Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gentager succesen: Selvforsvarshold for kvinder vender tilbage

Af Stine Kjølby Christensen

Efter den store succes med det tidligere selvforsvarsforløb, der blev iværksat som følge af to kvinder, der blev udsat for voldtægt og voldtægtsforsøg i Østerådalen i oktober, er der nu godt nyt til kvinder i Aalborg.

Stine Rex, initiativtageren bag tryghedsløbet i Østerådalen, har arrangeret et nyt selvforsvarsforløb på Skansen, der udelukkende henvender sig til kvinder og sætter fokus på empowerment gennem selvforsvar.

God respons fra deltagerne

Det første forløb, der startede i januar, modtog en overvældende positiv respons fra deltagerne.

En deltager siger blandt andet:

“Jeg har i mange år gerne ville starte til selvforsvar … i kølvandet af de triste hændelser i Østerådalen, syntes jeg, at det gav så god mening at kurset tog udgangspunkt i, hvad man potentielt kan blive udsat for i virkeligheden.

Jeg kan rigtig godt lide, at øvelserne, som vi lærer, netop tager udgangspunkt i virkelige situationer, og at vi lærer varierede teknikker til at afværge forskellige typer overfald.”

Selvtillidsopbyggende

Deltagerne blev overrasket over, hvor meget mere end fysisk selvforsvar forløbet indeholdt:

“Da jeg meldte mig til selvforsvar, tænkte jeg at det kunne være sejt at lære nogle teknikker til at kunne forsvare mig fysisk. Jeg havde slet ikke regnet med at kurset indeholdt langt mere end det:

Det er selvtillidsopbyggende, hvor vi yderligere træner mentale og verbale teknikker, der kun efter få uger har givet mig betydeligt mere tillid og tro på mine egne evner end jeg selv havde forestillet mig at jeg havde.”

På baggrund af den store efterspørgsel er Skansen klar med endnu et 10 ugers forløb, der starter den 4. april kl. 19-20 og afholdes hver torsdag.

Deltag i et fællesskab, der styrker og løfter hinanden, hvor fokus er på hver enkelt kvindes indre styrke.

Forløbet handler ikke kun om selvforsvar, men er en rejse mod empowerment, der styrker personlige grænser og tillid til egne instinkter gennem forebyggende teknikker og mentalt beredskab.

Praktisk Information:

  • Pris: kr. 499,-
  • Opstart: 4. april kl. 19-20
  • Afslutning: 13. juni
  • Varighed: 10 uger (Ferie 9. maj)

Du kan tilmelde dig forløbet her.

Del artikel

Andre læser også