aalborg til Hamborg – ca. 6 timer.

Vi boede på Park Hyatt centralt i byen tæt på rådhuset og masser af shoppingmuligheder i nærheden.

Du kan læse meget mere om Hamborg her

Del artikel

Andre læser også